A sperma vám zachutná...

Pro ženy alergické na mužské semeno přinášejí vědci naději. Objevili totiž způsob, jak je si postupně zvyknout na spermie pomocí vstřikování rozředěného semene.

Umírají kvůli sexu

Ženy jsou při výběru mužů velmi vybíravé. To znamená nejen to, že je těžké si nějakou najít, ale ke všemu si kvůli nim muži zkracují život. Aby je zaujali, předvádějí všelijaké nebezpečné výmysly, někdy i smrtelné.

Jaký otec, takový syn

Podle posledních studií není sexuální chtíč věcí psychologickou, ale genetickou. Takže pokud otec byl sukničkář, bude syn také…

Proč chceme sex? Nevyřešeno!

Jedna věc, na kterou vědci ještě nepřišli je, proč se vlastně věnujeme sexu. Biologicky je sex až přespříliš náročný a často i nebezpečný. Důvodů pro něj je několik, ale jak se mohla taková zbytečnost vyvinout, to nikdo nechápe.

Krásný = zdravý?

Vědci postupně luští i takové věci, jako je zamilovanost a láska. Krásný člověk dává okatě najevo své zdraví, proto je tak přitažlivý pro opačné pohlaví. Má-li ale vztah vydržet, musí se partneři přitahovat i po psychické stránce.

V sexu lžeme všichni

Co se sexu týče, lžeme všichni. Ženy si ubírají počet partnerů, muži si naopak rádi nějakou tu ženu navíc přimyslí.

Kamaráde, nehelfneš mi?

U druhů, kde se samice páří s několika partnery za sebou, má největší šance na její oplodnění ten poslední. Jeho předchůdci mu jen připraví cestu k vajíčku. Takže nedaří-li se vám počít, chce to více mužů…

Nebezpečné kafe

Ranní káva zvyšuje touhu po sexu. Tedy alespoň u laboratorních krys. Takže příště, až vám kolega nabídne v práci kávu, pozor na něj…

Emancipované pavoučice

Některé samice pavouků při sexu vzdychají a dávají partnerovi najevo, co se jim líbí. I lidé se u nich mohou inspirovat!

Kafe.cz zjistilo

Další vtipné sexuální výzkumy

  • Sociologické výzkumy potvrdily, že nejoblíbenější ženskou fantazií jsou dva muži najednou. Jeden vaří a druhý uklízí.
  • Zdá se vám sex s partnerem příliš krátký? Pak je tu pro vás naděje. Britští vědci totiž vynalezli speciální sprej, který prodlouží dobu aktu až šestkrát. Obsahuje totiž lokální anestetika, která penis znecitliví.
  • Pokud se snažíte otěhotnět, mohl by vám vhod přijít další výzkum z Kalifornie. Vědci zde objevili molekulu, která dokáže zvýšit rychlost spermií, a tak lépe oplodnit vajíčko. Molekula však může rychlost i snížit – a tak se její využití chystá i na poli antikoncepce.