BERAN

Hlavním cílem měsíce by se měla stát diplomacie. Právě v ochotě nacházet kompromisy vás bude „tlačit bota“. Je to škoda, protože pokud byste se naučili ustoupit ze svých požadavků, mohli byste hodně dokázat. A to zejména v první polovině měsíce října. Naopak v druhé části byste měli zbystřit pozornost. Jen tak nenalétnete nejenom podvodníkům, ale hlavně vlastním iluzím, které s realitou nemusí mít příliš společného!

Láska

Úvodem měsíce to bude ve vztahu jiskřit. Může vás to pořádně nažhavit zejména po milostné stránce. Ovšem neměli byste zapomínat na to, že vztah není jen o sexu. To se ostatně projeví v druhé polovině října, kdy se klíčem k partnerské spokojenosti stane upřímnost k druhému a hlavně schopnost empatie.

Práce

Většinu důležitých pracovních úkonů se snažte stihnout dříve, než se ukazatel kalendáře přehoupne do druhé půlky. Přesto si hlavně v první dekádě dejte pozor na jednání s druhým pohlavím. Vyhýbejte se flirtování, nemuselo by se vám to vyplatit. Dalším dobrým obdobím je konec měsíce, kde můžete získat jistotu a zvýší se vaše vytrvalost.

Zdraví

Dodržujte dostatečný pitný režim, kterým můžete předejít problémům s močovým ústrojím. Navíc je důležité, abyste neprochladli. V opačném případě by se mohly dostavit záněty ledvin provázené zvýšenou teplotou.

BÝK

Po celý měsíc platí, že byste měli kontrolovat způsob, jakým projevujete svoje city a emoce. Přílišná tvrdost nebo sveřepost není tou správnou cestou. Vyvarujte se též potřeby vracet druhým lidem to, co špatného vám udělali. Naučte se odpouštět a hned se vám bude žít lépe. Nejnáročnější dobou bude poslední dekáda, kdy se vedle emocí začnete potýkat i s přílišným egoismem. Zkuste dobrovolně udělat něco pro druhé a hned se vám bude lépe dýchat.

Láska

Ve vztahu je velmi důležité, abyste si s partnerem dokázali vzájemně projevit lásku. Nejde ani tolik o hmotné dary, jako o vnitřní pocit souznění. Ten nenahradí ani slova. Prostě buď se skutečně milujete, nebo ne. Pozor si dejte na druhou dekádu, kde může vystrčit růžky pokušení nevěry. Jenže zálety nikdy nic nevyřeší a jsou obvykle začátkem konce každého vztahu.

Práce

Tentokrát vám může v pracovních záležitostech chybět trochu opravdového zápalu. Na výkonech to pak bude vidět! Pokud budete cítit, že to prostě nejde, vezměte si pár dní volna a odreagujte se. Jinak vám může hrozit v poslední dekádě nepříjemný střet s nadřízeným. A to je něco, čeho byste mohli následně litovat!

Zdraví

Konzumujte dostatečné množství vlákniny a dbejte o pravidelnou stolici. Jen tak se vyhnete nepříjemným hemeroidům, které jsou komplikací pro jakýkoliv styl života. Nezapomeňte také na to, že tvorbu hemeroidů podporuje i dlouhé vysedávání na záchodě a na studené zemi.

BLÍŽENCI

Přestože vás budou tížit povinnosti, které bytostně nesnášíte, nenecháte si tím zkazit dobrou náladu. Najdete si dostatek času na zábavu a kulturní vyžití. Pravdou ovšem je, že pokud se na povinnosti vykašlete, začnou se objevovat problémy. A čím hlouběji do nich zabředněte, tím složitěji je bude možné vyřešit. Proto vaším hlavním úkolem je nalezení správné rovnováhy mezi všemi stránkami lidského života.

