Nejúčinnější využití tarotových karet je jejich aplikace jako symbolů přímo ovlivňující naše podvědomí tak, abychom změnili naše navyklé vzorce jednání tak, abychom dosahovali žádoucích výsledků. Každá karta velké arkány, počínaje kartou blázen a konče kartou poustevník, obsahuje zakódované archetypální informace ovlivňující naše jednání podle své přirozené funkce.

  • Princip fungování je poměrně jednoduchý. Pokud si budeme v průběhu dne připomínat, vizualizovat a emočně prožívat příslušnou kartu, její princip se nám po určité době „zaryje pod kůži“ a bude ovlivňovat ve stále větší míře naše jednání.

Důležité však je během dne vybranou kartu několikrát „prožít“, to znamená vybavit si ji v paměti, doslova ji vidět, ale co je nejdůležitější, vžít se do ní, což znamená prožít si pocity, jako bychom byli postavou na dané kartě. Ono prožití je velice důležité, protože emoční náboj spolu s vůlí a jasnou představou požadovaného výsledku jsou základními principy, na kterých je magie postavena.

Prvním krokem, který musíme učinit, pokud chceme použít některou z karet velké arkány pro účely osobního rozvoje, je to, že zjistíme, jaký princip, tedy jaký způsob jednání potřebujeme posílit. V zásadě platí, že bychom se měli zaměřit na posilování určitých žádoucích stránek své osobnosti a nikoliv potlačovat nežádoucí návyky. Funguje to stejně jako u afirmací. Pokud si zadáte program „nesmím kouřit“, pak po chvíli nebude ve vašem životě místo pro nic jiného než pro myšlenky na cigaretu.

  • V dalších dílech budeme procházet jednotlivými kartami a povíme si, jaký archetyp mohou do našeho života přinést. V příštím díle se seznámíme s první z nich, kartou Blázen.

Další díly i "tajemné" články najdete Jiří Ciahotný - Alarzach, více na www.alarzach.cz.