Pokud byste se chtěla vypravit za tím nejlepším, i když to bude třeba přes půl zeměkoule, přinášíme vám tipy, které sestavil deník The Sun.

Čokoláda

Cadbury World, Birmingham

A začínáme ve Velké Británii. Pokud ráda mlsáte, pak se vydejte do Birminghamu – čeká vás zde totiž opravdový ráj s názvem Cadbury World. Těšit se můžete nejen na příběh slavné čokoládovny, ale při prohlídce zažijete spoustu zábavy a prohlédnout si můžete i jedinečné expozice. A samozřejmě si můžete zakoupit tu nejlepší čokoládu rovnou z výroby.

Více na: www.cadburyworld.co.uk

Velikonoční trhy, Vídeň

Do Vídně je to od našich hranic kousek, a tak vám nic nebrání, abyste vzala rodinu a vyrazila do Schönbrunnu. Již osmým rokem se zde konají tradiční Velikonoční trhy, letos konkrétně od 20. 3. do 5. 4. Nakoupit zde můžete jedinečnou velikonoční výzdobu, výrobky ze skla, vosku, keramiky, zkrátka kousky, které u nás nepořídíte. K ochutnání vás vybídne také řada specialit – včetně sladkostí a čokolády. Pro děti je připraven workshop a dílny, ve kterých si mohou vyzdobit nejen vajíčka.

Více na: www.ostermarkt.co.at

Hersheypark, Pensylvánie

Pokud by se vám za čokoládou chtělo cestovat až za oceán, pak se vydejte do Pensylvánie. Domovem americké pochoutky je Hershey, a tak není divu, že právě tady najdete velký zábavní park zaměřený na co jiného než na čokoládu. A rozhodně jej stojí za to navštívit i v jiném období, než jsou Velikonoce!

Více na: www.hersheypark.com

Zajíci a králíci

Rabbit Resort, Pattaya

Thajsko je sice poněkud z ruky, ale taková dovolená na prosluněné pláži přijde po dlouhé zimě určitě vhod. My vám však nenabízíme obyčejný hotel, ale luxusní komplet bungalovů rozprostřených v zahradě u pláže. Hotel má ve znaku i názvu králíka, a tak se v něm prý na Velikonoce budete cítit víc než stylově.

Více na: www.rabbitresort.com

Londýnský žalář

Každoročně během Velikonoc připravují v londýnském žaláři speciální program. Velikonoční zajíc totiž zabloudil do zdejších kobek, ztratil se a zešílel – má pěnu u pusy a je hrozně hladový. Bojíte se, že jej v temném podzemí potkáte? No tak to máte oprávněný strach. Jenže v tmavých kobkách číhají i další šílené atrakce. Speciálně na Velikonoce!

Více na: www.thedungeons.com

Noah’s Ark Zoo Farm, Wraxall, Bristol

Co je lepší než velikonoční zajíc? Obří zajíc! Pokud chcete takového vidět na vlastní oči, zajeďte si do Bristolu, kde na vás jeden čeká na speciální farmě. Ale protože jsou Velikonoce, můžete se zúčastnit také nejrůznějších soutěží, třeba v hledání vajec či v jejich nošení na lžících. Na děti zde čekají i další zvířata, hřiště a nejdelší přírodní bludiště vůbec.

Více na: www.noahsarkzoofarm.co.uk