BERAN

Pro intuitivní vhledy a představivost se snažte využít zejména první březnové dny. Od 12. března pocítíte velký příliv energie, kterou se pokuste využívat smysluplně a s rozvahou. S přibývajícími dny se bude zvyšovat vaše netrpělivost a touha po svobodě. Ačkoliv může být velmi příjemné shodit okovy, které vás v životě tíží, neměli byste dělat změnu jen pro ni samotnou. Snažte se mít připravenou alternativu. V poslední dekádě budete velmi aktivní s touhou uspět.

Láska

Případnou romantiku ve vztahu dokážete prožívat hlavně v první dekádě. Ovšem postupně se tato schopnost přetaví v touhu prožívat sexuální zážitky na maximum. Ale dejte si pozor! Partner nemusí vaše nadšení pro „sportovní milování“ sdílet. Zejména ke konci měsíce uberte plyn v rozhodování o tom, kdo má ve vztahu hlavní slovo.

Práce

Bez práce nejsou koláče a vy si to samozřejmě plně uvědomujete. Pokud chcete mít těchto „koláčů“ hodně, tak si nejprve udělejte kvalitní pracovní rozvrh. Jinak se nevyhnete tomu, že budete skákat od úkolu k úkolu, ale žádný nedotáhnete do zdárného konce. A to by byla při vašem zápalu a vnitřních zdrojích energie velká škoda.

Zdraví

Přemíra aktivit vám může přivodit nepříjemné bolesti hlavy. Donuťte se víc relaxovat. V březnu byste měli zapomenout na extrémní sporty, protože vám hrozí vyšší pravděpodobnost nehod. Věnujte proto i běžným činnostem dostatek pozornosti.

BÝK

Celý březen vám bude chybět praktičnost v takovém rozsahu, na kterou jste jako Býci zvyklí. To neznamená, že se nutně jedná o něco negativního. Vezměte to jako dobrou příležitost k novému pohledu na váš život. Díky tomu dokážete následně špatné změnit a dobré dostat víc do popředí. Ovšem na tyto konkrétní kroky bude dobré počkat do dalšího období. Zejména v poslední dekádě zapracujte na toleranci k ostatním a vyhýbejte se sporům.

Láska

Po relativně klidné první polovině měsíce se vaše priority pro partnerské záležitosti budou postupně měnit. Začnete vyžadovat soužití naplněné sportem a neustálými aktivitami. Hlavní je, abyste neseděli doma u televize. Podobná změna je obvykle přínosná, ovšem nesmíte zapomínat na potřeby partnera. Je totiž možné, že nebude mít vždycky chuť na nějakou akci.

Práce

Jak již bylo řečeno, praktické řešení jednotlivostí života nebude vaší nejsilnější stránkou. Proto si vybírejte pracovní úkony, které to nevyžadují. Ke konci měsíce si dejte pozor na spolupráci na pracovišti. Právě v tomto směru by to mohlo začít skřípat. Bude stačit dodržovat jednoduchou radu – nemusíte mít vždy poslední slovo. Naučte se více naslouchat vašemu okolí.

Zdraví

Snažte se dodržovat pravidelný rytmus. Choďte včas spát a pokud budete hodně pracovat, pak vydatně odpočívejte. Jen tak se vyhnete tělové nepohodě, která bude sice nepříliš dobře identifikovatelná, ale přesto nepříjemná.

BLÍŽENEC

Březnová situace je poměrně jednoduchá. Klíčem k tomu, jak nezabřednout do problémů, je váš způsob myšlení a komunikace. Právě v těchto oblastech, které jsou jindy vaší silnou doménou, vás může „tlačit bota“. Pokud se tomu chcete vyhnout, snažte se spoléhat na zdravý selský rozum, upřímnost a pravdomluvnost. Nenechte se svázat pavučinami iluzí, které se vám budou do uvažování průběžně dostávat.