Láska

Navzdory tomu, že výborná komunikace je obvykle silnou zbraní znamení Blíženců, pro tentokrát byste měli jazyk udržet na uzdě. Partner od vás očekává více pokory a plnění domácích povinností. Samozřejmě i zde dokážete z nudné práce udělat zábavný koncert. Nepřežeňte to, protože každý má určitou míru trpělivosti a tolerance.

Práce

Váš zaměstnavatel ocení, pokud se přestanete vykrucovat a vrhnete se do práce v duchu sloganu „plnou parou vpřed“. Navíc myslete na to, že pro tentokrát nebude správná varianta delegování úkolů na vaše spolupracovníky. Očekává se od vás poctivá práce, tak se k tomu postavte čelem a ukažte, co ve vás opravdu je!

Zdraví

Dávejte si pozor na váš jídelníček, který by mohl být zdrojem kožních problémů. Zejména hrozí různé ekzémy, které se složitě léčí. U kožních problémů je vždy důležitý stav jater a ledvin, proto se zaměřte i tímto směrem.

RAK

První a druhá dekáda přinese rozpory mezi tím, co očekávají členové vaší rodiny a co byste chtěli vy. Vaše touha prožívat tyto dny s přáteli je velmi silná. Naopak třetí dekáda měsíce října vám půjde vyloženě na ruku a lze proto předpokládat, že se budete důkladně věnovat všemu, co je potřeba. V předchozím textu tak vlastně najdete návod k tomu, jak si rozvrhnout celý měsíc. Po celou dobu se vyhýbejte situacím, kdy na vás někdo vyvíjí nátlak.

Láska

Pokud vás partner bude chtít udržet doma, tak se mu to, poměrně překvapivě, příliš nepovede. To ovšem neznamená, že byste měli vztah zanedbávat. Nabídněte vašemu protějšku, ať chodí s vámi. Za odměnu mu můžete slíbit, že v závěrečné dekádě uděláte v domácnosti vše, co jste do té doby zanedbali. Hlavně ve vztahu komunikujte a nebojte si vyříkat všechno, co je potřeba.

Práce

Pokud v práci nenajdete nic, co by vás těšilo, bude to problém. Zkuste jít těmto pocitům naproti a nenechte se zatlačit do defenzívy. Smysl pro vás bude mít spolupráce s kolegy v pozitivním duchu. Hádkám a konfliktům se vyhýbejte, zbytečně by vám pokazily náladu. Detaily, které jste přehlíželi, vyřešíte v posledních říjnových dnech.

Zdraví

Vašim hlavním „úkolem“ by mělo být hlídání jídelníčku. Vedle celkového zdraví hrozí, že si váš organismus bude snadno ukládat tuky a ukazatel váhy poletí rychle nahoru. Proto se snažte mít hodně pohybu a stravujte se dietněji.

LEV

S každým dalším dnem měsíce října se bude ukazovat, jak vám záleží na vaší pověsti. Jakékoliv negativní informace o vaší osobě se vás budou hluboce dotýkat. To se může podepsat na vaší otevřenosti a schopnosti komunikovat. Měli byste se snažit brát život s větší lehkostí, protože jinak se z toho nevyhrabete. Ostatně klidu na duši vám nepřidají ani skrytí nepřátelé, kteří se budou snažit o to, abyste ve vašich plánech neuspěli.

Láska

Ačkoliv pro vás bude mít sexuální aktivita velký význam, nevyhnete se výkyvům. Velkou roli tak bude hrát psychika, která se dokáže odrážet do vašich milostných úspěchů. Nestavte vše na míře sexuálního výkonu, ale uvědomte si, že každý vztah potřebuje mnohem více faktorů. Pokuste se tedy rozvíjet další prvky důležité pro společné soužití.

Práce

Jak již bylo řečeno, snažte se jednat se svými spolupracovníky tak, abyste si neudělali nepřátele. To neznamená podlézání, ale upřímné a férové chování. Pokud o sobě zaslechnete nějaké pomluvy, nechte to plavat. Nemá smysl si nechat pokazit náladu a neustále řešit důvody, proč vás někdo pomlouvá. On se nějaký důvod vždycky najde a nic s tím nenaděláte.

