Podrobný horoskop pro všechna znamení na rok 2011 najdete ZDE.

Půlnoc z jedenatřicátého prosince na prvního ledna má sice přídech až magický, ale nikdo soudný si snad nemyslí, že se v ní něco zlomí. Na světě je to už tak zařízeno, že lidský život probíhá v kontinuitě a že to, co dnes prožíváme, je důsledkem našich rozhodnutí z týdnů, měsíců a let minulých (někdy jde dokonce o rozhodnutí, která udělali naši rodiče pod vlivem svých rodičů, což vytváří základy rodových dějin, ale i rodových propletenců, bez kterých bychom se klidně obešli).

  • Přesto však můžeme klidně říct, že letošní rok bude podstatně jednodušší, než byl ten minulý.

Především se rozpadne kvadratura, která k sobě na počátku Berana, Vah a Kozoroha poutala Jupitera s Uranem, Saturna a Pluta a silně ovlivňovala (a nebojme se říct, že znepříjemňovala) život nejen Beranům, Rakům a Kozorohům, které ovlivňovala přímo, ale i všem, kteří s nimi měli co do činění.

Malé štěstí Venuše

Krize, která ovlivnila rok 2009, sice pomalu odeznívala, ale do zásadnějšího vylepšení situace bylo daleko. Rok, na jehož prahu teď stojíme, by mohl být daleko příjemnější. Za prvé je pod vládou Venuše, která není tak náročná jako Slunce, jež vládlo roku 2010. Do života nevnáší sice žádné velké zlomy (proto byla ve staré astrologii označována jako „Malé štěstí“), ale ze všech sil se snaží, aby pohody bylo více než v jiných letech a aby byl život plný malých příjemností.

  • Ti, co nemají lásku, se mohou těšit na pozitivní změny ve svém životě, ti, co ji mají, se mohou těšit na její upevnění.

Veškeré vztahy by se měly stabilizovat a dokonce by se mohly dodržovat i smlouvy, což je stav vyloženě optimální. Zajímavý bude vliv Urana, který po sedmiletém pobytu v Rybách přichází 12. března na dalších sedm let do Berana. Kromě Beranů pomůže Lvům a Střelcům, kterým se budou náhlé změny, jenž přináší, zamlouvat. Poněkud hůře na tom budou Raci, Váhy a Kozorozi. Raci budou naštvaní, že je tahá z jejich úkrytů, Váhy na to, že jeho vliv ohrožuje jejich zajetý životní klid a systém, a Kozorozi na to, že jeho vliv je nepředvídatelný a oni se na to, co jim do života přináší, nemohou připravit.

Inspirace a mimosmyslové zážitky

O další překvapení se postará Neptun, který se po dlouhé době, kdy stál ve Vodnáři, přesouvá do Ryb. V roce 2011 tam sice mezi 4. dubnem a 5. srpnem jenom nakoukne, ale jeho vliv bude přesto naprosto odlišný od toho, který jsme prožívali dosud. Vodní znamení se mohou těšit na inspiraci a mimosmyslové zážitky. Blíženci, Panny a Střelci ale mohou mít dojem, že je toho nejasného až příliš a že by byli daleko spokojenější, kdyby žili v přehlednějším světě. Přesto – nebo právě proto – se můžeme na to, co rok 2011 přinese, těšit. Jak již bylo řečeno, jde o rok, jemuž vládne Venuše, která přináší především lásku. A o tom, že lásky není nikdy dost, snad nikdo nepochybuje.