Meče jsou znakem vzdušného království, jehož panovníkem je král mečů. Tento muž je brilantní analytik, nesmlouvavý kritik a v neposlední řadě tvrdý a necitelný vládce. Je velice těžké se k tomuto muži přiblížit, nebo snad dokonce získat jeho přízeň. Jedinou cestou, jak s ním vyjít, je přijmout jeho názory a zaměřit se na čistá, racionální fakta zbavená jakýchkoliv emocí. Ve vztazích se u něj projevuje citelný nedostatek empatie, často také není schopen věci dotáhnout do konce prostě proto, že se časem změnil jeho názor, protože celou záležitost přehodnotil na základě logického vývoje dané události.

Jeho družkou je královna mečů - žena, jejímž hlavním nástrojem vyjádření je logika a komunikace, zakládající se ovšem na jejím pocitovém vnímání skutečnosti, což se často projevuje sklony k hysterickému jednání a verbálním útokům, kdy kolem sebe divoce seká bez ohledu na citová zranění, která tím způsobuje. Její názory a postoje jsou nestálé a podléhají častým změnám v závislosti na momentální náladě. Dokáže být velice nepříjemným nepřítelem, protože dokáže neomylně atakovat na nejcitlivějším místě. Ovšem ani v partnerském vztahu tato žena není zrovna idylickou partnerkou. Pokud nemá náladu, dokáže být ke svému okolí velmi nepříjemná, navíc dokáže na základě svých domněnek a pocitů rozbít ve chvilce i dlouhodobé vztahy.

Dalším členem tohoto dvora je rytíř mečů. Jedná se o dospívající osobu, která je velice živá a pohyblivá, dokáže skvěle využívat svou intelektuální převahu nad ostatními k tomu, aby naplnil své egoistické cíle. Skvěle se pro něj hodí označení „větroplach“ jednou je tady, jindy zase jinde. Jeho jednání je vždy extrémní, ode zdi ke zdi a jeho zaujetí pro věc také příliš dlouho nevydrží. O věcech raději mluví a plánuje je, než by je měl dělat. O tom, že by snad na něj bylo spolehnutí, ani nepřemýšlejte.

Páže mečů je dítě, které je velice inteligentní a chytré, což mu umožňuje manipulovat s lidmi ve svém okolí prostřednictvím smyšlených historek a účelově podaných faktů. U pážete mečů se kloubí smysl pro praktickou stránku věci spolu s inteligencí a schopností komunikace. Dokáže ale být zatvrzelým a drzým, pokud má pocit, že s tímto jednáním uspěje a prosadí svou.

Jiří Ciahotný - Alarzach, více na www.alarzach.cz