Zdraví

Nevysedávejte dlouho na jednom místě na příliš tvrdém a studeném podkladě. V opačném případě vám hrozí tvorba hemeroidů, kterých není jednoduché se zbavit. Důležitý je pravidelný pohyb a konzumace vlákniny.

PANNA

První polovina měsíce proběhne v solidním duchu. Můžete se věnovat tomu, co vás baví a lze předpokládat, že právě zájem o tyto činnosti bude cestou k úspěchu. Od druhé půlky října byste se měli vyvarovat předpokladům a snění. V podstatě platí, že úspěšní budete jen tehdy, pokud se budete držet nohama při zemi a vaše kroky budou vždy souviset s holou realitou. Dejte si také pozor na to, abyste nenaletěli podvodníkovi.

Láska

Myslete na to, že základem každého vztahu by měla být upřímnost a jednání na rovinu. Jakákoliv faleš, nepravda nebo vyhýbání se skutečnosti dříve nebo později narazí. Vám by se tato nepříjemná situace mohla stát v druhé části října. Také platí, že partner ve vztahu ocení více láskyplných projevů a citlivosti.

Práce

Pokud prokážete dostatek trpělivosti v komunikaci s druhými lidmi, bude se vám dařit. Právě sdílení nápadů a myšlenek je důležitým tématem pro první půlku měsíce. Realizovat je budete chtít v druhé části, ale ani to nebude snadné. Spoléhejte se hlavně sami na sebe! Důležité dokumenty nechte zkontrolovat právníkem.

Zdraví

Základním kamenem říjnové stability je dostatek odpočinku a relaxace. Uvědomte si, že odpočívat nemusí pouze vaše tělo, ale také psychika. Najděte si proto dost času na vaše zájmy a věnujte se čemukoliv, při čem zapomenete na starosti.

VÁHY

Ačkoliv lze konstatovat, že měsíc říjen rozhodně nebude špatným obdobím, určité vady na kráse se najdou. Největším rizikem budou vaše pocity související s bydlením a rodinnými záležitostmi. Zejména v prvních dvou dekádách se nenechte zlákat mylným vnitřním rozpoložením, že byste mohli bydlet v něčem větším, hezčím a honosnějším. Jinými slovy vás může „pálit dobré bydlo“. Poslední dekáda již bude ve standardním režimu.

Láska

Přestože se říká, že „láska hory přenáší“, tak pokud dojde na speciální situaci, nemusí tomu tak být. Hrozí vám totiž nespokojenost s partnerem a pokukování po atraktivnějším protějšku. Přitom tato nespokojenost nemá žádné zásadní opodstatnění a pokud byste si ji rozumně nezdůvodnili a udělali zásadní řez ve vztahu, mohli byste toho již koncem měsíce litovat.

Práce

Pracovní záležitosti se vám budou dařit bez problémů. To bude platit zejména tehdy, pokud se nezačnete povyšovat nad ostatní spolupracovníky. Také se zbytečně nenechte chytit na vějičku očekávání, že musíte rychle postupovat ve firemní hierarchii. Chce to nejenom víc trpělivosti, ale hlavně důkladné práce a snahy ve prospěch zaměstnavatele.

Zdraví

Zejména během prvních dvou dekád měsíce října byste se měli soustředit na životosprávu. Můžete totiž snadno přibývat na váze, a proto byste měli jíst hlavně zeleninu a vynechat vysokokalorické potraviny. Každodenní cvičení by mělo být samozřejmostí.

ŠTÍR

Snažte se víc spoléhat na intuici a vnitřní pocity než na myšlení a rozum. Důvod k tomu je prostý. Zejména v prvních dvou říjnových dekádách se vám můžou hlavou honit „černé“ myšlenky, které budou přitahovat spíše problémy. To by se navíc mohlo odrazit i na způsobu vaší komunikace s okolím. Proto než něco řeknete, nechte si to projít i vaším intuitivním sítem. Vše se uvolní ke konci měsíce, kdy se vám začne opravdu dařit!

