Ach ty Kérkonoše :-)

Krkonoše zná alespoň z doslechu každý Čech. Nádherné hory, nad nimiž kraluje nejvyšší hora České republiky Sněžka. O Krkonoších i Krakonošovi slyšel každý, ale možná již méně je pro někoho známý Rýchorský prales nebo Černohorské rašeliniště. A to je jen zlomek zajímavých a krásných míst v našich velehorách.

Pec pod Sněžkou má (nejen) turisty ráda

V srdci Krkonoš se nachází malebné městečko Pec pod Sněžkou, které láká na výlety všeho druhu. Pec pod Sněžkou je jedno z nejvýznamnějších turistických a sportovních center u nás. Malé město s výhledy na krásnou horskou krajinu kolem okouzlí každého návštěvníka. Jeho výhodná poloha tak nabízí turistům všech věkových kategorií procházky a výlety do okolí a řadu sportovních aktivit.

Když sleze sníh, tak co na horách?

Téměř půl roku je zde sníh, což uvítají lyžaři, na jaře a v létě vábí pěší turisty a cyklisty. Z Pece pod Sněžkou coby hlavního výchozího bodu se dostanete za poznáním těch nejhezčích míst Krkonošského národního parku.
Pěší turistika je nedílnou součástí výletů a těch rodinných především. Je nenáročná na vybavení a náklady a nevyžaduje specifické sportovní dovednosti.
Pěší výlety pro rodinu od jara do podzimu jsou skvělým zážitkem pro malé i velké a v Krkonoších pro ně najdete velkou podporu.
Navíc má pěší turistika v Krkonoších dlouholetou tradici. Trasy jsou dobře značené a pro horskou turistiku je v Krkonoších vyznačeno více jak 400 km cest, převážně v turisticky zajímavých oblastech Krkonošského národního parku. Nemusíte se proto bát vypravit na výlet i s malými dětmi. Určíte si vhodnou trasu, kterou zvládnete vy i vaše ratolesti, a můžete vyrazit.

Nechte si vyprávět o...

A abyste z cesty vytěžili co nejvíc zážitků a zábavy, v Peci pod Sněžkou si pro všechny zvídavé turisty připravili komentované procházky po okolí. Zejména rodiny s dětmi ocení možnost vycházky s průvodcem.

V čem spočívá kouzlo komentovaných vycházek? Pokud máte zájem dozvědět se více o historii, způsobu života v Krkonoších, o Krakonošovi a dalších tajemstvích a zajímavostech regionu, stačí se pouze přihlásit na komentovanou vycházku na webových stránkách sportpec.cz. Děti se dozvědí odpovědi na své otázky a den strávený procházkou dostane nový rozměr.

V Peci pod Sněžkou v současnosti nabízejí tři trasy komentovaných vycházek:

Trasa č. 1 s názvem „Po Velkoúpských stráních a nejen to“ vede z Pece přes Velkou Úpu a Janovy boudy zpět do Pece a měří 11 km. Dozvíte se zde například, jak byly osídleny Krkonoše.

Trasa č. 2 s názvem „Třemi údolími pod Sněžkou“ měří 11 km a vede přes Richterovy boudy, Modrý Důl a Obří Důl zpátky do Pece. Během vycházky po údolích například zjistíte, jak vypadá krkonošská chalupa nebo co je to klučení.

Na nejdelší (25 km) trase č. 3 s názvem „Přes hranice za stawy a zase zpátky“ se podíváte až do Polska a poznáte, kde odpočívá Krakonoš, proč je Sněžka plná chodeb atd.

I Honzík se tak konečně dozví, kde je Krakonoš. Stačí si objednat vycházku, sbalit batoh, obout dobré boty a vyrazit.

Více informací naleznete na www.sportpec.cz