Láska

Nesnažte se partnerovi lhát. Lež má totiž krátké nohy a brzy byste byli odhaleni. Silní v kramflecích nebudete ani v diskusích o tom, kdo má v případě sporů pravdu a jak by se měla celá situace řešit. Nechte podobné záležitosti na později a radši se věnujte konkrétním společným akcím. Pokud je naplánuje partner, tak máte zejména v poslední dekádě velkou šanci na solidní soužití.

Práce

Tentokrát se budete muset spolehnout na poctivé plnění pracovních povinností. Nevymýšlejte nic nového ani mazaného, prostě pilně pracujte. Hlavně se v druhé půlce měsíce nenechte strhnout k nepředvídatelným činům. To, co může projít kolegovi, by se vás nemuselo tentokrát týkat. Proč si zadělávat na zbytečné problémy?!

Zdraví

Pozor na různé alergické a kožní reakce. S příchodem jara se ve vzduchu objevují první pylové částice a pokud nebudete v pohodě, můžou se podobné problémy dotknout i vás. Přitom právě tento druh onemocnění se dá hodně ovlivnit pozitivním přístupem k životu a vnitřní harmonií.

RAK

Přestože první dvě dekády budou založeny hlavně na péči o druhé a na vztahu k citovým zážitkům, tak ve vás postupně začne hlodat červíček netrpělivosti a konfliktnosti. Nenechte se tím příliš znepokojovat a snažte se věnovat všemu, co vám dělá radost. Vnitřní nervozita a nespokojenost plně propuknou v poslední dekádě. Proto se v tomto období pokuste cíleně vyhýbat jakýmkoliv střetům s okolím a přetlak energie uplatňujte jinak.

Láska

Partnera budete na začátku března zahrnovat láskou a to samé očekáváte od něj. Vyplatí se vám vzájemné pocity „vytvořit do zásoby“, protože zejména koncem měsíce se může vyvrbit hodně nepříjemností. Z těchto důvodů bude lépe, pokud se začnete společně věnovat spíše zábavě a bezproblémovým tématům.

Práce

V březnu nebudete příliš výkonnými pracovníky, ale to neznamená, že byste se nemohli uplatnit. Hlavně v první části měsíce můžete zaměstnavateli vnuknout nápad, jak získat zákazníky nebo zpříjemnit pracovní prostředí. V druhé půlce března budete aktivní, ale můžete mít problémy s dodržováním různých nařízení a s včasnou docházkou.

Zdraví

Dejte si pozor na náhlé nachlazení, které by mohlo být provázeno vysokou horečkou a záněty. Snažte se podpořit imunitní systém. Vyzkoušejte si do čaje přidávat med s propolisem nebo užívejte Echinaceu.

LEV

Říká se, že štěstí přeje připraveným. Pokud mezi ně patříte, březnové energie vám rozhodně pomůžou ve vašich záměrech. Nebudete mít nouzi o ideály a představy. Po uplynutí první dekády pocítíte vzestup vnitřních sil a potřebu se prosadit. Zejména ke konci měsíce budete špatně snášet případnou porážku a pro vítězství uděláte téměř cokoliv. Ovšem naučte se brát ohledy, jinak můžete přijít o přátele.

Láska

Partnerský vztah bude vzkvétat zejména v prvních dvou fázích března. S partnerem si můžete rozumět a sdílet podobnou chuť užít si uměleckých a kulturních akcí. Ke konci března můžete pocítit touhu po nových sexuálních prožitcích a zvýší se riziko nevěry. Ruku na srdce – stojí vám pár nových erotických chvil za rozpad vztahu?

Práce

Pokud vás vaše práce těší, bude vás bavit ještě víc. V opačném případě budete hlavně v první části března upřednostňovat soukromé aktivity, které uspokojí vaše nitro, před kariérou. S dalšími dny se ovšem váš zájem na úspěch v práci začne zvyšovat. Vyvrcholí koncem měsíce, kdy můžete snadno dojít k závěru, že máte na víc, a nenecháte se takto omezovat. Přesto se neukvapujte!

