Vítězkou soutěže Česká Miss 2016 se stala Andrea Bezděková. Titul Česká Miss World 2016 náleží Natálii Kotkové a titul Česká Miss Earth 2016 získala Kristýna Kubíčková. „Vítězkám z celého srdce gratuluji! Podaly vynikající výkon nejen během finálového večera, ale i po celou dobu průběhu soutěže. Přeji jim, ať si zasloužené vítězství užívají a těšíme se na skvělou spolupráci,“ řekla ředitelka soutěže Marcela Krplová.

„Hlava se mi točí, první chvíle ve světlech reflektorů jsou nepopsatelné. Byl to můj sen a ten se nyní proměnil ve skutečnost. Je to rovněž odpovědnost a já pevně věřím, že se budu snažit, co nejlépe reprezentovat Českou republiku,“ sdělila Česká Miss 2016 Andrea Bezděková.

Své vítězky znají také vložené soutěže partnerů:

• Česká Miss posluchačů rádia Frekvence 1: Natálie Kotková
• Česká Miss Tvář: Natálie Kotková
• Česká Miss Bikiny: Natálie Kotková
• Česká Miss Fashion: Nikola Kováříková
• Česká Miss Technologie: Kristýna Kubíčková

Celý finálový galavečer byl grandiózní. Monumentální scéně vévodila high-tech LED stěna,která byla pro tento večer v České republice použita poprvé. „Na výstavbu celé instalace bylo zapotřebí 35 tun materiálu techniky a technologie od AV MEDIA a jejich partnerů. Musel se postavit takzvaný riggingový závěsný systém a kvůli těsným prostorům musela být celá konstrukce na milimetr přesná,“ řekl Tomáš Rýdl, vedoucí technické produkce AV MEDIA. Nadčasová, šik a trendy grafika odhalila v samotném úvodu exkluzivní instalaci společnosti Lasvit. Minimalismus podtrhl designový řečnický pult z lehkého tenkostěnného betonu od české firmy Gravelli.

Jednalo se o skutečně světovou přehlídku módy. Na úvodní nástup dívky oblékly lehké šaty od návrhářského dua Jaroslavy a Dominiky Sedláčkových zdobené třpytivou aplikací od Šenýr Bijoux. Následovala talk show inspirovaná soutěží „Máme rádi Česko“, kterou dívky absolvovaly
v modelech londýnské značky Karen Millen. Dokonalými postavami uhranuly diváky během promenády v plavkách značky Astratex.



Zlatým hřebem večera se stala přehlídka haute couture šatů světoznámé návrhářky Blanky Matragi. Autorčin rukopis je rozpoznatelný v každé originální látce i střihu. Kolekce exkluzivních šatů vznikla v Libanonu a byly na ni použity nejluxusnější látky, zdobné kameny a krajky. Návrhářka využila celé palety odstínů barev od hřejivé béžové, přes ledovou královskou modř až po sněhově bílou, aby podtrhla jedinečnou krásu finalistek. Značka NeroGiardini obula dívky do páskových střevíčků jako z pohádky. Profesionální make-up finalistkám zajistili vizážisté značky AVON a o hairstyling se postarali kadeřníci salonu Franck Provost.

Přímý přenos pod taktovkou režiséra Romana Petrenka a scénografa Marka Holého vysílala již tradičně televize Prima. „Pošesté je to právě Prima, která přináší divákům tuto přehlídku ženské krásy a šarmu. A já jsem tomu velmi rád. Přímý přenos finálového večera soutěže Česká Miss se pravidelně těší velkému zájmu diváků. Všechny dívky byly nádherné a věřím, že si večer užily,“ říká Marek Singer, generální ředitel televize Prima.

Finálovým večerem provázel diváky scénárista a moderátor Libor Bouček spolu s Leošem Marešem. Nechybělo ani moderátorské překvapení v podobě tanečního vystoupení, které každý z nich pojalpo svém. Během finále zazářily i hvězdyhudebního světa. V televizní premiéře zazněla píseň Katarze skupiny Slza. Doplnili ji oblíbená slovenská kapela No Name
a česko-britský hudební projekt Lake Malawi.

Střípky z finálového galavečera:
- scéně vévodilo 200 m2LED stěny od AV MEDIA
- 60 lidí stavělo scénu a podium celé 3 dny v kuse (72 hodin)
- 18 hodin mají technici na deinstalaci scény
- bylo použito 35 tun materiálu techniky a technologie
- jeviště bylo velké 100m2
- během finálového týdne se vypilo přes 2 100 šálků kávy
- otevřelo se 650 lahví Bohemia Sektu
- oko uteklo na 12 punčochových kalhotách
- kadeřníci salonu spotřebovali 43 laků na vlasy a 690 pinetek
- vizážisti použili přes 30 kusů řasenek, 23 odstínů rtěnek a 40 zmatňujících pudrů


Hlavním tématem letošního finálového večera byl český design a odkaz kulturního bohatství naší země. Slavnostní galavečer se uskutečnil v secesní Smetanově síni Obecního domu. Finalistky se představily nejenom na pódiu, ale i prostřednictvím video medailonků, které vyzdvihly nejkrásnější místa České republiky. Soutěž Česká Miss se řídí heslem, že skutečnou krásu najdeme v lásce a ve schopnosti pomoci jeden druhému, a proto byl celkový výtěžek z odeslaných hlasovacích SMS věnován kontu AVON na podporu boje proti rakovině prsu. Vítězky letošního ročníku budou reprezentovat Českou republiku na zahraničních soutěžích, při kterých je kladem velký důraz na filantropii a charitativní činnost.
Více informací: www.ceskamiss.cz