„Vždycky, když kamarádky popisovaly, jak si užily v posteli a jaký měly orgasmus, cítila jsem se hrozně. Já jej totiž nezažila nikdy. Sex miluju a věnuju se mu ráda, ale vyvrcholení se mi zatím dosáhnout nepodařilo. V posteli ho předstírám a holkám říkám, jak jsem si to užila. Skutečnost je ale jiná. Začínám se bát, zda je to normální a jestli nejsem frigidní,“ svěřuje se Matylda (28).

Mohlo by vás také zajímat: 10 poloh, které vás zaručeně přivedou k orgasmu nebo Ženský orgasmus: Nejnovější fakta a tipy

Věděli jste že:

  • 75 % žen není schopno dosáhnout vaginálního orgasmu při pohlavním styku.
  • 10 – 15 % žen nezažije orgasmus nikdy v životě.
  • 28 % žen dosahuje orgasmus jen někdy, většinou velmi zřídka.
  • 40 % žen zažilo orgasmus během některé sportovní aktivity.
  • 94 % žen je schopno dosáhnout orgasmu při análním styku.
  • 98 % mužů dosahuje orgasmu téměř vždy.

Sex bez orgasmu. Jsem frigidní?

Minimálně deset žen ze sta orgasmus nezažije, avšak každá se s tím vyrovnává jinak. Zatímco jedna je v pohodě, sex má ráda, je jí příjemný, jen prostě nedosáhne vyvrcholení, druhá se užírá tím, zda je to normální, a hledá chyby v sobě i v partnerovi. „Jsem frigidní, když nemám orgasmus?“ ptají se ženy často. Psychologové však říkají: „Ne.“ Slovo frigidní je totiž velmi zavádějící. Každý si pod ním představuje něco jiného. Zatímco někteří muži tak označují partnerku, se kterou nejsou spokojeni v posteli, jiní tak mluví o ženě, která je chladná a nemá o sex zájem, a další zase ženu, která nezažívá orgasmy.

Orgasmus při milování? Vždycky ne!

Pokud máte problém dosáhnout orgasmu při pohlavním styku, pak patříte mezi většinu žen, které vaginálního vyvrcholení prostě nikdy nedosáhnou. To ale neznamená, že nemohou zažít orgasmus klitoriální. Toho jsou schopny dosáhnout třeba jen při masturbaci anebo při dráždění partnerovou rukou. Chce to jen znát své tělo a vědět, co na něj platí. A to se dá vyzkoušet třeba právě při masturbaci.

Tip KAFE.cz

Pokud jste zatím nezažila orgasmus s partnerem, jděte sportovat. Američtí odborníci z Indiana University totiž objevili souvislost mezi sportem a orgasmem, který při nich ženy často zažívají. Téměř každá druhá prý vyvrcholení při sportovní aktivitě zažila. Nejvíce zástupkyň něžného pohlaví, dokonce více než polovina, kupodivu říká, že orgasmus poznalo při posilování břišních svalů. Za nimi následují zvedání závaží, jóga, jízda na kole a běh. Možná si vzpomenete na film »Holky to chtěj taky«, kde hlavní aktérka zažila pořádný orgasmus na kole. Třeba vás to inspiruje a uděláte něco pro své zdraví. A kdo ví – možná se dočkáte i vytouženého vyvrcholení!

Co může pomoci: Vyzkoušejte Kegelovy cviky: Speciální gymnastiku, která (mimo jiné) zlepší váš orgasmus