„Z nového rekordu jsem naprosto nadšen,“ říká s úsměvem leader celého pokusu a úspěšný mladý perkusionista Tokhi. „Všichni jsme doufali, že loňský rekord překonáme, ale upřímně, nečekal jsem, že o tolik lidí. Chtěl bych poděkovat ještě jednou všem, kteří do toho šli s námi a byli nedílnou součástí nového rekordu.“

V letošním roce se pod Tokhiho vedením milovickým amfiteátrem během jedné minuty rozeznělo 246 bubnů a 316 trubiček Boomwhackers, celkem se tedy do bubnování zapojilo 562 osob. Když sčítací komisař Agentury Dobrý den David Rafaj oznámil výsledný počet osob, vypuklo mezi přítomnými oprávněné nadšení.

„Myslím, že v Mirakulu to musí dunět ještě teď. Všichni vytvořili perfektní atmosféru a toto je právě jedna z těch věcí, která nás žene do dalších projektů, a už teď se nemůžeme dočkat. Brzy budeme moct prozradit víc, sledujte náš facebook a o nic nepřijdete!! Ještě jednou všem děkujeme, máme obrovskou radost,“ dodává Tokhi, leader skupiny The Groove Army.

Rekordu v bubnování předcházelo vystoupení Yvetty Blanarovičové, která si pro sobotní odpoledne připravila vlastní hudební pořad a během dne se také sčítala vícerčata, „klokaní“ rodiče, tj. rodiče, kteří své ratolesti nosí v šátku či ergonomickém nosítku, a vyhlášena byla i nejmladší a nejstarší dvojčata.

Kdo jste propásl víkendovou příležitost být s námi při vytvoření nového českého rekordu v bubnování, můžete jedinečnou atmosféru nasát alespoň v následném videu.

Zdroj: Youtube