Ve wellness se mok z hroznů donedávna prosazoval jen v typicky vinařských zemích, jako je například Francie. Teď však máme vinné lázně také u nás.

Ve Wine Wellness v Hustopečích u Brna, které nedávno zahájilo provoz, si můžete relaxační kúry a koupele užít s vínem a vinnými produkty z Vinných sklepů Valtice.

„Blahodárné účinky vína jsou známy už po staletí, naše metody vycházejí z těchto prověřených poznatků,“ říká Lenka Svobodová, fyzioterapeutka a manažerka Wine Wellness z hotelu Centro.

Víno nejen k pití

„Základem vinoterapie jsou přípravky z živých vinných kultur, ale používáme vlastně všechno – bobulky, jadérka, vinný cukr i olej a také matolinu, což je stonek a slupky zbylé po vylisování hroznu,“ vysvětluje.

Jedna z nejoblíbenějších procedur je celotělový peeling pastou z rozdrcených jadérek. Pokožka je po něm jemná a hladká, „pěkná“ – řečeno sommelierským žargonem.

Žádaná je rovněž relaxační masáž celého těla vinným olejem. Myslíte si, že víno v jakékoli podobě se nemá konzumovat osamoceně?

I na to zde pamatují: partnerským dvojicím nabízejí soukromou zónu s masážní vanou pro dva, relaxační vodní postelí, peelingovým stolem a parní kabinou.

V nabídce nechybějí ani osvěžující koupele, při nichž se do vody přidává několik deci vína či sektu. Slouží především k odpočinku a současně lze mok popíjet ze sklenky.

Víno tu může ochutnat i ten, kdo alkohol z jakýchkoli důvodů pít nemůže: například vinná marmeláda k snídani určitě představuje povzbuzující začátek dne.

Další informace na webu: www.winewellness.cz