Velekněz

Jak už samotný název napovídá, pomoc se nám od této karty dostane tehdy, když potřebujeme, aby do našeho života vstoupil princip víry a duchovního vedení.

  • Velekněz dokáže posílit naši víru, která je nezbytnou podmínkou k tomu, abychom v jakémkoliv oboru svého konání mohli dosáhnout vítězství. Pokud nevěříte tomu, co děláte, nemůžete být nikdy opravdu úspěšní.

Víra nám pomáhá nejen dosáhnout výsledků, které jsou naší metou, ale také bývá často jedinou cestou, jakou projít těžkými životními zkouškami a obdobím, kdy máme pocit, že nám padá na hlavu celý svět. Na rozdíl od Ďábla, který se nás snaží z cesty víry svést příslibem pozemských rozkoší a radostí, velekněz nám dodává odvahy a vytrvalosti tím, že nám sděluje, že naše víra je sílou, která dokáže v našem životě způsobit zázraky.

Milenci

  • Podobně jako víra, je i láska sílou, které nic na světě neodolá, a následující karta, tedy Milenci, symbolizuje právě onu lásku, která v pohádkách a bájích spolehlivě překonává veškeré zlo a překážky.

Už při prvním letmém pohledu na kartu Milenci (někdy též zamilovaný) je nám jasné, že využití této karty v tarotové magii bude souviset s láskou, zamilovaností a partnerskými vztahy. Je zde ovšem jeden, často přehlížený háček. Moudří tvůrci tarotu totiž věděli, že naprosto nezbytnou podmínkou k tomu, abychom mohli prožít opravdovou lásku, je, mimo jiné obecně známé skutečnosti, i sebeláska, tedy zdravé přijetí a akceptování sebe sama se všemi svými pozitivními i negativními aspekty.

  • Princip znázorněný kartou milenci tedy může do našeho života přinést lásku partnerskou, ovšem pouze za předpokladu, že dříve, než se vrhneme do vztahu s druhou osobou, dokážeme nalézt zdravý a vyvážený vztah sami k sobě.

Pokud tedy sami sebe nemilujete, nebo se dokonce nenávidíte, pak vám může tato karta pomoci najít zdravý vztah sama k sobě a následně i najít partnera pro opravdový a dokonalý vztah.
Přeji vám mnoho víry a lásky ve všech podobách a těším se na další setkání s tarotovou magii, příště nad kartami Vůz a Síla.

Další díly i "tajemné" články najdete Jiří Ciahotný - Alarzach, více na www.alarzach.cz.