Marry Bell

Poprvé vraždila v 10 letech, což nebyla jediná šokující skutečnost v jejím případě. Zavraždila dva chlapce, čtyřletého Martina, kterého uškrtila a tříletého Briana, kterého ubodala. V druhém případě přizvala k činu kamarádku. Brianovi vyřezala do břicha nůžkami písmeno M, nůžkami mu také pobodala nohy a ustřihla penis.

Za vraždy si odseděla 12 let, psychiatrická vyšetření prokázala, že je typickým případem psychopata. Byla propuštěna pod cizí identitou, ovšem ví se, že má dceru a stala se také babičkou. O jejím případu vyšly dvě knihy, uvádí se v nich, že Marry byla sexuálně zneužívaná matkou, která se živila jako prostitutka a specializovala se coby domina. Marry Bell měli od jejích 4 let zneužívat i matčini klienti.

Amarjeet

Osmiletý Amarjeet zavraždil svou šestiměsíční sestřenici a o pár měsíců později také ubil k smrti svou osmiměsíční sestru. Rodině se podařilo zatajit před okolím, co se skutečně stalo. Amarjeet měl tedy možnost vraždit i potřetí.

Unesl půlroční holčičku ze sousedství, rozbil jí hlavu cihlou a pohodil v trávě za vesnicí. Během vyšetřování prý moc nenamluvil, zato se hodně smál. Byl poslán do vězení a v 18 letech by měl putovat do psychiatrické léčebny.

Elagabalus

Elagabalus se ve svých 14 letech stal římským císařem. Vládl ale pouze 4 roky, než byl společně se svou matkou zavražděn. Musel být odstraněn, jelikož jeho vláda byla jedno velké fiasko a velká ostuda. Elagabalus byl totiž zhýralý, promiskuitní zženštilec a jeho počínání prozrazovalo duševní abnormalitu, dnes by byl zřejmě diagnostikován coby transsexuál. Líčil se a oblékal jako žena, vedl prostopášný život a krátil si čas neustálými orgiemi a fantastickými hostinami, které zastiňovaly i nejbujnější výstřednosti pohádkových východních dvorů.

Často se v nevěstinci nabízel mužům v převlečení za prostitutku. Byl pětkrát ženatý, za ženu také pojal kněžku pečující o posvátný oheň bohyně Vesty. Tyto kněžky měly předepsaný celibát a jejich zneuctění se pokládalo za rouhání a pohromu státu. Vláda Elagabala se stala jednou z nejostudnějších kapitol římského císařství a symbolem výstřednosti a nemorálnosti.

Jesse Pomeroy

Jesse Pomeroy se stal ve svých 16 letech v roce 1876 prvním mladistvým odsouzeným za vraždu prvního stupně. Pomeroy své oběti (děti ve věku od 4 let) donutil svléknout a pak je švihal provazem, nožem je řezal do oblasti kolem očí, stehen a do genitálií, nebohé děti u toho musely vykřikovat sprostá slova. V tělech obětí se našly napíchané špendlíky a další drobné předměty. Pomeroy těla rozřezal a snažil se je ukrýt na různých místech.

U soudu tvrdil, že má na svém kontě asi 27 obětí. Odsouzen byl za vraždu čtyřletého chlapce a desetileté dívky. Ve vězení se dožil 72 let.

Graham Young

Londýnský rodák pocházel z dobré rodiny, výborně se učil a okolí ho považovalo za nadaného mladého muže. Od 11 let v něm ale sílila jeho děsivá vášeň, kterou později přirovnal k silné drogové závislosti. Zajímal se o chemii, zvláště o účinky jedů na lidský organismus. Od svých 14 let neváhá zkoumat tyto účinky v praxi. Jed si kupuje po malých dávkách v lékárnách a prodavačům lže o svém věku i o tom, že tyto látky potřebuje pro školní pokusy.

V roce 1962 umírá jeho nevlastní matka Molly. Zbytek rodiny a také jeden Youngův kamarád trpěli v té době silnou nevolností. Youngův otec pojal podezření, že to není náhoda. Younga tedy nejprve zkoumal psychiatr a dne 23. května 1962 se chlapec přiznal k tomu, že postupně přidával jed do jídla svých blízkých.

Ale to nebylo vše! Za 9 let ve věznici pro duševně choré si nastudoval odbornou literaturu o chemii a naučil se extrahovat jedy z rostlin z vězeňského dvora. Ihned po propuštění si sehnal práci v chemické laboratoři. Otráví 70 kolegů, z toho 2 smrtelně. V roce 1972 dostal doživotí, zemřel ve vězení ve 43 letech na infarkt myokardu.

Jon Venables a Robert Thompson

Nerozluční spolupachatelé řady zločinů včetně toho nejtěžšího pocházeli z Liverpoolu. Od dětství se spolu potulovali městem, kradli, dělali výtržnosti v restauracích a chodili za školu. Oba pocházeli z rozvrácených rodin.

Mladí delikventi začli nejprve uvažovat o tom, jaké by to bylo sledovat, jak někoho přejíždí vlak. Bohužel u fantazií to neskončilo. Pokusili se unést malé dítě, avšak jeho matka je zpozorovala a syna zachránila. Událost ale nikam nenahlásila.

Dne 12. února 1993 si Jon a Robert všimli 2letého Jamese Bulgera, kterého jeho matka Denise nechala čekat před obchodem. Chlapce unesli a doslova zmasakrovali. Zkopali ho, tloukli kameny, nalili mu do očí barvu a rozrazili mu hlavu. Ještě živého ho položili na koleje. Zemřel dřív, než přijel vlak.

Každý z vrahů si odseděl pouhých 8 let. Právníci, soudy a dokonce členové vlády se po celou tu dobu přeli, zda to není málo. Od roku 2001 jsou oba na svobodě. Mají novou identitu a jsou poučeni, že nesmí s nikým mluvit o své minulosti.

Líbí se vám Kafe.cz? Čtete rádi naše články? Přidejte se k nám i na Facebooku!