Vyrobila jsem si woodoo panáčka. Pojmenovala jsem ho Bulvár. Při každém úplňku zapichuju do Bulvára špendlíky a vykřikuju: Chcípni! Chcípni! Chcípni!

V posledních týdnech se tu a tam objevují zprávičky, že hvězda divadel Broadway a Hybernia DANIEL HŮLKA (43) vystupuje stále méně a méně, je nespolehlivý a trpí záhadnými chorobami. Tento informační šum vyvrcholil článkem v bulvárním deníku, jehož titulní strana hlásala, že Dan vážně uvažuje o odchodu z muzikálu Kat Mydlář. Taková zpráva pochopitelně trochu zmátla nejenom příznivce muzikálů, ale i producenta uvedeného kusu Oldřicha Lichtenberga, který by jistě musel o odchodu či neomluvených absencích hvězdy svých divadel něco vědět. Ten nám ale naopak potvrdil, že ze všech představení, která Dan neodehrál, byl řádně a včas omluven.
Jak už to tak tedy na novinovém papíře bývá, na leckterém šprochu není skutečně pravdy ani trochu. „Podle těch článků to vypadá, že jsem v podstatě mrtvý, což nejsem. Poškozuje to nejenom mě, ale i divadlo. O odchodu z muzikálu jsem sice opravdu chvíli uvažoval, ale to právě jen z toho důvodu, že jsem měl plné zuby negativních a nepravdivých informací v tisku…“ řekl nám Dan Hůlka ke svému údajnému prohlášení a vzápětí prozaicky vysvětlil i důvody své nepřítomnosti na několika posledních představeních: „Byl jsem skutečně nemocný, se streptokokem na hlasivkách prostě nelze odzpívat tříhodinové představení. Ale skutečnou příčinu mých potíží lékaři neodhalili hned, takže v podstatě až teď se to léčí správným způsobem a od minulého týdne zase normálně funguju.“
Daniel Hůlka tedy rozhodně nehodil meč do žita a i v letošní divadelní sezoně bude sekat hlavy. Jde mu to ostatně tak pěkně, že diváci, anebo přinejmenším všechny dámy z publika by se nechaly po představení setnout přímo s potěšením… V březnu se pak objeví i v muzikálu Bídníci.