V rychlém sledu prolétly médii dvě informace související s MICHALEM DAVIDEM (51). Jedna spekulovala o tom, zda si tento zpěvák a autor několika oblíbených muzikálů nekupuje hlasy do anket popularity, druhá přinesla Michalovu reakci na tato obvinění. Údajně se rozhodl odstoupit z ankety Český slavík. Rozhořčen nařčením z nepoctivého jednání dokonce vyzval své příznivce, aby mu přestali posílat hlasy.
Jenomže, jak nám sdělil ředitel pořádající agentury Jaroslav Těšínský, souboje o „slavíka“ se z vlastní vůle nezúčastnit nelze. „Odstoupit z této ankety není možné. Český slavík není Bratislavská lyra nebo Superstar, kam se můžete přihlásit, a když vás to nebaví, tak se zase odhlásíte. Princip ankety je právě takový, že lidé hlasují pro své oblíbené interprety a mají právo poslat svůj hlas, komu chtějí,“ vysvětlil Těšínský a dodal: „Michal mi kvůli možnosti odstoupení volal. Řekl jsem mu, že jeho reakce mi připadá přehnaná. V médiích se už o leckom objevily horší věci a Michal David je v branži tak dlouho, že by se tím neměl nechat takto unášet. Zda mu nakonec celá aféra v hlasování pomohla či uškodila, se uvidí 26. listopadu na finálovém večeru, kam bude samozřejmě pozván, tak jako všichni další umělci.“
Dovolujeme si ale tipovat, že Michal se na vyhlášení nakonec dostaví, protože patří k umělcům, kteří si svého publika považují, a nikoli k hrstce bláhových osobností, jež cenami divácké obliby z podivuhodných důvodů opovrhují.

Diskutujte: Hlasovali byste pro Michala Davida?