Diskutujte: Máte rádi burčák? Jak ho sháníte nebo kam za ním jezdíte?

Vinobraním tradičně žije celá Morava a pít víno je v dnešních dnech rozhodně mnohem lepší nápad, než uchýlit se k tvrdému alkoholu. Navíc jsou se slavnostmi vína spojené nejrůznější kulturní i sportovní akce nebo trhy.
Z nabídky akcí na tento a příští týden (kompletní seznam naleznete na této adrese: www.wineofczechrepublic.cz.) vybíráme zajímavé tipy:

Mistrovství světa ve sbírání hroznů

Kdy: 22. září
Kde: Valtice
Ještě ráno před začátkem téhle zajímavé akce se můžete zaregistrovat. Stihnout to ale musíte do 8:30 hodin, aby vás společně s ostatními soutěžícími traktor mohl rozvézt do zdejších vinic. Pořadatelé s úsměvem vzkazují: Stříhání hroznů pouze na vlastní nebezpečí, za zničenou manikúru a ustřižené prsty neneseme odpovědnost. A dodávají: Sběr hroznů za každého počasí, i kdyby se čerti ženili. S akcí je spojena Ochutnávka moštů, burčáků a mladých vín i program v rámci Kontroly kvality vín ročníku 2011.

Tour de Burčák

Kdy: 22. září
Kde: Znojmo, Loucký klášter
Na kole i pěšky zažijete atmosféru podzimu mezi vinicemi, ochutnáte lahodný burčák a můžete vyhrát i zajímavé ceny. Trasa vás zavede třeba na legendární jihomoravskou vinici Šábes nebo třeba do Šatova, proslulého sklepními labyrinty z pískovce. Trasy jsou připravené pro nejmenší cyklisty, malé cyklisty i velké cyklisty – bez problémů se dají absolvovat i pěšky.