Naše záměry začínají být naplňovány a jejich realizace před námi otevírá nové možnosti. Čtyřka holí předznamenává nové možnosti, otevřené brány k dalšímu úspěšnému vývoji. Je místem, kdy můžeme na chvíli zažít opojný pocit, jaký zažívají zemědělci po sklizni, nebo stavebníci, když dokončí hrubou stavbu domu.

Další čtyřkou, která ovšem bývá často příčinou problémů, je čtyřka pohárů. Tato karta je totiž spojována se stavem, kdy, přestože bychom měli být spokojeni s tím, co máme, rozhlížíme se kolem, jestli bychom nenašli ještě něco jiného, co by nás dokázalo uspokojit. Čtyřka pohárů je kartou věčných nespokojenců a hledačů, jejichž nespecifikovaná nespokojenost je příčinou všech jejich problémů.Pokud tuto kartu ve výkladu uvidíme, vždy bychom si měli uvědomit, že naše touhy nemohou být nikdy uspokojeny, jakmile jednu uspokojíme, brzy se začneme nudit a hledáme další cíl svých snů a přání. Klíčovým slovem pro tuto kartu je pocit nespokojenosti.

Karta čtyři meče tradičně označuje situace, kdy se musíme na nějakou dobu zklidnit, odpočinout si a nabrat nové síly.Tento klid však většinou bývá vynucený. Čtyřka mečů nás taví do situace, kdy si můžeme odpočinek a klid naordinovat sami a pokud tak neučiníme , bude nám klid vnucen okolnostmi.Proto také jeden z významů této karty je varování před onemocněním, pokud si sami neodpočineme. Karta nám ovšem dává na výběr, onemocnění, nebo jiné komplikace nejsou netné, pokud své tempo zmírníme.

Poslední dnešní čtyřkou je čtyřka disků. Tato karta ve výkladu poukazuje na situaci, kdy příliš na něčem lpíme, nejčastěji na majetku, nebo na svém pohodlí obecně. Tato naše závislost se pro nás v tomto případě stává omezující faktorem a brání dalšímu rozvoji. Karta často označuje lakomce, který se nechce se svými statky dělit, nejraději by vše měl spolehlivě zamknuto v pokladnici To jej však omezuje a spoutává.

Příště se podíváme na karty s číslem pět.

Jiří Ciahotný - Alarzach, více na www.alarzach.cz