Zapojte celou rodinu

Je pravda, že manželé a partneři se do domácích prací zapojují opravdu jen v ojedinělých případech. Kdo ale říká, že to nemůžete změnit? Stačí si sednout, vysvětlit situaci a jednou do týdne se domluvit na velkém společném úklidu. Pokud máte větší děti, zapojte je do akce také - vše budete mít hotovo mnohem rychleji a navíc je naučíte, aby si po sobě uklízely.

Možná si říkáte, že všechno to předvádění, vysvětlování a následné kontrolování způsobí, že vám úklid zabere ještě více času než obvykle. Napoprvé tomu tak být skutečně může, ale praxe dělá mistry, takže po několika týdnech určitě už ani nepoznáte, jestli jste některou místnost uklidila vy nebo někdo jiný. Na vysávání, utírání prachu nebo mytí nádobí navíc nejde nic pokazit.

Najměte si profesionální pomoc

I když se ostatní členové rodiny příliš nehrnou do toho, aby vám s domácností pomohli, tak to ještě neznamená, že se musíte udřít k smrti. Stále se totiž nabízí možnost využití profesionálních úklidových služeb. Dnes už si totiž můžete najmout specializovanou firmu či živnostníka skoro na vše, od základního úklidu přes mytí oken až po žehlení prádla.

Pokud se vám protiví představa, že by za vás někdo jiný dělal vaše povinnosti, tak byste si nejdřív měla ujasnit, co vlastně chcete. K čemu vám je, že zvládnete vaření i všechny domácí práce úplně sama, když ve výsledku budete akorát strhaná? To raději zaplaťte někomu, aby to udělal za vás, a vnímejte to jako investici do sebe. Koupený čas totiž můžete využít tak, jak se vám jen zlíbí!

Vše si dobře naplánujte

Nic vám nepomůže ušetřit tolik času, jako když si vaření a úklid předem dobře naplánujete. Přes týden vařte rychlovky a postarejte se jen o drobný úklid. Časově náročnější recepty a aktivity nechte na na víkend, kdy na ně budete mít více času. Vše si vždy rozložte tak, aby vám každý den zbyla minimálně půlhodina pro sebe. Tu pak budete moci věnovat čtení, rychlé kávě s kamarádkou nebo jakékoliv jiné činnosti, která pro vás bude znamenat spolehlivé odreagování.

Plánování se vyplatí nejen u domácích prací, ale také při nákupech. S tím vám skvěle pomůže portál Kimbino, jelikož sdružuje akční letáky všech obchodů, na které si vzpomenete. Díky tomu si aktuální Billa leták nebo třeba i Lidl leták příští týden můžete prolistovat s velkým předstihem a rovnou si vypsat, co se chystáte kupovat. Tímto způsobem si předem hezky rozplánujete i to, co budete vařit a všechno půjde jako na drátkách.

Letáky si však můžete prohlížet nejen doma na počítači, ale také ve svém mobilním telefonu skrze aplikaci Kimbino. Budete je mít kdykoliv po ruce, takže si je budete moci prolistovat, kdykoliv se vám uvolní volná chvilka, čímž opět ušetříte další čas. Toho navíc v obchodě nestrávíte tolik, protože půjdete najisto, a mimo to také ušetříte nějakou tu korunu. Když využijete příležitosti, tak seznam můžete jednoduše vrazit do ruky manželovi a nechat nákup na něm.