Prohlédněte si také charkteristiky pro narozené v datech 1. - 15.

16.

Problémy vás z míry nevyvedou, i kdyby se o to sebevíce snažily. Rádi zkoumáte pozadí každé záležitosti. Vynikáte proto v práci, v níž se nemůžete spokojit s tím, co se vám předkládá k věření, ale v níž musíte sami oddělovat pravdu od lži. Pokud usoudíte, že se před vámi něco tají, nedáte se odbýt žádným argumentem. Velice záhy pochopíte, že se musíte vystříhat rychlých a nesprávných hodnocení, takže časem vypadáte jako člověk, který se nikdy nemýlí. K vytčenému cíli, jdete vytrvale a důsledně. Je sice možné, že budete muset cestu na čas přerušit, ale o tom, že byste se vzdali, není řeč.

17.

Ze všech sil se vyhýbáte provizorním řešením. Chcete, aby ve vašem životě (i lidí kolem vás) bylo všechno perfektní. Pokud vás má někdo rád, je to dobře, pokud ne, neřešíte to. Za prací, kterou děláte si zodpovídáte, a proto na čem vám opravdu záleží, děláte jedině sami. Zvládnete každou situaci, před kterou vás osud postaví a navíc si z ní vezmete poučení, z něhož budete celý život čerpat. Abyste se rozhodovali dobře, musíte mít svobodu volby. Pokud se vám ji někdo pokusí vzít, zareagujete neobyčejně rázně a zmizíte z jeho života dřív, než stačí stejnou chybu udělat podruhé.

18.

Ve vašem životě hrají velkou roli iluze a sny. Patříte k velkým romantikům, kteří nevidí svět jaký je, ale jaký by podle jejich názoru být měl. Není tedy divu, že se cítíte podvedení a zklamaní. Takovým přístupem ale zbytečně trápíte své okolí, které se stále jen ptá, co dělá špatně a snaží se, aby vám vlilo do žil trochu optimismu. Nenamýšlejte si, že svět stojí proti vám, nehledejte začátek manželské krize v každé normální hádce a neříkejte si, že nepoznáte štěstí…. Pochopíte-li, že se k vám svět chová vlídně a oplatíte mu to, budete se mít naprosto skvěle.

19.

Jako organizátoři jste vynikající, jako pracovníci snem všech zaměstnavatelů. Dřímají ve vás i vůdcovské sklony, jste neoficiální autoritou svých kolegů. Situace se ve vašem životě rychle mění a vy vždycky dostanete to, co chcete. Na rozdíl od ostatních vyhledáváte obtížné situace, kdy si můžete vyzkoušet své síly. Doma se však kroťte, protože váš partner potřebuje vědět, že ho nejen milujete, ale že si ho i vážíte. Čím méně mu budete vnucovat svou vůli, tím lepší a stabilnější váš svazek bude. Naučíte-li se ctít i vůli svého okolí, bude váš partnerský i pracovní život skvělý.

20.

Pokud někdo potřebuje pochopení, podporu a pomoc, je jisté, že se na vašem prahu ocitne spíše dříve než později. Když se však najde člověk, který bude chtít vaší velkorysosti využít a nezaslouží si ji, dokážete s ním zamést tak, že s tím bude ještě hodně dlouho vyrovnávat. Umíte velice rychle odhalit podstatu všech záležitostí, umíte odlišit nevinné přehánění od skutečné lži. Umíte čekat na svou šanci, která v životě přijde jenom jednou, rozhodně nepropásnete. Dejte si pozor, aby partner nežárlil na lidi, kteří se vám svěřují. Vy sice víte, že za tím nic jiného není, ale on to chápat nemusí.

21.

Celý život máte postavený na pohodě, všechno se snažíte řešit s nadhledem a s úsměvem. Lidé, kteří si věčně stěžují vás rozčilují a raději se jejich společnosti vyhýbáte. Tvrdě oponujete všem, kdo se vás snaží vtáhnout do řešení buď vlastních, nebo cizích problémů. Jste stateční a životem jdete cestami, které jste si sama vyšlapali. Váš vztah je dobrý a nedovolíte-li, aby ho ovládla rutina, přesune se léty do kategorie vynikajících. Prožijete sice řadu zklamání, ale vy se z nich dokážete bez problémů otřepat, a znovu a znovu natahovat ruce po konci duhy, který přece jednou musíte chytit…

22.

Už odmalička slyšíte, že jste výjimeční – a je to pravda. Během života odhalujete jeden skrytý talent za druhým a později sbíráte pracovní úspěchy, ocenění a ceny, přičemž ani ta Nobelova nemusí zůstat jen v kategorii snů. Využijte šance, které máte a uvidíte, že život umí být plný barev a darů! Otevřete vlastní firmu, protože podřízená práce vás nudí, ale navíc v ní zbytečně ztrácíte čas. Naštěstí patříte k těm, kteří se umí poučit z chyb a uvědomují si, že i Baťa třikrát zkrachoval, aby potom dobyl svět. Dokážete-li harmonicky spojit talent s prací, sbíráte úspěch za úspěchem.

23.

Jste bystří, nápadití a vadí vám rutina. Pokud dokážete ve vztahu prožívat stále něco nového, cítíte se dobře, pokud to už nejde, hledáte cestu ke svobodě. Najděte si práci, kde budete každý den prožívat něco nového, řešit neustále jiné palčivé problémy - a potom se do domácího klidu rádi vrátíte. Vaším velkým plusem je sebeovládání. Víte, že s chladnou hlavou se problémy řeší podstatně lépe a na vášně je čas až když je všechno včetně vás bezpečně za vodou. Když si dáte pozor a naučíte se na vnější podněty reagovat tak, abyste okolí neurazili a sobě neuškodili, není si co víc přát.

