Živel: vzduch
Kvalita znamení: proměnlivá
Vládce znamení: Merkur
Povaha: sangvinická
Část lidského těla: ramena, ruce, plíce

Narozeniny Blíženci slaví v rozmezí 22. 5.–21. 6.

Blíženci a láska

Společenský a přátelský člověk, ovšem lásku a přátelství neumí moc odlišit. Má rád zábavu, a proto se ji snaží pořád vyhledávat. Nemá rád nudu. Slovo manželství či vážný vztah nerad slyší, raději by volný vztah. Pro ostatní se jeví jako netrpělivý, pořád je na cestách a jeho nejčastější výmluva je, že nestíhá. Vyznačuje se velkým množstvím přátel, ale jedná se spíše o povrchní známosti. Je komunikativní a dokáže mnoho věcí svou výřečností vyřešit. Chcete-li Blížence získat, tak mu dejte volnost, umí si toho vážit. Také má rád osobnosti, které ho dokážou zaujmout. Buďte tajemní, ale ne nudní, ukažte, že se umíte rozhodnout. Pokud chcete jistotu v partnerství, vyberte si jiné znamení.
Nejvhodnější partneři: Váhy, Vodnář

Blíženci a práce

Kreativita, nápaditost, komunikace, to vše Blíženec umí. Má ale problém s dodržováním časových termínů a s administrativou. Spolehlivost není to, co by ho zrovna představovalo. Při výběru zaměstnání je důležité, aby práce nebyla stereotypní, také nejsou vhodné řídicí pozice, ovšem podnikání v oboru, který ho baví, určitě možné je. I zde platí, že se Blíženec nerad nudí, práce v terénu, komunikace s lidmi, to z něho může dělat dobrého obchodníka, herce, moderátora, novináře či třeba i politika. Doporučení pro Blížence samotné, ale i pro jejich zaměstnavatele je určení si přesných cílů a postupně je plnit.

Blíženci v jednotlivých ascendentech

Blíženci – ASC Beran
Komunikativní a energický jedinec, který si života užívá, umí se sám o sebe postarat, ale je tu problém pro jeho okolí, buď je schopno se mu úplně přizpůsobit, nebo může očekávat pouze letmá setkávání, když tomu náhoda bude přát.

Blíženci – ASC Býk
Trochu netypický Blíženec, protože mu byla dána do života i potřeba jistoty, kterou se snaží nějak propojit s chutí užívat zábavy. Rozhodně si je vědom výdajů, které za svou zábavu vydává. Pravděpodobně se mu nestane, že by byl bez peněz, vždy tu existuje nějaká rezerva.

Blíženci – ASC Blíženci
Tento člověk potřebuje mít mnoho přátel, hodně s nimi komunikovat, chodit „na kafíčka“, probírat vše, co ho zrovna napadne. Pro vážný vztah se nehodí, ve chvíli se dokáže zamilovat až po uši, ale už za pár dnů ani neví, co ho k tomu vedlo, a jde zase dál.

Blíženci – ASC Rak
Citlivý chaotik, přesná charakteristika tohoto jedince. Romantik, který dokáže někomu zlomit srdce, i když to určitě neudělá se špatným úmyslem. Celkem pracovitý a kreativní, mohl by se uplatnit jako nápaditý kuchař nebo grafik.

Blíženci – ASC Lev
Všude byl a všechny zná a je to i skoro pravda. Je sebestředný, společenský člověk, přátelský a hrdý. Potřebuje být oblíbený, proto má vždy hodně přátel. Nemá rád, když mu někdo radí, protože on ví vše nejlépe.

Blíženci – ASC Panna
Inteligentní vtipálek, který by se chtěl bavit, ale je na Blížence trochu introvertní, proto se do společenského kolektivu dostává vždy nějakým promyšleným způsobem. Všímá si detailů kolem sebe a dodržuje celkem i pořádek.

Blíženci – ASC Váhy
Vzduch a vzduch, tento člověk se v komunikaci nezastaví, hlavní je pro něho pohoda a zábava pro všechny. Harmonii má rád. Nepotřebuje dosahovat hmotného majetku, bohatý je především na zážitky a přátele. Vhodná práce je pro něho v umělecké branži.

