Dvojky obecně představují energii, která vzniká vzájemným působením jednotlivých živlů,podle jejich povahy, takže se setkáváme se všemi možnými kombinacemi, od napětí a boje , přes absolutní splynutí a pronikání až po absenci jakéhokoliv vztahu, tedy nezávislou existenci.

Dvojka holí

Je kartou, která ve výkladu znamená situaci, kdy cítíme naléhavost situace, která nás vede k tomu, abychom se rozhodli pro jednu z možností. My ovšem výběr odkládáme, neumíme se rozhodnout, váháme. Čím déle bude trvat stav, ve kterém se nerozhodneme a nevykročíme na cestu, tím větší tlak budeme pociťovat. Nakonec nás okolnosti stejně přinutí odkládané rozhodnutí učinit. Klíčové slovo pro dvojku holí je narůstající napětí a nutnost rozhodnutí v situaci, kdy bychom raději z různých příčin nedělali nic.

Dvojka pohárů

Jedna z nejoblíbenějších karet malé arkány.Dvojka pohárů znamená lásku, absolutní přijetí a splynutí. Její stinnou stránkou je však nestabilita a často také odtrženost od reálného života. Ve výkladu Vám sděluje, že do vašeho života vstoupí nejkrásnější vztah- láska v jedné ze svých mnoha podob. Připravte se na ni a užijte si ji. K tomu, aby se však takový cit stal trvalým a stálým, vede z tohoto bodu ještě dlouhá cesta.
Klíčovým slovem pro dvojku pohárů je láska.

Dvojka mečů

Zatímco dvojka pohárů byla kartou oblíbenou a vítanou, u dvojka mečů je předzvěstí situací, které již tak milé a vítané nejsou. Dvojka mečů totiž vyjadřuje souboj argumentů, ve kterém nakonec dojde ke kompromisu, ve kterém budou muset obě strany udělat ústupky, které budou snášet jen se zatnutými zuby. Ani jedna strana nebude s výsledkem úplně spokojena, zároveň však nelze říct, že by někdo dosáhl vítězství.
Klíčovým slovem pro tuto kartu je nepříjemný racionální kompromis, při kterém jsou naše city potlačeny.

Dvojka disků

Poslední dvojkou v pořadí je dvojka disků. Tato karta symbolizuje situaci, kdy máme současně "dvě želízka v ohni" Snažíme se balancovat mezi dvěmi možnostmi,které nelze sloučit. I zde platí, že takovéto žonglování není možné protahovat donekonečna..
Klíčovým obrazem pro dvojku disků je právě přísloví o dvou želízcích v ohni, nebo sezení na dvou židlích současně.

Jiří Ciahotný - Alarzach, více na www.alarzach.cz

Tarotová poradna
Hledáte odpovědi na otázky, které Vás trápí? Jste bezradní a nerozumíte sami sobě, nebo lidem ve Vašem okolí? Moudrost předků, ukrytá v tarotových kartách, Vám pomůže na Vaší životní cestě. Odpovídá: Jiří Ciahotný - Alarzach