Diskutujte: Líbí se vám jméno Jitčiny dcery?

"Už to vidím… máma na mateřské rve kojící prsa do šatů,“ smála se JITKA ČVANČAROVÁ (33) v divadelní šatně, kde si zkoušela kostým Fantine z Bídníků. Svoji „tajli“ přitom ale doopravdy vůbec neřeší. „Váha není podstatná, jsou důležitější věci. Shodila jsem po porodu zatím dvacet kilo z třiceti, většinou to byla voda, byla jsem hrozně zavodněná. Teď mám navrch ještě asi osm kilo, jenže diety stejně držet nemůžu, přišla bych o mléko. Začínám se ale trochu hýbat, a to i kvůli zádům, která mne v těhotenství hodně bolela. Dávám se pomalu do kupy, jsem po těch devíti měsících trochu zrasovaná. Ale všechno to za to stojí,“ uzavírá Jitka s téměř blaženým výrazem a říká, že pracovní příležitosti si teď vybírá velice pečlivě, jelikož tříměsíční dcerku se jí skutečně nechce opouštět ani na chvíli. A tatínek, tanečník Petr Čadek, je na tom prý úplně stejně: „Nevím, kdo bude pracovat. Jsme s manželem doslova úchylní, pořád malou sledujeme a vůbec se nám od ní nechce. Nic teď pro nás není důležitější než ona, jsme z ní úplně vedle, je úžasná.“

Jeden závazek ale začíná Jitka přesto plnit už tento týden. Nastoupila do muzikálu Les Misérables - Bídníci, který měl premiéru na začátku března. Novopečená maminka se s producentem muzikálu Františkem Janečkem dohodla zatím na odpoledních představeních. „Kojím, a i když se dá mléko odstříkat, můžu malou v klidu nakojit během představení, protože postava Fantine je na jevišti první třičtvrtěhodinu a pak má výstup chvíli na konci.“ Tento plán už taky Jitka vyzkoušela. Během doby, kdy nemusela být na jevišti, do divadla dorazil Petr Čadek s Elen Emílií v kočárku, maminka nakojila a dohrála konec.
Do rozjetého muzikálového vlaku se prý herečce naskakuje výborně. Má totiž školu z brněnského divadla, kde se divadelní inscenace Bídníci pod režijní taktovkou Stanislava Moši uváděla od roku 2009. „Byla to doslova drezura, takže mi to tak nějak samo naskakuje. Jen se musím zorientovat ve spoluhráčích, ti jsou pro mě noví. Jsou ovšem jedineční, výborně hrají, zpívají a jsou strašně příjemní, vstřícní a mile mne přijali. Roli Fantine mám navíc ráda a Bídníky vůbec, nevím, komu by se nelíbili. Nedivím se, že je o vstupenky velký zájem, muzika je úžasná a nesmrtelná a mně vždycky naskakuje husí kůže, když ji slyším,“ pěje Jitka ódy na svůj momentální částečný úvazek.