Blíženci – ASC Štír
Hodně vnímavý a intrikánský typ. Dokáže mnoho lidí pomluvit, je mu to přirozené, nepřipadá mu to špatné. Pro svůj protějšek není příjemným partnerem, ale pokud se podaří partnerovi sdílet jeho myšlení, tak zde může vzniknout silné pouto na dlouho.

Blíženci – ASC Střelec
Nezastavíte ho! Tím si můžete být jisti, v ničem jiném ne. Společenský člověk, někdy až moc, má pocit, když se zastaví, že umře. Pro svůj život potřebuje neustále něco dělat. Bude úspěšný, ale není dobrý společník ve firmě. Leťte s ním nebo počkejte, až poletí znovu okolo vás.

Blíženci – ASC Kozoroh
Zajímavá kombinace chaosu a řádu, výsledek bude rozpačitý, možná lehce neurotický typ. Potřebuje rozhodovat o všem. Někdy mu dělá problém splnit vše, co jeho komunikační schopnosti naslibovaly „přátelům“. V oblékání bude luxusně výstřední.

Blíženci – ASC Vodnář
Kamarádi, party, historky. Můžete věřit tomu, co říká? Ne! Ale určitě se v jeho společnosti pobavíte. Jestli vám něco slíbí, zkuste si to raději zařídit jinde, pravděpodobně byste se nedočkali. Potřebujete si vyrazit mezi lidi, zavolejte mu! Určitě půjde!

Blíženci – ASC Ryby
Proměnlivá osobnost, chvilku smutní a zoufá si v soukromí domova, pak vyrazí do společnosti, kde na sebe strhává pozornost a baví celý kolektiv. Rozhodně je to obětavý člověk, který vám rád pomůže. Jeho svět je pro ostatní nepochopitelný.

Jak zjistit svůj ascendent?

Napište SMS ve tvaru: ASC(mezera)DENNAROZENÍMĚSÍCNAROZENÍ(mezera)HODINANAROZENÍ

SMS odešlete na číslo: 900 12 09

  • Den narození zadávejte vždy pouze jako dvoumístné číslo. Pokud jste se narodili například pátého, napište číslo 05. Pokud jste se narodili třináctého, napište číslici 13.
  • Měsíc narození zadávejte také vždy pouze jako dvoumístné číslo. Pokud jste se narodili v březnu, napište číslici 03. Pokud jste se narodili v listopadu, napište číslici 11. Název měsíce nevypisujte slovně!
  • Hodinu narození zadávejte vždy jako čtyřmístné číslo. Ascendent se liší po půl hodinách, proto uvádějte vždy pouze celou hodinu nebo půlhodinu, podle toho, ke které se více blížíte. Pokud jste se tedy narodili v 0.28, napište nejbližší půlhodinu, tedy číslo 0030. Pokud jste se narodili v jedenáct hodin dopoledne, napište číslici 1100. Pokud jste se narodili například v 19.48, napište číslici 2000.
  • Mezi čísli nedělejte tečky ani pomlčky či jiná znaménka, pouze mezery dle vzoru!

Příklad SMS: ASC 1612 0130
SMS v tomto tvaru znamená, že osoba je narozena 16. prosince v 1 hodinu 30 minut ráno.

Pokud zašlete SMS ve špatném tvaru, přijde vám zpráva, která vás na tuto skutečnost upozorní. Pokud zašlete SMS ve správném tvaru, přijde vám zpět zpráva oznamující váš ascendent a vy si můžete přečíst podrobnější informace.

Cena za 1 SMS je 9 Kč včetně DPH.

