Tak jako se dům staví od základů, a já vždy zdůrazňuji od kvalitních základů, vaření začíná výběrem čerstvých a kvalitních surovin – nejlépe v osvědčeném obchodě, se kterým máte zkušenosti. Pak se vyhnete nepříjemným překvapením. Rád vařím a dobrou práci v kuchyni i v obchodě poznám na první pohled. A umím ji i patřičně ocenit.

Když se čas od času do vaření sám aktivně zapojím, pak mi záleží na každém detailu. Znáte to – není cement jako cement a není krkovička jako krkovička. Čerstvé suroviny musí vonět a probouzet moji kuchařskou fantazii. Je to stejné, jako když stojím s tužkou a skicákem na prázdné parcele nového projektu.

Nákup v Albertu je pro mě příjemnou vycházkou, která mě inspiruje k těm nejlepším výkonům. Tady nemohu sáhnout vedle. V nákupním košíku se mi skládá mozaika „cihel a cihliček“, ze nichž zanedlouho poskládám své další dokonalé dílo – zahradní gril party pro kamarády nebo třeba jen výtečnou svačinu pro naše kluky. I v takových chvílích můžete překvapit. Dám vám jednu radu, kterou si klidně můžete vytesat do trámu své pergoly:

Grilovací party, to není jen tradiční krkovice… I když ji nepochybně děláte skvělou. Zkuste na roštu, nebo ještě lépe na kameni, zprudka grilovat kukuřici, papriku nebo cibuli. Je to vynikající obloha a navíc dodá chuti další rozměr.

Tak dobrou chuť a úspěšnou „kolaudaci“ každého vašeho kulinářského dílka!