Ohnivý živel, tedy hole jsou zakončeny desítkou holí, která ve výkladech symbolizuje celkové vyčerpání, naložení si příliš velkého břemene. Klíčovými slovy pro desítku holí je vyčerpání, únava příliš mnoho úkolů, které nelze zvládnout.

Jak už to v životě chodí, horší časy střídají lepší, stejně je to i v tarotu. Následující karta je veskrze pozitivní desítka pohárů je kartou Šťastného rodinného života, citového naplnění a radosti. Klíčovými slovy jsou šťastný domov, uspokojení, radost.

Následující desítka je jednou ze zlověstných a temných karet v tarotu. Na ilustraci k Rider Waiteově tarotu je muž ležící na zemi probodaný deseti meči. Karta je předzvěstí špatných konců, často způsobených destruktivním myšlením nebo jednáním. Klíčovými slovy jsou destrukce, zkáza, zničení.

Závěrečnou kartou číselné řady malé arkány je desítka disků. Tato karta je jak už jistě tušíte, veskrze pozitivní, aby byla zachována rovnováha. Pokud se deset disků objeví ve výkladu, můžeme se těšit na spokojenost, bezpečí, hmotné zabezpečení, bohatství, soudržnost, stabilitu.
Klíčovými slovy pro desítku disků je bohatství, stabilita, prosperita.

V dalším pokračování seriálu se seznámíme s významy dvorních karet malé arkány.

Jiří Ciahotný - Alarzach, více na www.alarzach.cz