Menu:

Odpalované těsto - Udělat domácí věnečky není až taková věda, jak to vypadá. Naučíme se práci s odpalovaným těstem.
Kynuté těsto - Upečeme si domácí housky a naučíme se, jak zacházet s kynutým těstem.
Třené těsto - Budeme péct klasickou buchtu a povíme si o základech práce s třeným těstem.
Křehké těsto - Připravíme sušenky z lineckého těsta, jednoduché, rychlé a dobré.

Vegetariánský kurz

V návaznosti na zájem řady z vás v Chefparade připravili nový kurz, zaměřený na přípravu vegetariánských pokrmů a specialit.

Na kurzu se naučíte praktické postupy, jak zacházet při vaření se surovinami a jak kombinovat chutě pro výsledný efekt z hotového jídla bez masa. Naučíte se připravit oblíbené recepty složené z netradičních surovin a také se naučíte vegetariánské speciality servírovat. V neposlední řadě se dozvíte i to, jaké jsou přednosti a zápory vegetariánské stravy a kde snadno nakoupit vhodné a nedostupné suroviny.

Pro vaření vám zapůjčíme zástěry a po kurzu zašleme recepty pokrmů, které jste na kurzu připravovali.

Menu:

Semínkové paté se sušenými rajčaty
Krémová batátová polévka se šafránem a špenátem
Vegeburger s quinoou a domácí majonézou
Fazolové brownies s avokádovým krémem
Makové mléko s Matcha tea

Fingerfood aneb večírkové speciality na jedno sousto

Chystáte párty, svatbu, oslavu nebo jinou slavnostní příležitost a rádi byste své hosty překvapili originálním občerstvením, na které jen tak nezapomenou? V tom případě vy zapomeňte na česnekovou pomazánku, veku i mandarinky z kompotu. Honza Hajný, profesionál v oboru cateringů a foodstylingu, vám ukáže, jak na to pravé, moderní pohoštění.

Samozřejmostí školy vaření Chefparade jsou i stálice jako kurzy sushi, evropské i asijské kuchyně či kurzy pro děti.

www.chefparade.cz