Často své partnery omlouváme slovy, že muži prostě nemají na výběr dárků ty správné buňky. Když se ale chce...

Co jste si pod stromkem od něho letos rozbalila vy?

Dal vám: Elektroniku nebo spotřebič

Přijde na to, o co přesně se jednalo. Pokud jste od něho dostala fén bez ohledu na to, že si nejraději necháváte schnout vlasy volně na vzduchu, zdá se, že o vás příliš nepřemýšlí. Zcela jinou věcí ale je, věnoval-li vám třeba iPod s mixem vašich oblíbených songů nebo tablet s fotogalerií vás dvou. V tom případě je vidět, že dokáže dárku pro vás vnuknout osobní význam = záleží mu na vás.

Dal vám: Poukaz na společný zážitek

Našla jste pod stomkem poukaz pro dva na víkend v Paříži, týden v Alpách nebo relaxační pobyt ve welness lázních? To je dobrá známka. Chce trávit čas s vámi a to se počítá. Nakupte si s sebou pěkné prádélko a zařiďte, aby se nenudil.

Dal vám: Kytku a bonbóny

Tak tenhle dárek, pokud ho vůbec lze tak nazvat, je skousnutelný k svátku, ale k Vánocům ani náhodou. Je vidět, že si s vámi hlavu ani v nejmenším nelámal. Nic moc!

Dal vám: Šperk

Pro muže není většinou problém utratit za dárek pro ženu větší sumu, tedy pokud jim na vztahu záleží. Šperk obecně lze považovat za skvělou volbu, zejména tehdy, když váš milý zvolí ten, který se vám líbí (nenápadně o něm básníte). Takového muže se držte!

Pozor: Dát ženě zásnubní prsten k Vánocům nebo narozeninám je nepřípustné. Sejmout dvě mouchy jednou ranou není v tomto případě opravdu na místě.

Dal vám: Sexy prádlo nebo erotickou hračku

Na tomhle dárku není v zásadě nic špatného, tedy za předpokladu, že více než o vaši radost mu nejde o tu svoji. To ale těžko poznáte. Každopádně prostřednictvím hambatého prádélka partner říká, že si chce s vámi (to je dobrá známka) pěkně užít, případně váš intimní život osvěžit. Takže, proč ne.

Dal vám: Peníze

Tak tohle opravdu nevypadá dobře. Obálka s tisícovkou je fajn v případě, že vám ji dá babička, ale od svého milého jste přeci jenom asi čekala větší invenci. Dárkem pro vás se prostě nezabýval ani v nejmenším a podobně se bude pravděpodobně chovat i v ostatních věcech. Pokud to není vás styl, pryč od něj.

Dal vám: Vlastnoruční výrobek

Trávil hodiny zavřený v dílně, aby vám vyrobil dřevěnou šperkovnici? Tajně vás vyfotil v zasněné náladě a udělal pro vás zarámovaný obraz? Když jste byla na víkendu u rodičů, předělal jednu místnost v bytě na vaši vysněnou šatnu alá Sex ve městě? Gratulujeme! Stojíte mu za to, aby do vás investovat čas, kreativitu i značnou dávku energie. Tohle je pravděpodobně ten pravý.

Dal vám: Knihu

Koupil-li vám knížku jak zhubnout o 20 kilo snadno a rychle (aniž byste o ni stála), asi vás dvakrát nepotěšil. Jinak tomu bude, pokud si zapamatoval, že už léta toužíte přečíst si Na Větrné hůrce, nebo podchytil a pořídil novinku od vašeho oblíbeného autora. Ještě více plusových bodů získá, sehnal-li vám výtisk vaší nejmilejší a dávno ztracené knížky v antikvariátu nebo v aukci.

Dal vám: Parfém

Tohle je dárek, kterým asi muži nic nezkazí. Působí luxusně, přiléhavě a neurazí. Tedy za předpokladu, že se zrovna ten váš trefil. Pokud ne, připište mu k dobru pár bodů za to, že vůbec šel do tak riskantního kousku.

Dal vám: Oblečení

Příliš asi nepotěší balíček obsahující svetr velikosti L, když vy nosíte esko, ani kalhoty v barvě hnoje, ze které se vám chce odjakživa zvracet (a on by to přeci měl vědět!). Zcela jiný kafe bude, koupil-li vám drahý "malé černé" a trefil se jak do velikosti, tak i do vašeho vkusu. V tom případě je to borec, který vás má vážně přečtenou. Tleskáme!

Mohlo by vás také zajímat: Dostala jsem nevhodný dárek. Jak mu to říct? nebo Test: Hrozí vašemu vztahu rozvod či rozchod?