Gabriela je svobodná matka pětiletého synka. Živí se jako vychovatelka ve školce a dálkově studuje střední pedagogickou školu. Miluje děti, přírodu, počítač a zvířata – doma má pejska a velkého perského kocoura.

Před proměnou...

Proměňujeme...

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Vlasy: Milan Hujer, vlasové studio Kadus design

Gábina má přírodní vlasy s odrostlým melírem, který už nevypadá moc dobře. Kadeřník proto zvolil podzimní odstíny, ve kterých Gábina prokoukne. „Vybral jsem perfektně rovnoměrný zesvětlující efekt, jenž se skvěle hodí pro toto období,“ svěřil se Milan. S Gábinou pak vybral vhodné barevné odstíny pro vrchní vrstvu vlasů.

Barvení bylo poměrně složitě. Nejdřív se spodní část vlasů tónovala do měděno-hnědé. Milan pak pomocí hřebínku vybral několik pramínků, které naopak zesvětlil o několik tónů víc, než je původní barva Gábiny. Výsledkem bude pestrý melír oživený světlými pramínky.

Také střih bylo nutné výrazně poupravit. Vlasy původně neměly žádný tvar, proto se stříhalo do objemu. Krátké mikádo s řidší ofinou bude vypadat dobře i s přibývajícím odrostem. Pak Milan vlasy vyfoukal, vyžehlil a pomocí fixačního laku jim dodal lehkost a vzdušnost.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Gábina má zralou pleť se sklonem k citlivým reakcím. Vizážistka Jana proto postupovala při líčení velmi opatrně.

Od začátku bylo znát, že Gábina má kolem nosu a na tvářích zvětšené póry. Vizážistka Jana se proto snažila podkladový make-up vtlačit přímo do problémových míst. „Čím víc make-up roztíráme, tím víc ho zprůhledňujeme. Pokud chci zvýšit kryvost, aplikuji korektor i krycí krém poklepem prstů,“ popsala nám Jana.

Gábina si také postěžovala, že neví, jak si líčit oči. Vizážistka jí dala pár dobrých rad. „Malé oči zvětšíte aplikací světlých zářivých očních stínů na pohyblivé víčko, použijte i prodlužující řasenku. Vyvarujte se temných stínů a tužek. Absolutní tabu je pro vás černá,“ poradila Jana a pravidla »Co zesvětlíte – dáte do popředí« se také držela. Jemně nanesla perleťově hnědé stíny těsně pod obočí a světle růžovým a bílým odstínem vedla vnitřní linku od koutku ke spánku.

Barvu tvářenky Jana vybrala podle růžolících tváří. Zdravíčka pak vypadala přirozeně. Před nanesením rtěnky Jana nezapomněla aplikovat trochu make-upu pro potřebný podklad. Rtěnka pak lépe drží. Nakonec na střed rtů nanesla lesk, který rtům dodal plnosti.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Gabriely následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Korektor
Fond de Teint – rozjasňující make-up
Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr
Paupiéres velours – hnědé a třpytivé stíny na oční víčka
Mascara envoutant – revitalizační řasenka
Hnědá tužka na obočí
Rtěnka Rouges seduction rose
Tvářenka bronz

A co na proměnu říkala Gabriela?

„Na závěr bych chtěla říct, že jsem s proměnou spokojená. Teď už si přeji jen být spokojená i v osobním životě.“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Les Demaguillantes Express tonik

  • 2x měsíčně čištění peelingem Gommage Demaglliant a 1x týdně (pro péči o pokožku v době spánku) používat přípravek Nutri Hydra Nuit pro celkovou hydrataci, který se doplní maskou Masque Creme Hydran
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant sensation
  • Oživující a vyhlazující maska PAYOT, která je prakticky vpravena do polštářku. Design Patch Yeux
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Krém Nutri Hydra Control
  • Creme De Reves – revitalizační a obnovující krém s kakaovým máslem na zjemnění pleti

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat:

Vlasy: Milan Hujer, vlasové studio Kadus design
Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot