Veřejně sledovaný politický pár: Jiří Paroubek a jeho 2. manželka Petra, rozená Kováčová. Lev a Panna, láska nebo rozum? Petra ve svém znamení Panny je ženou, která si je vědoma svých schopností a jde si za tím, co opravdu chce. Její manžel Jiří Paroubek je ve znamení Lva, který touží po moci a jde si tvrdě za svým. Jejich společné cíle je spojují a navzájem si jsou prospěšní, ale že by to byla opravdová láska, přitažlivost a touha? Uvidíme, co řeknou hvězdy…

Jiří Paroubek (21. 8. 1952) Petra Paroubková (30. 8. 1973)

Slunce – Lev
Měsíc – Panna
Merkur – Lev
Venuše – Panna
Mars – Štír
Jupiter – Býk
Saturn – Váhy
Uran – Rak
Neptun – Váhy
Pluto – Lev

Slunce – Panna
Měsíc – Váhy
Merkur – Panna
Venuše – Váhy
Mars – Býk
Jupiter – Vodnář
Saturn – Rak
Uran – Váhy
Neptun – Střelec
Pluto – Váhy

Zemské znamení Panny u Petry je analytické a hodně kritické na sebe i okolí, pokud si Petra vybrala Jiřího Paroubka, znamená to, že splňoval její požadavky, za kterých byla ochotna si ho vzít. Jeho „sexy mozek“ obsahuje součástky, které můžeme popsat jako silnou osobnost ve znamení Lva, který má moc něco ovlivnit a to se Petře líbí.

Ráda bych zde ještě připomněla 1. manželku, Jiřího Paroubka, Zuzanu, která je ve znamení Lva a v manželství se ujala role poslušné ženy. Tento stav byl pro jejich vztah výhodný, dva Lvi, kteří si určili své místo ve vztahu. Nepřekáželi si, ale společně už nikam dále nepostupovali. Jiří Paroubek měl však větší ambice a tento vztah ho zpomaloval, a tak se rozhodl, že svou hodnou ženu bude muset opustit a poslechnout své hvězdné předpoklady pro větší růst jeho moci.

Nyní se vraťme k hvězdným aspektům Petry a Jiřího Paroubkových.

Měsíc Jiřího Paroubka ve znamení Panny je v konjunkci proti Slunci Petry ve znamení Panny. Tento aspekt je harmonický, přináší ve vztahu porozumění a obdiv jednoho k druhému, mohlo by se i říci, že jeden vidí ve druhém sám sebe, což je jim blízké. Petra by si jen měla dávat pozor, aby neměla větší úspěch, než její manžel, výsledkem by byl problém ve vztahu.

Venuše ve znamení Vah u Petry je v sextilu na Merkur ve Lvu u Jiřího. Tento aspekt je dobrý pro společné podnikání či společnou činnost. Zde mohu připomenout, že během společné práce se seznámili a tam jejich vzájemná souhra začala. Je tu ovšem potřeba nějakých podnětů z vnějšího prostředí, které by jejich aktivity zvýšily a podněcovaly. Je tu zřejmé, že se jim lépe reaguje na vzniklé situace, které nezačali, než na akce, které by měli sami vymyslet.

Dalším aspektem je znovu Venuše Petry, ale nyní v konjunkci k Saturnu ve Vahách u Jiřího. Tady je znát ochranitelská snaha od manžela vůči Petře. Připomenu, že informace k tomuto aspektu si můžete přečíst v tzv. Ódě na manžela, kterou Petra nedávno zveřejnila. Je tu taky možnost žárlivé scény v budoucnu ze strany manžela, mohlo by se tak stát, kdyby se mu nepodařilo dosáhnout nějakého významného postu a ona by se rozhlížela po někom zajímavějším.

Mars u Petry ve znamení Býka je v trigonu k Měsíci ve znamení Panny u Jiřího. Tady hvězdy přináší tomuto páru skvělé myšlenky, které mohou společně zrealizovat, a v kterých jim nikdo a nic nezabrání. I když jsou v tomto páru rozdíly, tak toho oba dokážou využít ve společný prospěch.

Neptun Jiřího Paroubka ve znamení Vah je v konjunkci k Uranu u Petry ve znamení Vah. Tento aspekt přinesl Petře možnost změnit svůj život, Jiří je pro ni hybatelem událostí a snů, které kdy měla. Petra se opravdu zakoukala do schopností Jiřího Paroubka, líbí se jí muži, kteří něco dokážou rozhodovat.

Naopak Neptun u Petry ve Střelci je v kvadratuře proti Měsíci v Panně u Jiřího Paroubka. Oba si mají co povědět, ale není to o velké upřímnosti, i když si oba myslí, že o druhém vědí většinu věcí, tak tento aspekt naznačuje, že se oba mohou mýlit a do budoucna být překvapeni nečekanou reakcí svého protějšku.

Merkur ve znamení Panny u Petry leží v 10. domu kariéry u Jiřího Paroubka, tento aspekt jasně naznačuje, že jejich spojení je o síle moci, komunikaci a oboustranného růstu.

A zakončím to svým oblíbeným srovnáním Měsíců a Venuší. Je zajímavé, že Petra má Venuši i Měsíc ve Vahách a Jiří má obojí ve znamení Panny. U Jiřího vše směřuje k Slunci Petry, která má vše, dle jeho představ a Petra své planety zas má proti problematickému Saturnu, který jí podněcuje k nějaké činnosti pro její život. Doplňují se ve věcech, které potřebují.

Shrnutí

Manželství Petry a Jiřího Paroubka je o vzájemném pochopení svých osobností. Tento vztah se postupně rozvíjí, přibývá více důvěry a v dnešní době, kdy čeká Petra svého 1. potomka – holčičku, tak je to jen další společný cíl pro dlouhodobé partnerství. Nejsou tam přílišné negativní aspekty. Jediné, co v tomto vztahu chybí, jsou jiskry vášně, je to vztah založený na toleranci, pochopení a rozumu. Petra je přísná pedantka, i když podporuje svého manžela všude, kde může, sama dokáže být také silnou osobností, která si dokáže prosadit svou. Hodnotím tento vztah na 71%.

Přeji Šťastné hvězdy do vztahu, Veronica Vicci