Pomineme teď hity v dekorativní kosmetice, protože ty jsou hodně závislé na tom, jak je konkrétní žena zvyklá se líčit. Někdo nevyjde bez make-upu ani s odpadkovým košem, nicméně přibývá žen, které se malovátek vzdávají úplně, výjimečně si nanesou řasenku či rtěnku. A to se ostatně přenáší i do jiných oblastí kosmetiky.

Jak vypadají moderní kosmetické přípravky?

Všechny mají několik společných rysů. Ženy chtějí péčí o své tělo strávit co nejméně času, proto je rozhodující rychlost aplikace. Chtějí mít možnost vzít si s sebou produkt kamkoliv (obzvlášť nyní v době dovolených), a tak by měl být skladný. A v neposlední řadě si potrpí na složení. Po kauze s palmovým olejem začala spousta lidí zkoumat, co obsahují různé výrobky, které používají, a raději sáhnou po přírodním produktu šetrném k životnímu prostředí, jenž nebyl testován na zvířatech.

Tolik obecně k trendům v kosmetice a teď se pojďme podívat na konkrétní příklady.

Co by nemělo chybět ve vaší kabelce?

Jako nezbytní pomocníci se v poslední době ukazují suché šampóny. K jejich popularitě u nás přispěla zejména značka Batiste, která přichází s mnoha překrásnými vůněmi a několika barvami. Suchý šampón na vlasy s jemnou svěží vůní vlasům okamžitě dodá pocit čistoty a svěžesti. Budou opět voňavé a přestanou vypadat unaveně.

Kdo má se suchými šampóny neblahé zkušenosti, toho z nich značka Batiste vyléčí. Nabízí totiž i varianty pro tmavovlásky, kdy prášek není bílý, nýbrž hnědý. Bílým stopám ve vlasech je tedy konec.

Suché šampóny Batiste pořídíte v parfumeriích Douglas, drogeriích DM, Teta i Rossmann, v Tescu a Albertu.

Jak zamaskovat projevy probdělé noci?

Už nejste nejmladší, a pokud se pořádně nevyspíte, je to na vašich očích znát? Nedělejte si z toho vrásky. Váčky či kruhy pod očima se dělají i mladým slečnám. Příčin je mnoho od stresu přes zadržování vody až po genetické dispozice. Důležité je, že se s nimi dá bojovat.

Většina žen už dnes chápe, že neustálé zakrývání korektorem není trvalé řešení, a proto si pořídí raději krém na váčky pod očima. S unikátní technologií EYESYL® se na trhu objevil krém Remescar, který slibuje vypnutí pokožky, snížení otoku a svalových kontrakcí.

Krém Remescar se prodává v DM drogeriích.

Co udělat pro krásné nohy?

Tělové mléko je pro hezké nohy samozřejmostí podobně jako pedikúra, chcete-li nosit sandálky. Mnoho žen ovšem trápí především metličkové žilky -malé křečové žíly, které sice nejsou vystouplé, avšak vidět na nohou jsou. Řešit to lze laserovým zákrokem, jenže jeho cena není zrovna nízká. Proto se na řadu opět dostává krém a znovu jde o firmu Remescar.

Značka Remescar si české zákaznice získává několika produkty a mnohé se o ní dozvědí právě tehdy, když hledají jak odstranit metličkové žilky. Krém Remescar působí ve dvou fázích - vytvoří ochrannou vrstvu, pod níž nedokonalosti nelze vidět, a omezuje tvorbu nevzhledných metličkových žilek. Dejte si však pozor, jde o jiný krém než ten výše jmenovaný na oční okolí. Musí na něm být napsané, že je určený na metličkové žilky. Lze jej použít na nohy, břicho i obličej.

Krém na metličkové žilky seženete v DM drogerii nebo lékárnách Dr. Max a Benu.

Čím hýčkat své tělo?

Toužíte-li po hladké a voňavé pokožce, naučte se pravidelně používat tělové mléko. Vhodné je to například večer před spaním či naopak ráno. Záleží, co je vám příjemnější.

Momentálně je trendy vyrobit si domácí tělové mléko, v němž máte možnost projevit svou kreativitu. Značka Cosmetic Kitchen vyrábí sady na výrobu domácí kosmetiky, s nimiž celý proces zvládnou i nezkušené kuchařky, co si sotva uvaří špagety k obědu. V podstatě stačí jen smíchat ingredience, přelít je do kosmetického kelímku a je hotovo. Máte ale možnost zvolit si vlastní vůni i barvu.

Od rakouské značky Cosmetic Kitchen lze zakoupit také sady pro výrobu sprchového gelu, mýdla nebo koupelových koulí. Zákaznice láká zejména tím, že všechny produkty jsou 100% veganské a nejsou testovány na zvířatech. A jak již bylo řečeno, poptávka po takových výrobcích roste.

Sady na výrobu domácí kosmetiky lze opět zakoupit v DM drogeriích.

Co z toho všeho plyne?

Trendy v kosmetice se prostě a jednoduše ubírají přírodním směrem. Moderní žena by neměla být schovaná pod vrstvou make-upu, měla by zvládnout poradit si s běžnými neduhy pleti jiným způsobem. Také by se měla zajímat o složení toho, co na své tělo dává. Souhlasíte?