V rámci Ladovských hodů se můžete těšit na jelítka, jitrnice, zabijačkovou polévku a guláš, tlačenku, světlý i tmavý prejt, škvarky, sulc, ovarová kolena a šunku od kosti na grilu. Kdo bude mít již dost zabijačkových dobrot, ten může ochutnat čerstvě napečené domácí štrůdly a koláče. A protože se akce koná přímo v areálu pivovaru, nemůže chybět ani velkopopovický Kozel i něco na zahřátí. O hudební doprovod se postará skupina Neurol Band a učitelé ZUŠ Velké Popovice.

Dojde také k pokusu o tvorbu sněhových soch z ledové tříště ze zdejšího zimního stadionu. Vloni, za velké nepřízně počasí, tvořili ze sněhu studenti a učitelé umělecko-průmyslové školy, letos se této výzvy, kromě žáků a učitelů ZUŠ, ujme také akademický sochař Jan Komárek.

Po celý den se budete moci vydat na prohlídky pivovaru, které budou speciálně rozšířeny o školu čepování piva. Dozvíte se nejen o historii pivovaru, o tom, jak se pivo vaří, jak o něj pečovat, ale také se naučíte a vyzkoušíte si různé způsoby jeho čepování. A pokud vše dobře dopadne, bude v pivovaru čekat ještě jedno velké překvapení… Vstup na akci je zdarma.

Více informací na www.kudyznudy.cz