Láska

Pokud nechcete prožívat náročné dny, nebuďte na partnera příliš nároční. Každý člověk dělá chyby a než mu začnete něco vyčítat, zameťte si radši před vlastním prahem. Navíc mnohem lepší pro příjemný vztah bude projevit laskavé city a to, že vám na něm záleží. Pokud vám to příliš nepůjde, vydržte do poslední dekády.

Práce

V oblasti zaměstnání je poměrně jasná věc, že nejlepší bude poslední dekáda. To platí jak pro běžné pracovní záležitosti, tak budování kariéry. Naopak během prvních dvou dekád je zvýšené riziko sporů s nadřízenými a vaše neochota podřídit se jejich pokynům. Přitom právě trpělivost a vytrvalost vám můžou připravit živnou půdu pro lepší pozici u zaměstnavatele.

Zdraví

Vyhýbejte se nadmíře alkoholu a pití různých chemických nápojů. Dostatek čisté vody potěší vaše ledviny a spolu s vyhýbáním se prochladnutí zejména (ovšem nejen) bederní části zad předejdete problémům s močovým traktem. Jako prevenci doporučuji Jančův ledvinový čaj.

STŘELEC

Zřejmě nejjasnějším popisem vaší situace je přísloví „každý chvilku tahá pilku“. Jinými slovy řečeno, nevyhnou se vám slabší chvilky, přestože většina měsíce nabízí různorodé možnosti na všech úrovních. Záleží tedy jen na vás, na co se konkrétně zaměříte. Vyhýbejte se přílišnému spoléhání na štěstí a současně nejednejte z pocitu, že jste lepší než ostatní. Pokud se těmto dvěma věcem vyhnete, bude to dobré.

Láska

Vztahy pro vás budou hodně důležité. Toužíte se těšit ze společnosti blízké osoby. Pozor si dejte na přelomu druhé a třetí dekády, kdy byste mohli snadno podlehnout kouzlu změny. Ovšem výměna partnera často nic nevyřeší, až na pár týdnů bezhlavé zamilovanosti. V poslední dekádě pozor na neshody ohledně nepořádku.

Práce

Pracovní záležitosti rozhodně nejsou tím, na čem byste moc ulpívali. Důležité pro vás bude, aby vše probíhalo hladce a bez problémů. Jakmile se v práci objeví nějaké komplikace, tak budete hledat únikovou cestu směrem k zábavě. Tento způsob může být z dlouhodobého hlediska kontraproduktivní a to, čemu jste unikli, se vám vrátí jako bumerang.

Zdraví

Vyhýbejte se tučným, kořeněným, slaným nebo konzervovaným jídlům. Jinak by se mohly objevit problémy se žaludkem nebo žlučníkem. Proto dietní režim rozhodně neuškodí. Absence alkoholu a kouření je toho logickou součástí.

KOZOROH

V oblastech, ke kterým budete mít vnitřní vztah, to docela půjde. Ovšem v jiných sférách se zejména během prvních dvou dekád budou projevovat náhlé a pro vás často zcela nečekané komplikace. Největším problémem bude vaše neochota ke kompromisu a absence diplomatického chování. Tyto nedostatky se rozplynou závěrem měsíce. Proto pokud nedokážete něco opravdu překousnout, vyčkejte na vhodnější dobu.

Láska

Ve vztahu to může čas od času zajiskřit ohledně témat, na kterých se nedokážete shodnout. Je to škoda, protože jinak byste mohli prožívat citově stabilní období. Možná je nejvyšší čas na to, abyste si uvědomili, že každý musí v partnerském svazku někdy ustoupit. Také se vyhýbejte nečekaným převapením, které by partner mohl vnímat spíše jako naschvál.

