Britští vědci přišli s novým šokujícím výzkumem, při kterém pracovali s více než 1 800 ženami. Kladli jim záludné dotazy a zkoumali jejich reakce. Přišli na to, že ženy mají nezvratné sklony k nevěře! Podle všeho za to mohou geny. Bohužel ne jeden, ale hned stovky. Zkrátka nevěra je ženám vlastní více, než by se na první pohled zdálo. „Dispozice k tomuto jednání jsou vyšší než pravděpodobnost výskytu rakoviny v těle,“ informoval výzkumný tým prostřednictvím agentury MTI.

Může za to i stres

Udává se, že pravděpodobnost ženské nevěry je 41 %. Důležité jsou také okolnosti. Pokud je žena ve stresu, zahne partnerovi spíš. „Když jsem chodil s Petrou, myslel jsem, že je všechno v pořádku. Pak jsem se ale dozvěděl, že celou dobu spala s mým kolegou,“ říká třiadvacetiletý projektant Jirka z Klatov. Ženy jsou totiž rafinované, a tak si muži jejich nevěry dlouho nevšimnou.

Nevěra? V pořádku!

Říkat chlapovi, kterému zahýbá partnerka, že o nic nejde, asi nemá cenu. Ať k tomu má žena sebesilnější dispozice, těžko najde někoho, kdo jí to bude tolerovat. Dvacetiletá servírka Klára z Prahy tvrdí, že u ní je ta procentualita ještě vyšší: „Když začnu s někým chodit, téměř okamžitě se přistihnu, jak svádím někoho jiného. Dříve jsem přikládala vinu sobě, ale teď si prostě myslím, že je vlastně všechno v pořádku,“ prohlašuje vesele.

Co s tím?

Tady je každá rada drahá. Pánové by se především měli snažit partnerku maximálně uspokojit, aby k nevěře měla co nejmenší důvod. A když ani to nepomůže? Mohou si prý muži s čistým svědomím říci, že to není jejich selhání, ale ženských genů. Jenže… „Když mě Martina po dvou letech fungujícího vztahu podvedla na firemním večírku, podobná útěcha by mi rozhodně nepomohla,“ vypráví brněnský architekt Pavel.

Tipy Kafe.cz… Na jaká místa by si pánové měli dát pozor?

  • Posilovny – všichni, kteří sem chodí, vypadají lépe než ti na ulici a většinou si rádi prohlížejí pěkné protějšky a nešetří komplimenty.
  • Firemní večírky – kolegové jsou velmi často blízkými přáteli, odpadá nutnost seznamování a po pár skleničkách vína…
  • Kluby, bary a mejdany ve velkých městech – anonymita svádí, geny k nevěře pracují…

Kafe.cz zjistilo:

  • Také sexuologové zastávají názor, že za nevěru může příroda. Navíc pokud o ní druhý z partnerů neví, může paradoxně vztah ještě utužit.
  • Zatímco ženy dokáží nevěru často odpustit, pro muže je většinou neodpustitelná, a tak právě nevěra patří k nejčastějším důvodům rozchodu.
  • Podle německých vědců trvá manželský život o deset let déle u párů, které se dopustily nevěry, než u těch, které žijí v absolutní věrnosti.