Zdraví

Vyhýbejte se prochladnutí, protože jinak se můžou objevit problémy s hemeroidy. Dodejte střevům dostatek vlákniny! V poslední dekádě si dejte pozor na rizikové aktivity, které by mohly přinést nečekané zranění. Přebytek energie jde využít i jinak!

PANNA

Ani v březnu nebudete mít situaci jednoduchou. Pokud chcete vesmíru aspoň trošku „zatnout tipec“, vystříhejte se pocitu, že se proti vám všichni spikli. Právě ublíženecký nebo naopak uraženecký postoj je přesně tím, co nemůžete potřebovat. Snažte se udržet dobrou náladu a nadhled. Nelpěte na věcech, které v současné situaci nemůžete příliš ovlivnit, a začněte se radovat z maličkostí. Skromnost je silnou stránkou vašeho znamení, držte se toho!

Láska

Je evidentní, že v oblasti komunikace to bude skřípat. Ať budete dělat cokoliv, vždycky zjistíte, že se nemůžete domluvit. Zkrátka a dobře v duchu přísloví „jeden o voze a druhý o koze“. Vyřešíte to tím, že si z toho nebudete dělat hlavu. Zásadní témata odložte a užívejte si společně jinak. Častější návštěvy přátel problém rozmělní.

Práce

Na pracovišti se pokuste hledět svého. Březen není vhodným obdobím pro prosazování změn. Těžko byste našli u spolupracovníků pochopení. Dobrým krokem je vstřícnost ke kolegům a nebojte se občas udělat něco navíc. Získáte tak plusové body. Ovšem pozor na to, abyste se nenechali využívat.

Zdraví

Nepodceňujte význam stravování, které může významným způsobem ovlivnit zdraví. Nemusíte držet dietu, ale snažte se konzumovat víc zeleniny. Pozor si také dejte na překyselení organismu! Vyhýbejte se konzumaci cukru a omezte bílou mouku.

VÁHY

Hodně bude záležet na vašich schopnostech a ochotě ukázat, že jste dostatečně silnou osobností. To platí pro první dvě dekády. Naopak závěrem měsíce se budete muset začít krotit, protože vaše reakce a potřeby začnou být extrémně přehnané. Měli byste se proto držet zpátky, neboť pověstná váhovská diplomacie tentokrát nebude příliš fungovat. Snažte se najít rovnováhu mezi aktivitami a odpočinkem.

Láska

Přestože si po většinu měsíce na erotické hrátky příliš nepotrpíte, tak v poslední dekádě můžete svoji pověst napravit. Právě tehdy se totiž vaše sexuální potřeby rozehrají na plné pecky. Případné experimenty radši proberte v klidu s partnerem. Zamyslete se také nad tím, zda není lepší mít vztah vyvážený ve všech směrech, než aby byl ode zdi ke zdi.

Práce

Březen bude mít přirozený vývoj a vzestupnou tendenci. Nejprve budete hlavně přemýšlet a s přibývajícími dny se budete své představy snažit prosadit. Hlavně si musíte uvědomit, že bez komunikace a spolupráce to nepůjde. Navíc byste měli respektovat i to, že letitý běh věcí nejde změnit mávnutím kouzelného proutku.

Zdraví

Zajděte si k reflexnímu terapeutovi na odblokování krční páteře. Právě ta je častým zdrojem bolestí hlavy, které na vás můžou poměrně často číhat. Začněte konzumovat borůvky, které podpoří vaše oči. Vyhýbejte se nadměrnému koukání do monitoru a na televizi.

ŠTÍR

Jednoznačně nejlepším obdobím je pro vás první dekáda měsíce. Právě v této době vám energie přejí a měli byste toho využívat plnými doušky. Co nestihnete, můžete dokončit v druhé dekádě. Naopak třetí dekáda vám již tolik nepřeje a budete muset být hodně obezřetní. Jinak snadno šlápnete vedle a dostanete se do konfliktu. Závěrem března byste se tedy měli řídit příslovím „dvakrát měř a jednou řež“.

