Jaká byla vaše cesta ke sklářství? Byla to náhoda, či dětské přání?
Nebyla to ani náhoda, ani dětský sen. Od mala jsem kreslila a malovala. Když jsem se měla rozhodnout, jakou střední školu budu studovat, vyhrála sklářská škola v Železném Brodě. A čas ukázal, že to byla dobrá volba. Sklo je úžasný materiál.

A co vaše začátky kariéry?
Ke sklu jsem se vrátila před 4 roky. Začala jsem navrhovat a realizovat designové mísy a vázomísy, se kterými jsem na veletrhu v USA reprezentovala ČR. A zde jsem se také seznámila se skleněnými pilníky… a tak začala celá anabáze skleněných pilníků Sakury.

Jak už jste zmínila, jste autorkou unikátní koncepce pilníků, které nemají ve světě konkurenci. V čem tyto pilníky Sakury vynikají?
Pilníky a čočky Sakury vynikají ergonomickým designem a křemičitou brusnou plochou, která příznivě působí na nehty a pokožku. Kolekce zahrnuje manikérni a pedikérní pilníky, peelingové čočky na tvář a tělo a dětský pilníček. Celá kolekce je koncipována jako kosmetické produkty pro domácí použití.

Na vašich stránkách www.sakury.cz jsem se dočetla, že ve vašem portfoliu nejsou pouze pilníky na nehty, ale i na paty či speciální brusné čočky? K čemu se používají?
Peelingové čočky jsou vhodné na klasický peeling tváře i těla, ale můžou se používat i jako podpůrný prostředek při léčbě lupénky, atopického ekzému nebo hyperkeratózy. Pedikérní pilník je také doporučován jako vhodný nástroj na nohy diabetika.

Jak s takovým pilníkem nakládat, je třeba speciálního přístupu k nehtům?
Používání manikérního pilníku Sakury je velice jednoduché. Jeho předností je, že je víceúčelový a náhradí vám manikérní set. Při používání manikérního pilníku se při pilování uvolňuje organický křemík, a tím nehty vyživuje a zpevňuje.

Komu byste tyto pilníky a čočky doporučila? Jsou určené pro všechny, nebo mají určitá omezení?
Jak jsem již říkala, výrobky Sakury jsou koncipovány pro domácí použití. Pilníky i čočky jsou vhodné jak pro ženy, tak pro muže. Naše kolekce má dvě úrovně, první obsahuje kosmetické produkty každodenní potřeby a druhá podpůrné prostředky na kožní nemoci a na diabetickou nohu.

Průkopnice na poli speciálních pilníků Zuzana Škutchanová se i do budoucna chce nadále věnovat tvorbě skla jak v podobě pilníků, tak v podobě designových děl. Pokud byste měli zájem dozvědět se více o pilnících a čočkách z její tvorby, podívejte se na stránky www.sakury.cz