Spolehněte se na odborníka – švýcarská vlasová kosmetika Revalid vám nabízí výraznou pomoc.

Kvalita vlasů velmi úzce souvisí se stylem života. Když mluvíme o vlasech, je třeba hovořit hlavně o životosprávě, zdravé výživě a psychické harmonii. No uznejte sami, jak můžeme mít zdravé, krásné vlasy, když si nemají z čeho brát. Žijeme v prostředí plném toxinů a škodlivých zplodin, konzumujeme chemicky vyráběné potraviny plné aditiv s minimem živin, obklopujeme se technikou a lenivíme, stresujeme se a stále se za něčím honíme a spěcháme. Vlas velmi citlivě reaguje na každou změnu v organismu a svou kvalitou ji věrně odráží.

Stále více lidí trpí nejrůznějšími problémy s vlasy. Málokdo si však uvědomuje, jak velikou zátěž vlastně musí vydržet – trvalá, barvení, melírování, fénování, kulmování, prodlužování, žehlení, slunce, mráz. Kvalita vlasů závisí jak na vnější péči, tak na zdravé životosprávě a psychické pohodě. Všechny zmíněné faktory mohou být příčinou problémů s vlasy – jejich vypadávání, lupovitosti, lámavosti, svědění vlasové pokožky, suchosti či nadměrné tvorby mazu, ztráty lesku.

Vypadávání vlasů?

Zdravý muž může být plešatý a zdravé ženě začnou řídnout vlasy v několika životních období, po porodu a v menopauze – za tyto rozdíly můžou pohlavní hormony a především jejich množství, které je dáno geneticky. U mužů se jedná o pohlavní hormon testosteron, který určuje rozvoj mužského pohlaví. U žen zase estrogen, který řídí její ovulační cyklus. Obecně platí, že endokrinní systém ženy produkuje jak estrogeny, tak i menší množství testosteronu. Zatímco mužský organismus produkuje jen testosteron. A právě tento mužský hormon ovlivňuje vypadávání vlasů tím, že zkracuje fázi růstu vlasu, a tím i životnost. U ženy dochází v období přechodu k útlumu tvorby ženských pohlavních hormonů a zvyšuje se tak hladina testosteronu a tím pádem může docházet k nadměrnému vypadávání až k plešatosti. V těchto případech je nutné harmonizovat endokrinní systém.

Ztráta osmdesáti až sto vlasů za den je úplně normální. Po kratší dobu se může míra vypadávání výrazně pohybovat směrem nahoru nebo dolů. Výměna vlasů podléhá rovněž změnám ročního období. Je-li množství vlasů, které vypadnou za den, po dobu tří a více měsíců nad normálem, jsou labilní, slabší a řidší na temeni – mluvíme o vypadávání.

Během těhotenství dochází v organizmu k základním metabolickým, hormonálním a imunologickým změnám, které se projevují na kůži i ve vlasech. Po porodu a zvláště po ukončení kojení některé hladiny hormonů prudce klesají, což vede k řadě změn v celém těle ženy.

V těhotenství zůstávají vlasy déle v růstové aktivitě. Naopak po porodu se vlivem poklesu některých hormonů ve velkém rozsahu uvolňují a vypadávají. Tato změna je nejnápadnější čtyři měsíce po porodu (kdy mnoho žen přestává kojit) a než vlasy dorostou, trvá to řadu měsíců. Původní kvalitu mají vlasy často až tři roky po porodu.

Na podporu růstu a obměny vlasů je vhodné v lékárně zakoupit tablety s vitaminy na podporu růstu vlasů. Jednou z možností jsou kapsle Revalid.
Ovšem v období kojení se užívání podobných přípravků nedoporučuje, ale i pro kojící ženy Revalid přináší velmi účinnou variantu, a tou je tonikum Revalid.

Revalid vlasové tonikum pro vnější použití s energizujícím složením kofeinem a přirozenými látkami (panthenol, pšeničné proteiny, výtažek z ovsa), které pomáhá folikulu v boji proti procesu stárnutí, zabraňuje vypadávání vlasů a stimuluje jejich růst.

1. Jemná masáž tonikem stimuluje krevní oběh.
2. Tonikum s kofeinem působí pozitivně na vitalitu vlasových kořínků a posiluje je.
3. Tonikum posiluje slabé vlasy, chrání je před poškozením a usnadňuje česání. Panthenol pak zklidňuje vlasovou pokožku.

Tonikum Revalid lze použít na suché i mokré vlasy.

Ošetřování by mělo trvat alespoň 2-3 měsíce, aby se vlasové kořínky dokázaly zregenerovat.