Láska

Ačkoliv jste obvykle spíše uzavření, i když citliví, tak tentokrát si romantiku dokážete užívat maximálně možným způsobem. A partner bude díky tomu v sedmém nebi. Samozřejmě, že všechno jednou skončí. Proto se pokuste podržet atmosféru i koncem měsíce, kdy se již vše začne vracet do původních kolejí.

Práce

V práci můžete být úspěšní. Ovšem i zde jsou určité limity. Každý svůj krok radši prověřujte, zda se nevznášíte příliš v nebesích. Je vhodná doba pro upevnění přátelských vztahů s kolegy a hodně také dokážete prosadit díky týmové práci. Spěchejte, protože v poslední dekádě již situace tak růžová nebude a začnou hrozit problémy.

Zdraví

Velká část měsíce by měla být z pohledu zdraví bez závažnějších problémů. Ovšem to neznamená, že můžete „kašlat“ na prevenci. Jakékoliv zanedbání péče o zdraví se vám může vymstít v poslední dekádě. Jedná se zejména o různé záněty a horečky.

STŘELEC

Dny iluzí a falešných nadějí se pomalu, ale jistě krátí. Přesto ještě budete muset mít dostatek trpělivosti. Než se zcela zbavíte zmíněných „okovů“, tak ještě první dvě fáze března budou hrozit. Buďte proto opatrní a nenechte se „opít rohlíkem“. Kdo vydrží do poslední dekády, získá velké množství sil k tomu, co jste odkládali. Přesto kontrolujte vše, co vám druzí lidé říkají. Lež má sice krátké nohy, ale čím dříve ji odhalíte, tím lépe!

Láska

Zejména začátkem března si nedělejte falešné naděje. Lépe bude, pokud si s partnerem najdete aktivity, ve kterých nehrozí nějaké větší zklamání. Pokud budete chtít něco řešit, bude lépe vydržet do poslední dekády. Ale i v tomto období se kroťte, protože komunikace nebude patřit mezi vaše silné stránky.

Práce

Soustřeďte se na detaily a nevymýšlejte hlouposti. Tato jednoduchá rada vám může pomoci se protlouci celým březnem. Je totiž jedno, zda sníte nebo se vrhnete bezhlavě do práce, obojí může mít podobný výsledek. Neshody se spolupracovníky a nedobré výsledky. Snažte se v práci chovat a jednat pragmaticky.

Zdraví

Blížící se jaro dokáže u citlivějších jedinců vyvolat alergické reakce. Podcenění březnového chladu se zase může nepříznivě projevit v oblasti kyčelních kloubů. Proto ke svému tělu přistupujte s rozumem a vše bude dobré.

KOZOROH

Úvod měsíce vám ještě přinese několik šťastných dní. Snažte se je využít tak, abyste toho nelitovali. Během druhé a hlavně v třetí dekádě se k vám vesmír začne otáčet zády. Životní souvislosti se začnou komplikovat a nelze vyloučit, že vás jejich vývoj náhle a nepříjemně zaskočí. Proto byste měli být připraveni na cokoliv! Snažte se nereagovat prudce a na různé problémy nebo dokonce osobní útoky reagujte s časovým odstupem.

Láska

Využijte první dekádu k upevnění vztahu a hlavně vzájemnému ujištění, že se stále milujete. Další březnové dny budou o dost náročnější a zejména koncem měsíce budete neustále jednou nohou ve zbytečném handrkování a konfliktech. Stojí vám to za to? Nebylo by lepší se naučit větší toleranci a odpouštění?!

Práce

Nelze vyloučit, že v průběhu března dostanete chuť v práci prásknout dveřmi a podat výpověď. Jenže zlost nebo ukvapenost nejsou dobrými rádci. Březen změně zaměstnání příliš nepřeje. Proto by bylo vhodné vyslyšet radu hvězd a nepříznivé období přečkat. Najděte si nějakou mimopracovní aktivitu, která vám pomůže uvolnit vnitřní napětí.

