REÁLNÉ PROBLÉMY

Cizinec ve mně, ČT 2, 30. 8. 2011, 00:25

Mateřství – období, na které by měla být teoreticky připravena každá žena. Jenže, co když nastane problém? A navíc problém, o kterém se často raději mlčí? Znáte někoho nebo jste sama zažila ten pocit, že po narození dítěte nepřišlo to ONO a namísto toho se objevila poporodní deprese? Jak těžké je vyrovnat se s tím a jak špatně reaguje okolí, ukazuje nezávislý film Cizinec ve mně. Film se zaměřuje především na ukázání vnějších symptomů a v rámci dramatického vyprávění ukazuje jednotlivé cesty k překonání deprese.

Kafe.cz zjistilo:

  • Tato psychická porucha postihuje po narození dítěte velké procento žen i mužů (různé studie uvádějí 5 až 25 %). Poporodní depresi vyvolává souhra řady faktorů vázaných na psychické rozpoložení jedince, jeho sociální a finanční zázemí i na hormonální výkyvy spojené s těhotenstvím.

KUCHAŘSKÁ REALITY SHOW

Ano, šéfe, TV Prima, 1. 9. 2011, 21:20

Obávaný šéf Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky a hlavně do „šílených“ českých restaurací. S razancí sobě vlastní vtrhne do dalších restauračních zařízení, která se potýkají s různými problémy, aby tu zjednal pořádek a pomohl jim k prosperitě. To vše k plné spokojenosti nejen jejich majitelů, ale také hostů... Tentokrát se šéf vypraví na vizitu do restaurace Scandinavia ve Svitavách, která se nachází těsně u historického centra města. Za dřívějších majitelů prosperovala výtečně, dnes ale skomírá. Jak si s ní poradí šéf a jakou strategii vymyslí?

NEZAPOMENUTELNÝ HIT

Angelika, markýza andělů, ČT 1, 3. 9. 2011, 14:20

Dámy, nevím, jak vy, ale já si stoprocentně v sobotu odpoledne vypínám notebook, házím koště do kouta, otevírám víno a dívám se na Angeliku. Kam moje paměť sahá, tak příběhy markýzy andělů patřily mezi mé nejoblíbenější. Ještě dodnes mám schované kazety se všemi pěti díly a jen pro ně mám doma stařičké, téměř nefungující video. Dokonce se dá říct, že jsem spolu s ní vyrostla a i když jsem ji viděla snad již milionkrát, nikdy si ji nenechám ujít. Jak jste na tom vy? Také budete vzdychat nad krásou venkovana Nicolase a charismem hraběte de Peyrac?

Kafe.cz říká:

  • Angeliku a svět kolem ní stvořili manželé Anne a Serge Golonovi. Francouzská spisovatelka, vlastním jménem Simone Changeux, se narodila v roce 1921 a již v mládí toužila po kariéře spisovatelky.
  • První román vydala již ve svých osmnácti letech. Byla také vášnivou cestovatelkou a na jedné ze svých cest po Kongu potkala Vsevoloda Sergejeviče Goloubinoffa.
  • S manželem se vrátila do rodné Francie a psali společně, ale úspěch se nedostavoval.
  • Vedle psaní byla Simoninou vášní i historie a její volba padla na sedmnácté století. Společně s manželem studovali archivní materiály, jezdili do míst, kde se romány o Angelice odehrávají, a Simone psala ve dne v noci.
  • V roce 1957 vyšla první kniha o 900 stránkách, která byla rozdělena do dvou dílů: Angelika, markýza andělů a Angelika, cesta do Versailles.
  • Po fenomenálním úspěchu knihy si romantická dobrodružství krásné Angeliky nenechali ujít ani filmaři. Režisér Bernard Borderie (autor oblíbené verze Tří mušketýrů) natáčel první dva díly současně.

VZPOMÍNKY NA LÉTO

Léto s kovbojem, TV Nova, 4. 9. 2011, 15:10

I když doufáme, že nás léto na začátku září ještě neopustí, může se stát, že dřív, než chceme, přijde podzim. A tak pro jistotu zavzpomínejte na teplé letní dny s lyrickou letní komedií o horkých dnech, nečekané lásce a protikladech, které se přitahují. Kdo by neznal příběh mladé psycholožky Doubravky s kovbojem Honzou, který rozhodně zná všechny krávy v okolí? Chcete se zasmát u staré dobré české komedie? Pak máte v neděli možnost.

TALENT, ZN.: TOUŽÍM PO ÚSPĚCHU

Česko-slovensko má talent, TV Prima, 4. 9. 2011, 20:00

Ačkoli jsme malá republika, evidentně máme talentu na rozdávání. A proto se ho Prima rozhodla znovu hledat. Znovu se nám na televizních obrazovkách budou představovat zpěváci, tanečníci, baviči a komedianti, kouzelníci, akrobaté a jiní umělci. A jejich výkony bude stejně jako loni hodnotit česká Slavice Lucie Bílá a producent a manažer hvězd Jaro Slávik. K nim nově usedne herec Martin Dejdar. Pořadem vás provedou Jakub Prachař a Martin „Pyco“ Rausch. Těšíte se, nebo už máte dost všech reality show?