Ačkoliv zejména mnoho nebankovních společností nabízí svým potencionálním klientům půjčku, při které není zapotřebí zkoumat registry dlužníků, není to tak docela možné. Takzvaná půjčka bez registru v podstatě neexistuje.

  • Před několika lety vstoupil v platnost „Zákon o spotřebitelském úvěru", který přímo nařizuje nahlížet do registrů.
  • Je to především z toho důvodu, aby bylo jasné, že bude klient schopný svým závazkům dostát a nedostane se do dluhové pasti.

Zcela bez registrůpůjčku tak získat nelze, ale každá společnost prověřuje jiné registry. Jejich přehledný seznam lze nalézt ve srovnání na portálu Lundea. Tedy pokud má člověk záznam v jednom registru dlužníků, stačí se podívat, která společnost zrovna ten dotyčný registr dlužníků nepoužívá.

Tedy neznamená to, že by nebylo možné v případě záznamu úvěr získat. Jen tu budou trochu náročnější podmínky. Náročná může být také online půjčka pro živnostníky. V jejich případě se ale nemusí jednat o záznamy, nýbrž o doložení příjmů. Zejména u začínajících podnikatelů to bývá velký problém.

  • Jestliže si tedy podnikatel není jistý, zda na některý nabízený úvěr dosáhne, může mu v rozhodování pomoci hypoteční kalkulačka, kterou snadno najde na webových stránkách portálu Finanční patron.Jsou zde uvedeny ověření poskytovatelé úvěrů a hypoték, kteří nabízejí různé podmínky.Stačí tedy zadat několik potřebných údajů a hned zjistíte, jak jste na tom.

Jestliže jsou příjmy hůře prokazatelné, lze ručit nemovitostí. Mnoho poskytovatelů hypoték nelpí na tom, aby byl žadatel majitelem zastavené nemovitosti. Ručit tedy může třetí osoba.

Co je to zpětný odkup nemovitosti

Dalším způsobem, jak získat dostatek finančních prostředků, je zpětný odkup nemovitosti. Ten se využívá především v případě, že došlo k zadlužení a hrozí exekuční řízení. Dalo by se tedy říct, že je to záchrana na poslední chvíli.

Ovšem i zde je dobré vybírat a porovnávat poskytovatele. Dobré ohlasy klientů má například Záchranná síť.

  • Zpětný odkup nemovitosti funguje docela jednoduše.
  • Firma odkoupí nemovitost a původní majitel se stává jejím nájemcem.

Poté, co se zlepší jeho finanční situace, může si svou nemovitost koupit zpět. Má na ni totiž po celou dobu nájmu předkupní právo. Ve smlouvě také musí být zaneseno, že po celou dobu smluvního období není možné, aby firma nemovitost prodala anebo nájemce vystěhovala.