Technicky zajišťuje ATS. Uvedenou SMS službu lze využívat pouze na území ČR prostřednictvím mobilních operátorů O2, T-Mobile a Vodafone. Help linka 296 363 199. Více informací na www.atspraha.cz

Předpověď na rok 2014 pro Blížence

Známé osobnosti narozené ve znamení Blíženců:

22.5. – Naomi Campbell (topmodelka), Jaroslav Dietl (scenárista, dramatik), Richard Wagner (hudební skladatel)
23.5. – Felix Slováček (hudebník), Joan Collins (herečka), Barbora Seidlová (herečka)
24.5. – Bob Dylan (zpěvák a textař), Vladimír Šmicer (fotbalista), Leona Machálková (zpěvačka)
25.5. – Eliška Balzerová (herečka), Martina Sáblíková (rychlobruslařka), František Ženíšek (malíř)
26.5. – Vítězslav Nezval (básník), Magdalena Kožená (pěvkyně), John Wayne (herec), Martin Zounar (herec)
27.5. – Ladislav Chudík (herec), Luděk Sobota (herec), Henry Kissinger (politik)
28.5. – Edvard Beneš (prezident), Kylie Minogue (zpěvačka), Ian Fleming (spisovatel)
29.5. – J. F. Kennedy (americký prezident), Andrea Němcová (moderátorka, herečka), Bohdan Sláma (režisér, scénárista, herec)
30.5. – Libor Šula (stylista, moderátor), Jiří Šlégr (hokejista), Zina Šťovíčková (modelka)
31. 5. – Clint Eastwood (herec), Brooke Shieldsová (herečka), DJ Lucca (DJka)
1.6. – Daniel Hůlka (zpěvák), Marilyn Monroe (herečka), Alanis Morrissett (zpěvačka), Richard Krajčo (zpěvák), Karel Šíp (moderátor)
2.6. – Kateřina Jacques (politička), Tomáš Vorel (režisér, scénárista, herec), Renáta Doležalová (herečka)
3.6 . – Václav Vorlíček (režisér), František Škroup (hudební skladatel), Curtis Mayfield (zpěvák)
4.6. – Tomáš Verner (krasobruslař), Angelina Jolie (herečka), Veronika Jeníková (herečka)
5.6. – Jitka Zelenková (zpěvačka), Stanislav Kostka Neumann (básník), Marky Mark (hudebník)
6.6. – Alexandr Puškin (spisovatel), Vladimír Růžička (hokejista, trenér), Adolf Hejduk (básník)
7.6. – Paul Gauguin (malíř), Libuše Šafránková (herečka), Jaromír Nohavica (zpěvák), Tom Jones (zpěvák), Prince (zpěvák)
8.6. – Lukáš Vaculík (herec), Romana Jákl Vítová (moderátorka, modelka), Marie Pujmanová (spisovatelka)
9.6. – Johnny Deep (herec), Michael J. Fox (herec), Lilian Sarah Fischerová (modelka)
10.6. – Sasha Obama (dcera prezidenta USA), Karel Zich (zpěvák), Robert Maxwell (obchodní magnát)
11.6. – Petr Kostka (herec), Jiří Voskovec (herec), Eva Dundáčková (politička), Richard Strauss (hudební skladatel), Jacques Cousteau (výzkumník)
12.6. – Adolf Born (malíř a grafik), George Bush (americký prezident), David Rockefeller (bankéř), Marie Drahokoupilová (herečka)
13.6. – Přemysl Podlaha (moderátor), Tim Allen (komik), Mary-Kate a Ashley Olsen (herečky)
14.6. – Donald Trump (finanční magnát), František Palacký (historik), Bořek Šípek (sklář), Steffi Graf (tenistka), Tereza Kostková (herečka)
15.6. – Courtney Cox (herečka), Helen Hunt (herečka), Edvard Grieg (hudební skladatel)
16.6. – Stan Laurel (komik), Jan Železný (oštěpař), Erich Segal (spisovatel)
17.6. – Jana Štefánková (moderátorka, modelka), Igor Stravinskij (hudební skladatel), Pepa Nos (hudebník)
18.6. – Paul McCartney (zpěvák), Zuzana Navarová (textařka, zpěvačka)
19.6. – Václav Klaus (prezident ČR), Salman Rushdie (spisovatelka), Jiří Voskovec (divadelní a dilmový herec i režisér)
20.6. – Nicole Kidmanová (herečka), Lionel Richie (zpěvák), Josef Václav Myslbek (sochař), Petr Kolář (zpěvák), Antoine de Saint-Exupéry (spisovatel)
21.6. – princ William (britský princ), Jan P. Muchow (hudební producent), Josef Vojtek (zpěvák)