24.

Máte sklony k sebeobětování, a to i kvůli lidem, kteří si to nezaslouží. Berete na sebe jejich povinnosti, necháte si místo nich vynadat od nadřízeného a ještě si popláčete, protože dotyčného ani nenapadne poděkovat. Děláte všechno pro to, abyste byla potřební, což není tak úplně dobře. Když vám to potom jednou nevyjde, s pochopením okolí počítat nemůžete. Neberte na sebe povinnosti svých dětí, nekryjte jednání svého partnera. To, že by bez vás nebyli schopní samostatné existence, vám může lichotit, ale čím dříve se naučí žít na vlastní účet, tím lépe – pro vás i pro ně.

25.

Jakékoliv ohraničení vás popuzuje, veškeré předpisy rozčilují, autority neuznáváte. Vaše jednání kolísá mezi naprostou otevřeností, kdy máte srdce na dlani a stejně totální uzavřenosti, kdy z vás nikdo nedostane ani slovo a vaši blízcí marně přemýšlejí, co zlého vám udělali, že se k nim tak chováte. Navenek působíte, že máte srdce na dlani, ale ve skutečnosti lidi neustále zkoumáte a přemýšlíte, zda si vaši důvěru opravdu zaslouží. Na svět se umíte dívat jako na celek a dobře víte, že pro to, aby se domino rozjelo, stačí, když pohnete tou zdánlivě nejmenší kostičkou...

26.

Perou se ve vás dvě síly: jedna říká, že máte stavět, druhá, abyste to zbořili a začali znovu a lépe. Máte-li v práci úspěch, hned druhý den máte pocit, že byste to udělali jinak. Podvědomě hledáte příležitost, jak vytvořit problémy, které byste později mohli řešit. Kvůli tomuto přístupu vás čekají starosti i tam, kde by jiní nacházeli spíše zisky. Nadbytek energie vybíjejte při náročných túrách a jiných sportovních aktivitách. Pozor na to, co komu a kdy říkáte, abyste lidi kolem sebe neuráželi. Když se naučíte ovládat své nálady a nedovolíte, aby vám kazily život, bude to super.

27.

Rádi máte stále pod kontrolou jak svůj život, tak své city. Bojíte se manipulace, a pokud zjistíte, že se někdo o něco takového snaží, důsledně se mu vyhýbáte. Jste nedůvěřiví a vztahovační, a než někomu opravdu uvěříte, dost dlouho to trvá. Občas budíte dojem, že je vám všechno úplně jedno, ale tak to rozhodně není. Vaši odtažitost okolí hodnotí jako citový chlad. Při volbě partnera máte naštěstí dobrou ruku a vyberete si člověka, který vaše povahové rysy pochopí. Když se mu naučíte naslouchat, vytvoříte vztah, který vám budou všichni ostatní upřímně závidět!

28.

Kdyby bylo na vás, řešily by se všechny starosti samy od sebe a vy byste si nemuseli dělat zbytečné starosti. V hloubi duše toužíte, aby se našel někdo, kdo z vašeho života odstraní všechny problémy a nechá vás žít bezstarostně a v klidu. Protože však víte, že dnešek panenkám v koutě moc nepřeje, předstíráte, že se umíte se životem poprat a nepotřebujete nikoho a nic. Signály, které vysíláte, jsou silně rozporuplné a málokdo se v nich vyzná. Kdybyste si občas své potřeby přiznali a dali najevo, že se potřebujete o někoho opřít, bylo by život pro vás i vaše blízké daleko jednodušší.

29.

K životu potřebujete kromě vzduchu k dýchání ještě i pochopení svého okolí, jeho uznání a ocenění kvalit toho, co děláte. Naštěstí máte kolem sebe chápavé lidi, kterým záhy dojde, že je lepší, když vás za každou maličkosti pochválí, než aby naráželi na váš naštvaný obličej a řešili, co se stalo. Na uznání a obdivu jste závislá do té míry, až občas nepoznáte, že vám je říká někdo, kdo vás chce využít pro své cíle a bere je jako cenu, kterou musí za vaši podporu a přízeň zaplatit. Když se naučíte určit svou hodnotu podle toho, co skutečně uděláte nebo vymyslíte, a nebudete svou cenu odvíjet od názoru jiných lidí, bude jednodušší jak život váš, tak život s vámi.

30.

Instinktivně vyhledáváte lidi, kteří jsou v pohodě a umí se těšit ze života. Od lidí, kteří na všem hledají jen chyby utíkáte tak rychle, jak to jenom jde. Pokud si najdete takového partnera, nastane problém. Zpočátku se ho budete snažit přimět k optimističtějšímu pohledu na svět, ale když pochopíte, že vaše snaha je marná, zmizíte rychle a navždy. Toužíte po uznání okolí a po úspěchu. Když budete mít trpělivost a budete se věnovat tomu, co vás opravdu baví, určitě se jednou dočkáte všeho, co jste chtěli. A pocit hrdosti na vlastní kvality budete mít od osudu jako bonus.

31.

Jste až neskutečně pracovití. Nové úkoly si zadáváte sami! Pokud máte dost odvahy, dosáhnete úspěchu v každé oblasti, do které napřete svou energii. Jako zaměstnanec jste loajální, jako šéf sice nároční, ale spravedliví, takže vás vaši podřízení uznávají. Nerada se rozhodujete rychle a pod tlakem. Díky tomu vládne jak v práci i doma klid a pohoda. Rodina hraje ve vašem životě důležitou roli, ale to neznamená, že se jí zcela podřídíte a na vlastní kariéru zapomenete. Pokud během života pochopíte, že váš partner a vaše láska potřebují péči, budete patřit k opravdu spokojeným lidem.