Zdraví

Nepřepínejte mozek ani fyzické síly. Snažte se duševní a tělesné aktivity uvést do rovnováhy. Jen tak se vyhnete prudkým bolestem hlavy a očí a na druhé straně svalovému napětí. Jinými slovy „dejte tělu, co těla jest, a duši, co její jest“.

VODNÁŘ

Vesmír vám globálně přeje. V první polovině měsíce se můžete věnovat kulturním, uměleckým a duchovním činnostem. To určitě není k zahození, zejména pokud své znalosti podpoříte také vzděláváním. V druhé části března ovšem začnete postupně vnímat vnitřní nervozitu. Začne ve vás vzrůstat touha po změně a neomezování. Proč ne, život není statický, ovšem nezapomínejte přitom brát ohledy na druhé lidi.

Láska

Budete vyhledávat společnost a je jedno, zda s tím bude partner souhlasit nebo ne. Pokud ho nebudete brát na akce s sebou, mohlo by se to vztahu vymstít. Zejména v druhé půlce března se vám budou zapalovat lýtka a nevěra by na sebe nemusela nechat dlouho čekat. Proto si dejte pozor! Prevence je vždy lepší než léčba. A to platí i pro vztahy.

Práce

Buďte opatrní na to, jakým způsobem komunikujete s kolegy na pracovišti. Hrozí, že první část března bude chápavá a druhá průbojná s důrazem na vlastní potřeby. Snažte se udržet kontinuitu a hlavně vězte, že kooperace je nedílnou součástí pracovních vztahů. Hlavně se snažte splnit všechny úkoly a povinnosti a pozor na dochvilnost!

Zdraví

Jak již bylo řečeno, během března budete postupně cítit příliv energie. Vnitřní horkost ovšem neznamená, že můžete chodit nedostatečně oblečení. Nastydnutí by na sebe nenechalo dlouho čekat, i když byste ho měli díky slušné imunitě dobře zvládnout.

RYBY

Snažte se ještě užít poslední dny, ve kterých jsou planety „nasáčkované“ ve vašem znamení a díky tomu se vám daří. S příchodem druhé půlky měsíce byste se měli začít víc šetřit, protože již nebudete mít tolik energie. Ale to neznamená, že jí budete mít málo. Jen se vše začíná pomalu vracet do starých kolejí. Jediné, co trvá, je potřeba cíleného důrazu na logiku a pragmatické uvažování. V tomto směru vás může stále trochu tlačit bota.

Láska

Hlazení a vřelosti bude přát hlavně první dekáda. Znamení Ryb po těchto projevech touží, a proto jim jděte v ústrety. Další březnové dny totiž budou o něco energičtější a na jemnost už nebude tolik místa. Ale zase si můžete užít více sexu a společného „tělocviku“ s partnerem. Vzájemná komunikace potěší, ale snažte se být věcní.

Práce

Preferujete volnější pracovní režim. Zkuste si domluvit se šéfem klouzavou pracovní dobu. Také možnost domácí kanceláře vás potěší. Jestliže máte povolání, kde podobné výdobytky nejde realizovat, zkuste si vzít několik dní dovolené. Díky ní si vychutnáte všechny vaše potřeby a po návratu budete mnohem více efektivní.

Zdraví

Zapomeňte na kuřácké dýchánky a snažte se šetřit vaše plíce. V opačném případě si založíte na nepříjemné zdravotní problémy. Najděte si čas zajít do páry, která by měla mít bylinné aroma. Pokud wellness spojíte i se saunou, tak v ní pobyt, hlavně koncem měsíce, nepřehánějte.

#clanek|3522640|3522641#

Líbí se vám Kafe.cz? Čtete rádi naše články? Přidejte se k nám i na Facebooku!