Orgasmus odmalička

Mnoho mužů se při společném rozhovoru s partnerkou o prvním orgasmu může dozvědět, že partnerka si na tuto zkušenost vlastně nepamatuje. Některé ženy se přirozeně dotýkají odmalička, v průběhu let nikdy nepřestanou, a tak je jasné, že ani nevědí, kdy přesně začaly. Jedna mladá žena to bezprostředně komentuje: „Těžko říct, kdy jsem zažila svůj první orgasmus. Dokážu si představit, že třeba někdy ve třech letech, ale to si fakt nepamatuju. Ale tak nějak vědomě, že jsem si někam zalezla a řekla jsem si: tak, teď si udělám dobře nebo teď se uvolním, to muselo být někdy kolem desíti. To si vzpomínám. Pro mě to bylo nějak úplně jasný. Něco úplně přirozeného.“

Ženy by mohlo překvapit, kdyby se dozvěděly, že jejich partner je na tom úplně stejně. To je ale klidně možné, protože malé děti své tělo už velmi záhy zkoumají, chlapečkové ani holčičky se nevyhýbají kontaktu rukou a přirození.

Rodiče z toho bývají trochu nervózní, někdy za to své potomky dokonce plácají přes ruku.

Děti ovšem prozkoumávají své tělo, seznamují se s ním, objevují, že si mohou způsobit příjemné pocity, a tvoří si ke svému tělu vztah. Přitom se přirozeně může stát, že opravdu dojde k orgasmu. Existují ženy, které masturbují a přivozují si orgasmy odmalička. Teprve postupně během let zjistí, co že to dělají, a plynule v tom pokračují dál. Vlastní kontakt s tělem a masturbace je pro ně velmi přirozená.

První orgasmus náhodou

Jsou ženy, které rodiče jako malé plácli přes ruku a ony na nějaký čas poslušně přestaly své tělo zkoumat. Kolem puberty nebo i později na svém těle objevily velmi citlivé zóny, zaměřily se na ně a přirozeným důsledkem takového poznání byl první orgasmus. Překvapení. Velmi milé překvapení.

Některé ženy vyprávějí, že jim k prvnímu orgasmu pomohla sprcha.

Jiné poprvé vyvrcholily třením o polštář nebo ručník. Další se dotýkaly rukama, prohlížely se v zrcátku a postupně přišly na to, že se ten příjemný pocit stupňuje, až dojde k vrcholu. Nejedna dívka nebo chlapec si v pubertě přečtou, že existuje orgasmus, a začnou to sami na sobě zkoušet. Tak dlouho, až na to přijdou.

První orgasmus při sexuální aktivitě s partnerem

Mnohé ženy nemají se svým tělem řadu let žádný kontakt a je to až jejich partner, kdo je postupně začne s jejich vlastním tělem seznamovat. Jako by se probouzely ze zimního spánku. Pro některé ženy je nepřirozené, nezvyklé, nebo dokonce nepříjemné na své tělo sahat. Mohly doma slyšet, že se nemá masturbovat nebo že nahota není pěkná.

Takové ženy buď ani nenapadne dotýkat se sebe samých, nebo to zkouší, ale nedokáží překonat vnitřní nepohodu a zábrany. Prolomí je až jejich partner.

Ten jim postupně může ukázat, že mají krásné tělo, na které je příjemné sahat, že jsou vzrušivé a schopné dosáhnout orgasmu. Jedna dívka popisuje svou zkušenost následovně: „Poprvé jsem orgasmus zažila se svým prvním sexuálním partnerem. To mi bylo 21 nebo 22 let. Rozhodně mě to překvapilo, protože jsem si myslela, že já určitě nebudu schopná dosáhnout orgasmu. Četla jsem si o tom všelicos, že málo žen dosáhne orgasmu a podobně. Bylo to vlastně při dráždění klitorisu rukou, to byly takové začátky. Myslím, že jsem dosáhla orgasmu dřív, než jsem měla pohlavní styk. Mě to překvapilo a příjemně potěšilo. Předtím jsem vůbec nemasturbovala, ani mě to asi nenapadlo. Mám pocit, že jsem se až při tom prvním partnerovi začala sexuálně probouzet. Dřív jsem po tom ani nijak netoužila. Spíš mě to odrazovalo.“ Není to nic nezvyklého, tento způsob dosažení prvního orgasmu je docela častý a není důvod, proč by o tom váš partner neměl vědět.

Nestyďte se

Ženská sexualita je krásná právě tím, že je pestrá a nevyzpytatelná. Není důvod se stydět. Každý z nás je jedinečný a to platí i o naší sexualitě. Myslím, že muži ocení, když ženy budou i v tomto ohledu otevřené. Třeba vás společný rozhovor o prvním orgasmu sblíží a zkvalitní prožitek intimity mezi vámi dvěma. Promluvte si, ukažte si, jak se k orgasmu umíte dovést v současné době. Zkuste společnou masturbaci. Já myslím, že bude stát za to.

Článek vznikl ve spolupráci s redakcí online magazínu Psychologie.cz.