Pondělí

Tvoří nerozlučnou dvojici. Jake je soukromým detektivem a pravou rukou státního návladního J. L. McCaba. Ke každému případu musí shromáždit nezvratné důkazy. Ne vždy je to ovšem za pomoci těch nejčestnějších metod. Americký seriál Jake a tlusťoch sledujte pět minut po šesté hodině odpolední.

Rybář Jeremy Wade se vydává na lov ryb, které jsou schopny zabíjet. Prožijte spolu s ním dobrodružnou a akční cestu přírodou. Kostlín obecný žije na jihu USA a má pověst tvora, který se nebojí zaútočit na člověka. Druhý díl amerického dokumentu Říční monstra sledujte od sedmé hodiny večerní.

Desetiletý Lucas zmizí ze školy. Policie po něm zoufale pátrá. Média i vyšetřovatelé začnou podezřívat matku zmizelého. Shodou náhod do sebe začínají zapadat všechny stopy. První část francouzského krimi filmu Kam zmizel můj syn sledujte pět minut po osmé hodině večerní.

Čtrnáctiletá Varja Akulova je nejsilnější dívkou světa. Pod fanatickou výchovou otce se připravuje na Olympijské hry. Cílem je zlatá medaile ve vzpírání. Britský dokumentární cyklus Šokující příběhy sledujte deset minut před desátou hodinou večerní.

Během letecké přehlídky zmizí z dosahu radarů jedna ze stíhaček. Elitní piloti se ji vydají okamžitě najít. V oblacích se strhne boj, který má zabránit teroristickému útoku. Francouzský akční film Skyfighters: Akce v oblacích sledujte v jedenáct hodin večer.

Úterý

V mexickém turistickém středisku Cancun došlo k překvapivému útoku delfína na člověka. Co mohlo vytočit mírumilovného živočicha? Britský dokument Lovec a oběť vytvořil National Geographic. V sedm hodin večer si ho nenechte ujít.

Úspěšný dramatik a učitelka angličtiny spolu píší jednu hru za druhou. Jejich společný život jim vůbec nevychází. Vlastně nemají čas se poznat. Citům se ovšem nedá poroučet. Americký film Romantická komedie sledujte pět minut po osmé hodině večerní.

Na konci roku 2004 dochází v blízkosti ostrova Sumatra k zemětřesení o síle 9,3 stupně Richterovi stupnice. Celkově si vyžádalo 300 000 lidských životů. Vznik a vývoj ničivého živlu sledujte prostřednictvím britského dokumentu Tsunami v deset hodin večer.

Středa

Tim Samaras a jeho tým po několik let mapují výskyt tornád. Nejlepší pozorování tornáda je být přímo uvnitř. Pomocí opancéřovaného vozu podniknou riskantní akci. Americký dokument Uvnitř tornáda sledujte od sedmé hodiny večerní.

Desetiletý Lucas zmizí ze školy. Policie po něm zoufale pátrá. Média i vyšetřovatelé začnou podezřívat matku zmizelého. Shodou náhod do sebe začínají zapadat všechny stopy. Druhou část francouzského krimi filmu Kam zmizel můj syn sledujte pět minut po osmé hodině večerní.

Christopher Lambert je správcem malého městečka, kterému se nevyhnulo vražedné běsnění španělské inkvizice. Nyní si bude muset vybrat mezi povinnosti a ochrannou své rodiny. Britský thriller Meč spravedlnosti sledujte v deset hodin večer.

Čtvrtek

Kdysi existovalo 300 druhů nosorožců. Dnes jich je pouze pět. Světoznámý přírodovědec se vydá po jejich stopách. Za několik let by mohlo být pozdě. Britský dokument Nigel Marven kontra nosorožec si nenechte ujít v sedm hodin večer.

Policista Meechum je ve službě vážně zraněn. Po odchodu z aktivní služby se vydává na dráhu spisovatele a brzy se stává úspěšným autorem. Největší úspěch má mít jeho nová kniha podle líčení skutečného nájemného vraha. Americký film Bestseller sledujte pět minut po osmé hodině večerní.

Rainbow Warrior byla vlajkovou lodí organizace Greenpeace. V roce 1985 se potopila. Francouzská tajná služba dostala za úkol, zabránit další plavbě. Ihned vznikl mezinárodní skandál. Francouzský film Operace Rainbow Warrior byl natočen na základě skutečného příběhu. Sledujte jej pět minut po desáté hodině večerní.

Pátek

Opičky tak, jak je neznáte! Roztomilá, hravá stvoření se mění na drzé a nepříjemné protivníky. I takové umí být Opičky uličnice. Fantastické záběry z dílen National Geographic sledujte v jedinečném dokumentu od 19:00 na TV Barrandov. Dnes nastane ve smečce nový řád.

Páteční večer bude dnes ve znamení komického výkonu V. Brodského ve snímku Ženu ani květinou neuhodíš. Ocitne se v roli muže, který se ženám nenaučil říkat ne. Nechce, aby si připadaly méněcenné. Kam až ho tento nešvar zavede, sledujte od 20:05 na TV Barrandov.

