Do proměny se Lucie přihlásila, aby si dodala sebevědomí. Odmalička jí trápí problematické kožní onemocnění – lupénka, které musí přizpůsobit účes i líčení. „Nevím si rady, jak se upravit, abych aspoň na chvíli mohla zapomenout na moji vadu. Navíc jsem se vrátila z poslední návštěvy kadeřníka ostříhaná víc, než jsem si původně přála,“ postěžovala si Lucie.

Před proměnou...

Paní Lucie pochází z Děčína a je v částečném invalidním důchodu. Většinu času tak tráví v domácnosti, kde se stará o své dvě děti – dceru (16) a syna (10). Jejím životním posláním je práce s lidmi, kteří jsou postižení. „Jde o psychicky nemocné pacienty, ke kterým pravidelně docházím domů a pomáhám jim třeba s úklidem, při návštěvě lékaře, s vařením a podobně,“ svěřuje se Lucie.

Volného času jí proto moc nezbývá. Přesto si ráda zajde na noční procházku s manželem, na výlet s dětmi, a když se chce večer pobavit, tak si jde poslechnout přátele – muzikanty, kteří o víkendu hrají v místních klubech. „Hudba mě nabíjí. Je to nejspíše proto, že jsem vyrůstala v muzikantské rodině,“ říká Lucie, která si i ráda zatancuje, ale diskotékám už moc nefandí. Z toho prý už vyrostla.

O vzhled se snaží dbát poměrně pravidelně, ale s výsledkem bohužel často není spokojená. Podle nálady se také ráda výrazně obléká. Inspirací jsou pro ni módní časopisy a celebrity. A naší proměnou by ráda potěšila manžela, kterého stále ráda překvapuje.

Proměňování...

A co s vlasy? Nastupuje kadeřník

U Lucie bylo zapotřebí pozměnit její dosavadní sestřih – postěžovala si, že má vlasy kvůli přechodné dysfunkci vlasové pokožky zplihlé a bez objemu. S naší kadeřnicí se proto dohodla na účesu, který by jejím vlasům opět dodal hustotu, pružnost a zakryl by viditelné vady.

Začalo se barvením. Pro zvýraznění zvolila Petra tmavší melír – 3 % peroxid tón v tónu a na odrosty a zbytek vlasů barvu č. 575 a 6 % peroxid.

Při stříhání se kadeřnice soustředila na vrchní vrstvy vlasů, aby dodala objem na topu hlavy a po stranách obličeje.

Žehlení nakonec vlasům dodalo obvyklou uhlazenost a lesk.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Marie Tyburcová, project manager 1A týmu, image-styl

Lucie má mastnější pleť s výraznými kruhy pod očima. Marie tedy nanesla větší množství tuhého krycího krému spolu se světlým korektorem, který viditelné nedostatky kolem očních partií zahladil. Celý make-up pak zafixovala pudrem a tvářenkou s nádechem fialové.

Oči se tentokrát líčily v přírodních tónech. Vizážistka je nejdříve vystínovala perleťovým a hnědým stínem a do vnitřního koutku nanesla světlý třpytivý stín. Řasy pak stačilo dvakrát přetřít černou řasenkou, aby se oči rozzářily, zvětšily a otevřely.

Rty jsou výraznou dominantou Lucčina obličeje, tudíž nebylo třeba šetřit na jejich zvýraznění. Tmavší konturka, bordó rtěnka a fialový lesk skvěle vynikly a dodaly očím perfektní vzhled.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila k nalíčení Lucie následující přípravky dekorativní kosmetiky:

Podkladový hydratační krém Sephora – sublimateur de teint
Dior Teint Diorlift krycí make-up
Dermacol – korektor
Dermacol kompaktní pudr
Bourjois (hnědé, perleťové a třpytivé oční stíny)
L´oréal Panoramatic Cool – revitalizační řasenka
Bourjois tvářenka
Konturka Dior
Rtěnka Dermacol bordó
Lesk – Lancome (fialový)

A co na proměnu říkala Lucie?

„Můj sen byly dlouhé vlasy. Dnes jsem ale zjistila, že i s těmi krátkými můžu být hezká. Mám z celé proměny velmi příjemný pocit.“

Kosmetika – doporučené přípravky

Kosmetika: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot
Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Lotion Essentielle
  • Mouse Nettoyante – čistící a antibakteriální gel s rostlinnými extrakty. Čistí a zbavuje pleť nečistot a make-upu. Dezinfikuje, vyrovnává a reguluje pokožku.
  • 2 až 3 týdně na celý obličej, krk a dekolt nanést masku Dr. Payot solucion – omezuje ztrátu vody, zvyšuje obsah lipidů a tím posiluje celistvost buněk.
  • Večer nebo ráno, na vyčištěnou pokožku před použitím jiných přípravků: Naneste na celý obličej zklidňující krém N´2.
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaguillant Sensation Yeux Et Levres
  • Design Redard – oční krém proti vráskám, tmavým kruhům a otokům.
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Design Visage – Intenzivní restrukturalizační krém s A.G.E. kompenzačním komplexem.
  • Uklidňující sérum Creme de chock Nuit, které během spánku bojuje s volnými radikály.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat:

Vlasy: Petra Gallová, vlasové studio Kadus design
Vizáž: Marie Tyburcová, project manager 1A týmu, image-styl
Kosmetika: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot