Food Revolution Day je výzva pro školy, školky, organizace, firmy, komunity či jednotlivce, aby v tento den věnovali svůj čas a pozornost tomu, co budou jíst, aby sdíleli s ostatními svoje zkušenosti, podíleli se o zážitky, recepty a posunuli dále své know-how, jak zdravěji a zodpovědněji přistupovat ke stravování.

Misí akce na celém světě je vzdělávání a inspirování převážně dětí ke změnám ve stravování a podpora kvalitních a regionálních potravin. Omezení nárůstu dětské obezity i cukrovky.

Každý z účastníků dostane přeložené materiály o zdravém stravování s recepty, které si může vyzkoušet ve svých prostorách.



Ve spolupráci s našimi partnery zašleme (kromě materiálů) nebo zavezeme (záleží na lokalitě) do tříd, knihoven či dětských domovů symbolické balíčky s ovocem a zeleninou nebo dárky na přípravu zdravého receptu. Máme slíbeny i kuchařky. (Platí do vyčerpání zásob, ale materiály dostane samozřejmě každý.) Pokud byste se chtěli i vy se svojí třídou, knihovnou nebo dětským domovem zapojit do boje za lepší stravovací návyky, napište nám mezi prvními! A pokud napíšete až později, předáme vám alespoň recepty a informační podklady e-mailem, které můžete využívat s dětmi celoročně.

Dotazy a přihlášky posílejte na petra@chefparade.cz. Kompletní informace o události "Food revolutionday" najdete na www.foodrevolutionday.com.