Karamelový Cheesecake

Ingredience:
• 220 g karamelových sušenek
• 60 g rozpuštěného másla
• 200 g krémového sýra
• 200 g ricotty
• 1 kondenzované mléko
• lžíce třtinového cukru
• 3 vejce
• čokoládová drť
• vlašské ořechy
• 100 g třtinového cukru

Postup:
1. Předehřejte si troubu na 145 °C a do dortové formy vložte pečicí papír. Okraje formy vymažte máslem.
2. Rozdrťte sušenky a promíchejte je s rozpuštěným máslem.
3. Rozprostřete sušenkovou drobenku na dno dortové formy a rukama dobře umačkejte. Dejte do lednice.
4. Jemně vyšlehejte krémový sýr s ricottou a pomalu přidávejte kondenzované mléko, dokud nevznikne krémová hmota.
5. Zašlehejte lžíci třtinového cukru a vejce a vmíchejte čokoládovou drť (pár kostek čokolády vhoďte do mixéru a lehce rozdrťte. Kousky by neměly být stejné a nesmí se z nich stát čokoládový prášek.
6. Vyndejte z lednice formu s korpusem a nalijte do ní krémovou náplň.
7. Pečte asi 45 minut.
8. Celý vršek pořádně posypte nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a zbytkem čokoládové drtě.
9. Vyndejte z trouby a nechte 10 minut odstát. Poté navlhčeným nožem „objeďte“ dort kolem dokola, aby se odlepil od formy. Formu otevřete a nechte zcela vychladnout, poté umístěte do lednice.
10. Na pánvi si rozpusťte cukr. Postupným mícháním získáme karamel, který pomocí vařečky ozdobíme dort. Karamel na dort nenalijeme, pouze pár „cákanci“ z vařečky pokapeme.
11. Cheesecake podávejte dobře vychlazený.

Tip: Ke karamelovému cheesecake dortu doporučujeme karamelové latte. Recept: Kavárna SO! COFFEE, www.airest.cz

Dopřejte si sladké potěšení před cestou

Málokoho baví čekat na letišti, než se pohodlně usadí do své sedačky v letadle. Využijte tento čas a dopřejte si karamelovou kávu s desertem v nově otevřených kavárnách SO! COFFEE, příjemném prostředí, kde odstartujete své cesty do světa.

Zpříjemnit si čekání mohou cestující na Letišti Václava Havla Praha v nových kavárnách SO! COFFEE. Útulné prostředí, které je speciálně navrženo pro potřeby a pohodlí cestujících. Příjemná křesla, uvolněná atmosféra, vše pro navození klidu a pohody před samotnou cestou na dovolenou či služební cestu.

S příchodem podzimu připravili baristé kaváren SO! COFFEE pro své zákazníky nové, karamelové Cappuccino, které příjemně zahřeje a krásně navodí atmosféru podzimu. Lahodnou kávu vám připraví personál na ručně vyráběném espresso kávovaru La Marzocco přímo z italské Florencie. Karamelové cappuccino je skvělou a chutnou alternativou tradičního nápoje, který je charakteristický velkým množstvím pěny. Ve spojení s křehkým karamelovo-ořechovým dortem s lehce slaným nádechem vás tato kombinace vystřelí do sladko-slaného království.

Na to všechno se můžete těšit, pokud si budete chtít zkrátit dobu čekání, než se vydáte na svou dovolenou nebo pracovní cestu. Kavárny SO! COFFEE najdete v terminálu 2 prst C v přízemí a v 1. patře.

Podzimní tip: Karamelové menu

Karamelové menu obsahuje:
• Karamelový Brownie Cheesecake Supreme
• Karamelové Cappuccino 400 ml

Doporučená cena: 195 Kč
Bližší informace na www.airest.cz