„Jediná moje podmínka je, že nechci vlasy černé a na ježka. Pak už si se mnou klidně dělejte, co chcete,“ avizovala raději dopředu Alena a v klidu se usadila do kadeřnického křesla.

Před proměnou...

Alena pochází z Mladé Boleslavi a dvacet let pracuje jako obvodní sestra v ordinaci dětského lékaře. Své zaměstnání má ráda a ač je její pracovní doba stále stejná, nemůže tvrdit, že by se pro ni práce stala rutinou. „Důležité je mít vztah k dětem a navázat s nimi komunikaci. Pak je hezké vidět, jak se mění a vyvíjí. Staráme se o ně od jejich narození až do osmnácti let, takže většinu z nich i velmi dobře znám,“ říká Alena. Sama má děti dospělé. O víkendech a dovolených se tedy nejraději věnuje zahradě a turistice. Jejím nejoblíbenějším výletním místem je Český ráj a Krkonoše.

Proměňujeme...

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Alena má zdravé a husté vlasy, se kterými je možné dělat ledacos. Ale stejně jako je důležitá kosmetická péče o pleť, i vlasy potřebují ošetření. Potřebné pružnosti a lehkosti docílíme tím, že účes zdravě prostříháme, barevné melíry zase sjednotí barvu a dodají eleganci.

Nejdříve přišlo mytí a pak stříhání. „Změníme pěšinku a dáme jí na druhou stranu. Změna je život a navíc – Aleně to lépe přilne k čelu. Podle ofiny se budou stříhat i ostatní vlasy – ale jen nepatrně na konturách, protože příliš krátký se střih by na výsledném účesu nevyniknul. Takhle to bude pěkně střapaté a moderní. Účes navíc zjemní obličej a pro každodenní styling bude naprosto ideální,“ popsala své plány kadeřnice Petra.

Petra si nakonec připravila směs hnědých a světlých barev. Světlejší odstíny padly na odrosty a o něco tmavší na zbytek vlasů. Pak už vlasy stačilo jen vyfoukat a pomocí pěnového tužidla patřičně vyčesat.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

„Alenina pleť je dehydrovaná, což je v letním období normální. Také má vrásky, které jsou ale úměrné věku,“ konstatovala Jana, a korektor proto použila jen na místa nezbytně nutná a pro prosvětlení očního okolí. Tentokrát navíc zvolila také středně krycí make.up, který jako obvykle zafixovala pudrem s použitím rozjasňovače. Nutné bylo i zformování obočí, které se pak ještě zvýraznilo hnědou tužkou.

K nalíčení očí se nabízelo několik variant. Jana si nakonec vybrala broskvový stín na horní pohyblivé víčko, který doplnila zlatým, a vnější koutek ještě zdůraznila tmavě šedým stínem.

U světlé pleti se nemusíme bát většího zvýraznění lícních kostí. Jana proto zvolila zářivou bronz tvářenku. Pleť se tak bude v tomto období krásně vyjímat.

Nakonec stačila tmavě hnědá řasenka pro přirozenější vzhled a rtěnka s výrazným leskem ve stejné barvě oblečení.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Aleny následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT:

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Korektor
Fond de Teint – make-up
Rozjasňující krém
Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr
Paupiéres velours – zlaté, broskvový a stříbrný stín na oční víčka
Mascara envoutant – hnědá revitalizační řasenka
Tvářenka extra bronze
Rtěnka Rouges seduction rose

A co na proměnu říkala Alena?

„Byla jsem nejistá výsledkem a po celou dobu plná očekávání. Teď jsem nadšená.“

Kosmetika – doporučené přípravky

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot
Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Jemná, přesto účinná antibakteriální pěna Purement Nettoyant, aby pleť byla čistá každý den.
  • Kromě pravidelné návštěvy kosmetického salonu, ve kterém intenzivní péči obstarají za vás, se můžete spolehnout na Gommage Fondante – to je druh neabrazivního peelingu, který velmi jemně odstraňuje odumřelé buňky. Díky jeho lehké struktuře ho můžete používat každý týden.
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Dvousložkový odličovač 2v1 (pro pohodlné odlíčení citlivých očí a rtů).
  • Oživující a vyhlazující maska PAYOT, která je prakticky vpravena do polštářku.
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Krém Design na den s vyhlazujícími účinky, pod který ale nejdříve naneste sérum Design.
  • Oční krém Design Begard. Na závěr pak na obličej a krk použijte Design Rich Creme.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat:

Vlasy: Petra Gallová, vlasové studio Kadus design
Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot
Kosmetika: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot