Zimní doplňky musejí umět nejen zahřát, ale měly by také skvěle vypadat. A to zvlášť platí o rukavicích a šálách, jejichž móda nastávala v Evropě již od třicátých let minulého století! Dnes jsou stále častěji námětem módních návrhářů, kteří se do svých návrhů snaží zahrnout stále novější a modernější materiály i barvy. Samozřejmě ani střih nezůstává stranou.

Barety hlásí návrat

Barety nejsou z pohledu módy příliš staré. První vlna jejich používání přišla na začátku dvacátého století, kdy byl baret doménou žen. Za války začala barety využívat i armáda – především Němci. Dnes je situace poněkud odlišná a baret není výhradou jen policistů nebo vojáků. Právě loňský rok zaznamenal jeho opětovné vzkříšení. Barety se prodávají v mnoha provedeních, každá žena si tak může vybrat takový, který nejlépe podtrhne její styl.

Rukavice až k loktům

Zima by byla neodmyslitelná bez rukavic. Když se opět podíváme do historie, zjistíme, že dvacáté století pamatuje zájmena na tehdy populární rukávníky. Ty se přestávaly používat na začátku třicátých let, kdy je nahrazovaly populární kožené rukavice. Dnes je pouze věcí vkusu, zda dáma oblékne rukavice kožené či pletené, popřípadě vlněné. Hitem letošního roku jsou rukavice dosahující takřka až k loktům, ke kterým je však nutné vybrat správné doplňky.

Šály – rozevláté a nevázané

Situace kolem šál je také zajímavá. Podle vyjádření různých návrhářů není až tak důležitá barva nebo střih, ale spíše technika, jakou je šála zavázaná. Nedoporučují se pevné uzly, módní je spíše rozevlátý a nevázaný styl. Ale pozor, šála by vám měla v každém případě ladit – nejlépe s čepicí i rukavicemi!