Práce

Neočekávejte, že byste dosáhli rychlých úspěchů. Možná vás to bude štvát, ale znovu jsou kýženými vlastnostmi trpělivost a vytrvalost. Také se připravte na to, že ačkoliv paradoxně nejste naladěni na nějakou dohodu se spolupracovníky, tak budete muset řešit mnoho týmových aktivit. Snažte se, neboť nadřízení budou sledovat, jak to zvládáte!

Zdraví

Pokuste se nalézt rovnováhu mezi povinnostmi a odpočinkem. Dostatek relaxace je tentokrát velmi důležitý, protože jinak byste mohli trpět náhlými bolestmi hlavy. Mezi preventivní metody často fungující proti bolestem hlavy patří uvolnění krční páteře za pomoci reflexního terapeuta.

VODNÁŘ

Nečeká vás jednoduché období, a proto je důležité, abyste se hned od začátku měsíce zaměřili na podstatné a důležité záležitosti. Neztrácejte energii zbytečnostmi. Pokud nebudete mít zrovna dobrou náladu, tak si ji nevylévejte na lidech kolem vás. Snadno byste řekli nebo učinili něco, co nejde vzít jednoduše zpátky. Radost by vám mohlo udělat poznávání zahraničních destinací, zejména pokud byste tyto zážitky sdíleli s partnerem.

Láska

Jak již bylo řečeno, nejlepší cestou, jak se vyhnout ve vztahu problémům, je poznávání zahraničí nebo jakákoliv nekonfliktní zábava. Z toho logicky vyplývá, že byste v říjnu neměli řešit nic závažného, kde by jen vzdáleně hrozila hádka. Ostatně čas od času si udělat pauzu od každodenních problémů a povinností prospěje každému vztahu. Zkuste to tedy právě teď!

Práce

V zaměstnání si dejte za úkol dodržovat pravidelný rytmus a řád. Jinými slovy, nenechte si přerůst přes hlavu vaše nálady a pocity, které obvykle pracovní aktivity příliš podporovat nebudou. Vyplatí se vám držet osvědčeného přísloví „co můžete udělat dnes, neodkládejte na zítřek“. Ve vztazích s kolegy se chovejte profesionálně a nenechte komunikaci sklouznout do osobní roviny.

Zdraví

Zvyšte péči o oblast tlustého střeva a konečníku. To zahrnuje pravidelný pohyb, vyšší konzumaci zeleniny, která dodá tolik potřebnou vlákninu, a absenci alkoholických nápojů. Vyhnete se tím nepravidelné stolici a problémům se zácpou, nebo naopak průjmy.

RYBY

První polovina měsíce se ponese v poklidném duchu. Navíc, pokud budete spoléhat na intuici a stabilní city, můžete prožít úspěšné období. Tyto dny přejí uměleckým výtvorům nebo bádání nad záhadami mezi nebem a zemí. Ani druhá polovina měsíce nebude k zahození. Jenže se zvyšuje riziko problémů a neshod souvisejících s nedorozuměním v oblasti praktických věcí. Také můžete zapomínat na udržování pořádku.

Láska

Říjen láskyplným prožitkům přeje. Citový soulad se zejména v první půlce října pozitivně promítne jak do běžného života, tak milostné sféry. Navíc nebude chybět jak romantika, tak hloubka prožitku. Pokud se nenecháte „nachytat na švestkách neplnění povinností v domácnosti“, tak předchozí slibné konstelace můžou pokračovat po zbytek měsíce.

Práce

V zaměstnání je důležité, abyste si na vašich pracovních povinnostech pokaždé nalezli něco hezkého, co vám dělá radost a co dokáže pohladit vaši duši. Udržení pohodového citového rozpoložení je klíčem k úspěšnému plnění úkolů od zaměstnavatele. V druhé polovině října nespoléhejte na planá slova a sliby a vše důsledně prověřujte.

Zdraví

V oblasti zdraví není příliš velký důvod k obavám. Choroby, které případně rychle vzplanou, by měly zase rychle odejít. Snažte se dodržovat zdravý životní styl a podporujte dostatečně silný imunitní systém.