Snad každá žena touží po krásných, zdravých a lesklých vlasech bez šedin. Teď v létě naše vlasy trpí dvojnásob, a proto od barvy chceme také péči. Neméně důležité je také vybrat vhodný odstín a nabarvit vlasy šetrně. Jde to vůbec? S tím prvním vám může pomoci vaše kadeřnice a s tím druhým třeba právě Kafe.cz.

Tipy Kafe.cz:

  • Pokud neotáčíte v ruce každou korunu, vyrazte za barvou do salónu...v kadeřnictví by měly být vždy ty nejkvalitnější barvy na vlasy. I když pozor, i zde můžete narazit na ty nekvalitní.
  • Nenanášejte barvu příliš často...doporučené rozmezí je mezi 6 - 8 týdny.
  • Vyhýbejte se barvám, které obsahují velké množství amoniaku...dnes se na trhu objevují barvy s jinými oxidačními činidly a navíc jsou do nich přidávány pečující esenciální oleje a minerály.
  • Pozor na umělost...barvu vlasů volte podle svého odstínu, měly by vypadat přirozeně.
  • Odbarvení vlasů nechte jen profesionálovi...a nikdy nevěřte, že to zvládne během dvou návštěv. Bezpečné je dlouhé zesvětlování.
  • Používejte šampóny a kondicionéry pečující o barvu a zdraví vlasů a 1x týdně nanášejte také pečující masku.

Tajemství zářivé barvy pokořeno

Barva na vlasy Color Naturals, Garnier, 99 Kč

Již od roku 2004 se můžete na našem trhu setkat s barvami Color Naturals. Dodají vlasům přirozenou zářivou barvu, ale také intenzivě pečují o vlasové vlákno. Je obohacená o 3 oleje – z oliv, avokáda a karité, díky nimž pronikne do jádra vlasů a dodá jim přirozenou a dlouhotrvající zářivou barvu. Navíc 100% kryje šediny.

Kafe.cz zjistilo:

  • Díky oleji z oliv, který obsahuje mastné kyseliny, přírodní vitamin E a minerální látky, jsou vlasy lesklé a vypadají zdravě. Působí také preventivně proti třepení konečků. Avokádo zase dodá vlasům vitaminy A, B1, B2, D a E, které podporují růst vlasů a působí proti vypadávání vlasů.

Pečující barva, která dodá lesk

Barva na vlasy Shades EQ, Redken, Info o ceně v obchodě a v kadeřnických salónech

Chcete vědět, kterou barvu používá přes 66 000 kadeřnických salónů v Americe? Je to přesně tato. Podlehly jí i mnohé zahraniční celebrity. Barva těží z unikátní kyselé technologie, která je šetrná k vlasům a zajišťuje nepřekonatelný lesk. Barva s kyselým pH je ideální pro citlivé vlasy, udržuje vlas přirozeně lesklý a vyživený. Dodává vlasům sílu, odolnost proti lámání a ochranu před poškozením. Ideální je pro ženy, které začínají s barvením vlasů. Můžete s ní pouze tónovat, oživit barvu a také krýt šediny.

Jaké jsou aktuální trendy v barvení vlasů?

Probarvení tmavšími prameny, a tudíž dodání pohybu barvou. Tak přirozeně podtrhnete a zdůrazníte svou přirozenou barvu. Dále jsou velmi aktuální například efektní tmavší barevné akcenty, které zdůrazní střih, tvar či barvu očí a kde tmavší sekce barvy pod vrchními vrstvami vytvářejí módní barevný efekt, který přirozeně odrůstá.

Jednoduchá krása s pěnovou barvou

Pěnová barva na vlasy Sublime Mousse, L´Oréal Paris, 139 Kč

Chcete si doma v klidu, hravě a jednoduše obarvit vlasy? Pak vyzkoušejte tuto novinku, která přináší snadnou aplikaci, přirozený barevný výsledek a perfektní krytí šedin. Díky pěnové textuře a aplikátoru s rovnoměrným dávkováním zvládnete barvení bez námahy. Stačí jen vmasírovat do vlasů stejně jako šampon. Vybírat můžete ze 12 odstínů. Tuto barvu doporučuje třeba Evangeline Lilly, herečka známá například ze seriálu Ztraceni.

Problém s citlivou pokožkou vyřešen

Barva na vlasy IGORA Senea, Schwarzkopf Professional, Info o ceně v obchodě a v kadeřnických salónech

Věděli jste, že jedna ze tří žen má citlivou vlasovou pokožku a barvení vlasů pro ni není tak snadné jako pro ostatní? Našli jsme řešení, první ornamentní barvu, která je doporučovaná dermatology. Revoluční technologie SensoCalm, jež je složená ze speciálně vybraných barevných pigmentů a zklidňujících složek, je barva mimořádně šetrná k pokožce. Na výběr máte ze 34 odstínů, které navíc ještě doplňuje péče o vlasy – šampon, kondicionér a sérum po barvení.

Červená nikdy nebyla tak zářivá

Barva na vlasy Palette Color & Gloss Berry Colors, Schwarzkopf & Henkel, 79,90 Kč

Červené odstíny na vlasech nestárnou. Inspirujte se třeba hvězdami, jako je Rihanna nebo Cheryl Cole, a rudé odstíny naneste i na své vlasy. Navíc máte na výběr z barev lesních plodů, které dodají vlasům hravé odstíny, nádherný lesk a vydrží až 28 umytí. Jsou bez amoniaku, barva o vlasy zároveň pečuje a je obohacena o efekt balzámu a účinky oleje z makadamových ořechů, které potlačují vliv stárnutí. Ve škále tří neodolatelných odstínů, sladká malina, jahodový smoothie a červený rybíz si určitě vyberete.