SURFACE profesionální škola líčení

SURFACE professional make-up school je přední školou v oblasti líčení. Získáte zde nezbytné znalosti k tomu, abyste se v tomto oboru mohli uplatnit na profesionální úrovni. Nejlepší vižážisté na českém trhu vám prozradí všechna tajemství, která potřebuje znát profesionální vizážista.
Na podrobnosti o SURFACE profesional make-up school jsme se ptali Markéty Angerové.

Co obsahuje studijní plán vaší školy?

Naše škola nabízí ten nejobsáhlejší studijní plán v České republice. Je založen na mezinárodní koncepci. Kurzy jsou speciálně vytvořeny vzhledem k poptávce trhu, módním trendům a novým make-up produktům. Velký důraz klademe především na praktickou část. Každá vyučovací lekce obsahuje teorii, demonstraci a jednotlivé práce studentů pod dohledem lektora. Škola nabízí profesionální kurzy líčení pro začátečníky ( 40 nebo 120 vyučovacích hodin) a pokročilé kurzy líčení, které jsou určeny pro zkušené vizážisty - Beauty, Svatební, Fashion, Photography, TV & Video, Divadlo a další kurzy.

Je možné studovat profesionální make-up kurz, i když nemám žádné předchozí zkušenosti s líčením?

K tomu, abyste mohli studovat profesionální kurzy líčení, není potřeba žádných předchozích zkušeností. Jak jsem již říkala, máme v nabídce kurzy pro začátečníky i pokročilé.

Jaký je maximální počet studentů ve skupině?

Maximální počet je 10 studentů, což je optimální počet k tomu, aby se lektor mohl každému individuálně věnovat.

Čím se SURFACE liší od konkurence?

Přijďte a uvidíte (smích). Během kurzů studenti pracují s profesionálním vybavením, jako jsou štětce a líčidla. V komplexu školy je fotoateliér, který studenti mohou využívat ke studiu, pro své vlastní produkce nebo k tvorbě portfólií. Studentům se věnujeme i po ukončení kurzu, kdy jim pomáháme nejen radou, ale např. i s vybavením pro vizážisty. Nejlepším z nich nabízíme spolupráci v rámci našich aktivit. Samozřejmostí je možnost využití naši učebnu kdykoliv potřebují.

Dobře tedy. Rozhodla jsem se stát vizážistkou. Kdy mohu přijít na kurz?

Pro začátečníky doporučuji rekvalifikační make-up kurz, který se koná od 7. do 11.9.2009.
Pokročilé vizážisty bych ráda pozvala na od 14.9. do 16.9.2009 na Hair Styling a dále dne 17.9.2009 na Kurz svatebního líčení. Podrobné informace najdete na www.surfacemakeup.cz

CODA MAKE-UP ART

SURFACE profesionální škola líčení je garantem soutěže CODA MAKE-UP ART o 100 000 Kč, která proběhne ve dnech 8. - 10.10.2009 v PVA Letňany v rámci veletrhu BEAUTY STYL.V čele poroty soutěže zasedne jedna z lektorek SURFACE. Je to Veronika Dědková, kterou jsme pro vás samozřejmě také vyzpovídali.

Jaké byly vaše začátky v oboru?

V roce 1994 jsem se přihlásila na půlroční kosmetický kurz na jehož konci jsem se, na doporučení organizátorů, zúčastnila soutěže v líčení. V celonárodním kole jsem skončila na 3. místě. Věděla jsem, že práce kosmetičky není nic pro mě, ale přitahovalo mne líčení, snaha objevit v každém to krásné. Podařilo se mi získat zaměstnání vizážistky u českého zastoupení firmy Nina Ricci. Byla to velká škola, rukama mi prošly stovky různých obličejů. Můj osobní rekord z této doby je třicet nalíčených žen v jednom dni. Práce pro Nina Ricci mě naučila pracovat s kvalitní kosmetikou a umožnila mi účast na dvou školeních v Paříži, z kterých jsem dlouho čerpala.

Kde čerpáte nápady a náměty?

Inspiraci nacházím ve fotografiích, vnímám barvy, tvary a linie. Za průkopnickou v oboru vizážistiky považuji italskou verzi časopisu Vogue. Získávám hodně i od mladší sestry Veroniky, profesionální výtvarnice. Vzájemně se inspirujeme a debatujeme o společných projektech.

Veronika Dědková patří mezi průkopníky a objevitele vizážistiky v Čechách. Oboru se profesionálně věnuje přes 13 let. Mimo jiné pracovala pro firmy jako Nina Ricci a Versace. Spolupracuje s předními českými i zahraničními fotografy a také s řadou významných reklamních, produkčních a modelingových agentur u nás i v zahraničí. Nedávno se zařadila do týmu lektorů profesionální školy líčení SURFACE.

Líčíte modelky pro fotografování, módní přehlídky a reklamy. Čemu dáváte přednost?

Mám velmi ráda fotografování. Jsem klidná povaha, tudíž mi vyhovuje i taková práce. Natáčení reklamy s větším počtem lidí ve štábu je pro mě vítanou změnou. Mám za sebou líčení pro dva celovečerní filmy, z toho jeden byl počinem americké nezávislé kinematografie. Velmi mě to bavilo a těším se na další natáčení.

Za několik let svého působení máte už dostatek hodnotných zkušeností, které předáváte studentům na kurzech SURFACE profesionální školy líčení. Jak hodnotíte své začátky a co byste doporučila těm, kteří se chtějí stát profesionálním make-up artistou?

V době kdy jsem začínala, neexistovala taková nabídka a možnosti studia. Dnes jsou vizážistům k dispozici základní i pokročilé kurzy líčení, marketingové kurzy, prodejní dovednosti atd. Je velmi důležité neustále na sobě pracovat, zdokonalovat se a vzdělávat. Pak už je to jen o praxi, umění každé vizážistky a samozřejmě o štěstí.