Český filmový pátek pokračuje českou „zapomenutou“ detektivkou. Svatopluk Beneš v roli policisty řeší sexuální delikty pracovnic jednoho pohostinství. Napínavý příběh z konce 60. let Slečny přijdou později začíná ve 22:05.

Sobota

Lidská dobrodružství, krásy přírody a umění žít. To na vás čeká každé sobotní ráno v pořadu Svět křížem krážem. Pohled na svět očima světově proslulých novinářů nás tentokrát zavede do země rozkládající se na sedmi tisících ostrovů. Dnešní expedici podnikneme na Filipíny.

Jaké to je balancovat denně na hranici života a smrti? Vyzkoušejte si to na vlastní kůži s Donaldem McIntyrem. S ním se v britském dokumentu vypravíte na místa, kde je boj o život na denním pořádku. V dnešní epizodě vyrazíme do vod poblíž Bornea, kde kočují tzv. „mořští cikáni“. Na hranici života se ocitneme v 15:50.

Vrátný obytného domu se pokoušel opravit střešní anténu. Za chvíli je nalezen mrtvý. Případ se jeví jako obyčejná nehoda, ovšem každý z nájemníků měl motiv dopomoci vrátnému k pádu. Sledujte německý kriminální film Bez důkazu: Pomsta od 16:55.

Pět minut po osmé přijměte pozvání do soukromí známých osobností a celebrit. Pelíšky slavných navštíví místa, kde byste přítomnost slavných osobností mnohdy nehledali. Kde tráví svůj volný čas? Kde pracují a kde naopak relaxují? To vše zjistíme dnes na návštěvě divadla Ta Fantastika a Lucie Bílé.

I nadále bude sobotní večer na Barrandově patřit celebritám. Zjistíme, jaké mají úspěchy či průšvihy, uvidíme, jestli za jejich krásou stojí přirozenost nebo zásah plastických chirurgů a také prozradíme, kdo tají svého partnera. Sledujte unikátní sondu do běžného života známých osobností a legend českého šoubyznysu. Unikátní dokument Tajemství celebrit začíná od 20:20.

Trojice kamarádů dostane shodně povolávací rozkaz do Iráku. Každý z nich má třicet dní na naplnění osudu, než bude odveden. Jejich životy se ocitají na pokraji zhroucení. Sledujte výborný americký snímek Den zlomu od 21:10.

Výlet do říše fantasy a dobrodružství nás čeká během sobotní noci. Kdo získá na věky moc ve Valonském království? Bude to zlý a mocný čaroděj nebo bájný pták. Do zakletého království vyrážíme ve filmu Gryfon ve 23:05.

Neděle

Dobrodruh a dokumentarista Chris Douglas navštíví v nedělním ráno se svým týmem království aligátorů a krokodýlů. Pozorovat krokodýly a aligátory budeme přímo při lovu, aby někdo z nás náhodou nebyl jejich příští obětí. Unikátní dokument V čelistech krokodýla natáčený novou filmařskou technologií začíná v 08:15.

Jaké to je balancovat denně na hranici života a smrti? Vyzkoušejte si to na vlastní kůži s Donaldem McIntyrem. S ním se v britském dokumentu vypravíte na místa, kde je boj o život na denním pořádku. V dnešní první epizodě vyrazíme na návštěvu kmene do nitra džungle Papuy Nové Guiney. Na hranici života se ocitneme od 15:55.

Dávný spolužák a přítel policejního vyšetřovatele je podezřelý z vraždy. Byl zabit paparazzi a jeho fotografie se záhadně ztratily přímo z jeho bytu. Všechny stopy vedou k bývalému spolužákovi a policejní dvojice Leo a Nina mají nejeden morální konflikt. Německý kriminální film Bez důkazu: V nouzi poznáš přítele začíná v 16:55.

Nedělní příběhy inspirované skutečnými událostmi dnes pokračují filmem Zvláštní zásilka. Lisa je stále na cestách a jednoho dne je požádána, aby do USA odvezla dceru čínského obchodníka. Po chvíli, ale zjistí, že dcera není to jediné, co má propašovat do států. Napínavý film sledujte ve 20:05 na Barrandově.

Nedělní noc bude následující týdny patřit kontroverznímu seriálu Třicet případů majora Zemana. Dnešní epizoda „Kleště“ nás zavede po stopách agenta Bláhy, který stále zdárně uniká spravedlnosti. Navíc je po tajné plastické operaci k nepoznání. Těžký úkol stojí před Janem Zemanem ve 21:55.

Galerii životních příběhů žen, které se věnují „nejstarší profesi lidstva“ vám přináší jedinečný seriál Satisfakce na TV Barrandov. Další životní příběh ženy, která zkouší žít dva oddělené životy, uvidíte dnes od 23:30.

Více informací na www.barrandov.tv