Problém: Krátké či silné nohy

Krátké nohy

Řešíte-li problém, jak maskovat krátké nohy v poměru k postavě, poohlédněte se po džínách užšího střihu, který nohy opticky prodlouží. Stejný efekt má i malý rozparek na nohavicích, případně obloukové švy, prohnuté směrem dovnitř. K vyvážení proporcí také skvěle poslouží rifle s vyšším pasem, případně s nohavicemi mírně rozšířenými do zvonu. I pro majitelky kratších nohou platí, že nevhodné jsou džíny s nízko posazeným boky. Stejně tak krátkým nohám pomyslné centimetry ještě ubírají široké nohavice a kapsy. A ani klasické tmavé džíny bez vyšisování postavě s krátkýma nohama nebudou lichotit. Pozornost můžete odvrátit botami s vyšším podpatkem.

Silnější stehna

Dámy se silnějšími stehny to znají moc dobře – hlavním problémem je disproporce postavy kolem boků, kde vypadá nepřiměřeně široce a směrem ke kotníkům se pak silně zužuje. Zaměřte se proto hlavně na dobrý střih, který tuto nerovnováhu alespoň zčásti zakryje. Vhodnou volbou bude podobně jako u jiných problematických typů postav rovný střih. Narozdíl od žen s krátkýma nohama si dámy obdařené silnými stehny mohou dovolit i velmi tmavé džíny, protože v tomto případě tmavá barva nohy opticky zeštíhlí. Vyšisovaných džínsů není nutné se vzdávat, ale je třeba, aby byly vyšisované jen lehce a pokud možno právě na stehnech. Jde o trik, který stehna zeštíhluje. Ačkoliv se to možná na první pohled nezdá, nejsou vhodné kalhoty s rozšířenými nohavicemi, tzv. zvonáče, kterými mnoho žen řeší problematickou postavu. V rozšířených kalhotách totiž vypadají nohy se silnějšími stehny jako ve tvaru písmene X. V žádném případě také nevolte úzké, přiléhavé kalhoty, zejména strečové, které silnější stehna zmáčknou a zdůrazní jejich objem.

Hubená lýtka

Ženám s hubenými lýtky zase pomůže vyšisovaná barva džínsů, která opticky rozšíří ty partie postavy, které si přejí zvýraznit. Vhodné jsou i kapsy po stranách kalhot.

Problém: Větší bříško

Povolené bříško schovají džíny s vyšším pasem. Vyhněte se proto bokovkám, tukové zásoby vykukující z kalhot neskýtají okolí příliš pěkný pohled. Opticky pomohou i přední všité šikmé kapsy na zip.

Problém: Velmi vysoká postava

Jste příliš vysoká? Abyste odpoutala pozornost od své výšky, zaměřte se na džíny s lesklým povrchem nebo zajímavými aplikacemi. Rovný pas pomůže zvýraznit barevný pásek, tmavě modrá barva ztlumí nedostatky postavy. Plochému zadečku dodá tvary skládaná zadní kapsa. Pomohou vám i džíny do zvonu.