U kávy však může být takovéto hledání poměrně složité a zdlouhavé. Proto vám doporučíme kávu, která má za sebou poměrně dlouhý příběh a historii, a o jejíž kvalitě není pochyb. Jedná se o známou pražírnu kávy EBENICA COFFEE. Pojďme se tedy společně na tuto značku a jejich nabídku káv podívat.

Káva s více než desetiletou tradicí

Káva Ebenica vznikla již v roce 2009 a od té doby si získala srdce milovníků kávy doma i v zahraničí. Jak už to u úspěšných firem bývá, její zakladatel Marek Fajčík začínal úplně od nuly. Na počátku byla jeho láska ke kávě a upřímný zájem najít tu nejlepší. Když však káva v zahraničí chutnala jinak, lépe než doma, bylo rozhodnuto: založí si vlastní značku kávy. Začátky byly těžké, ale dali mu odpovědi na mnohé otázky. Díky zákazníkům, kteří chodili do jejich maličké bratislavské kavárničky, získal velmi důležitou zpětnou vazbu o tom, jaká by dobrá káva měla být. A tak se z kavárničky stala rodinná pražírna kávy. Odměnou za jeho neúnavnou snahu a roky práce se staly ocenění, která káva Ebenica doposud získala v soutěžích Coffee Review či Great Taste.

Široké portfolio prémiových káv

Pod značkou Ebenica se skrývá bohaté kávové portfolio. Kromě jednoodrůdových káv z celého světa nabízí tato pražírna kávy i svoje originálně vyvinuté kávové směsi, mezi kterými je možné nalézt tak bezkofeinovou jakož i nízkokofeinovou kávu. Velmi oblíbenou je také jejich edice Limitka, která pravidelně představuje výběrovou kávu z konkrétní oblasti a plantáže. Vždy se jedná o vysoce kvalitní výběrové kávy, pěstované organicky a fair trade postupy, ve vysokých nadmořských výškách a podobně. Kávy z edice Limitka jsou vždy dostupné jen v omezeném množství a čase, tudíž do vyprodání zásob.

Důraz na každé kávové zrnko

Lidé z pražírny kávy EBENICA COFFEE kladou důraz na původ a kvalitu zelené kávy. Stejně důležité je pro ně šetrné zacházení se zrny od jejich sběru až po pražení. I proto upřednostňují kávy, které jsou sbírány ručně, bez použití průmyslových strojů a zařízení. I k samotnému pražení přistupují s citem a apelem na odrůdu, zpracování a chuťové kvality té které kávy. Zelená káva se po doručení do pražírny manuálně prohlédne a následně praží a balí do speciálních obalů s tepelným svárem a jednostranným ventilem. Prodej kávy je následně realizován prostřednictvím podnikové prodejny a eshopu www.ebenica.cz