Pokud se domníváte, že jde o čistotu, pak se domníváte správně. Bezpochyby si prohlíží boty celkově, zda jde o nějakou kvalitnější, moderní obuv a dokonce jdou-li vidět také ponožky, prohlédne si i ty. Celkově to vypoví o stylu muže, jeho estetickém cítění a jestli je alespoň částečně čistotný nebo má na „salámu“.

V létě, kdy se nosí otevřená obuv, prohlédnou si to, zda muž dodržuje alespoň základní hygienická pravidla a má čisté, zastřižené nehty a pedikúru. Obecně nemají rády příliš choulostivé typy mužů, kteří o sebe dbají až přehnaně, ale ani takové muže, kde pohled na zanedbaná chodila či špinavou obuv budí nechuť. Zkrátka zlatá střední cesta.

Sportovní nebo elegantní obuv

Dále pak ženy sledují, zda jde o sportovní obuv nebo elegantní pánské boty. Ostatně ty elegantní se dají nosit i k riflím. Nicméně pokud muž nevykonává zaměstnání, které vyloženě vyžaduje nošení elegantní obuvi, pak drtivá většina zvolí pohodlí, například Nike Air Force 1 pánské boty, které byly původně navrženy jako basketbalové boty, později pak pronikly i do hip-hopové kultury. Samozřejmě existuje mnoho jiných kvalitních značek, které nabízejí hezké sportovní i elegantní boty. A určitě to není tak, že by šlo o rozhodující faktor, protože muž si mohl obuv ušpinit cestou do práce. Ostatně to jde ale poznat.

Jestliže se žena však potkává s cílem své touhy častěji – například v práci, má možnost sledovat, jak moc muž dbá o svou obuv a jaké boty nosí nejčastěji. Rozhodně to není tak, že si udělá finální názor po jednom setkání. Pokud jste tedy muž, který chce udělat dojem, věřte, že střídat obuv a mít ji čistou se vyplatí.

Střídat obuv se vyplatí nejen proto, že ženy bedlivě sledují, ale protože to doporučují i odborníci s ohledem na zdraví, a pak taková obuv je i méně namáhána a déle tím pádem vydrží. Jestliže si momentálně prohlížíte svůj botník a říkáte si, že by to chtělo nějaké oživení, mrkněte na katalog Flexdog, kde najdete řadu kvalitních značek. Boty se musí bezpochyby líbit v prvé řadě vám, nikoli kamarádce z práce. Ta vám může pouze poradit s výběrem, pokud se nebudete umět rozhodnout. A někdy se takový názor ženy vyplatí. Většina žen má cit i styl a mohou skutečně výtečně poradit s výběrem.