O tom, že víno je lahodný mok, který je v malém množství zdravý, není pochyb. Jenomže ono nejen skvěle chutná, ale velmi příznivě působí i na pokožku! K tomu, že se víno začalo používat i v kosmetice, přispěly vědecké studie, které prokázaly, že je zdrojem unikátních přírodních antioxidantů – polyfenolů, které účinně odbourávají volné radikály způsobující stárnutí pokožky a ztrátu elasticity, zanechávají pleť hladkou a jemnou. A dokonce napomáhají v boji proti celulitidě!

Přinášíme vám několik tipů, jak vínem můžete hýčkat vaši pleť

Koupel ve víně

Už ve starověku se víno považovalo za omlazující prostředek. To ovšem neznamená, že pokud se vydáte na vinnou koupel, budete rázem o deset let mladší. Můžete však čekat, že tělo prohřeje i provoní a má i další pozitivní vlastnost – hubí kvasinky, bakterie a kožní plísně, a tak je skvělá pro zdraví celého těla. Není divu, že v zahraničí je opravdovým hitem!

Kde můžete vyzkoušet: IP Studio (Ostrava, Opava): www.masaze-ostrava.cz

Zábal z hroznového vína

Antioxidanty obsažené v hroznovém víně pohlcují škodlivé volné radikály, a tak výrazným způsobem působí proti předčasnému stárnutí kůže. Navíc jadérka z hroznů jsou zdrojem energie! Pokud se vydáte na zábal z hroznového vína, čeká vás peeling, který odstraní odumřelé buňky, masáž éterickým olejem a tělová maska z hroznových jader. A výsledek? Pokožka je vypnutá a působí mladistvějším dojmem.

Kde můžete vyzkoušet: Mystic Temple (Praha): www.mystic-temple.cz

Vinoterapie

Potřebujete kompletní péči pro celé tělo? Pak vyzkoušejte vinoterapii, speciální balíček, jehož součástí je vinná koupel, tonizace, peeling, tělová maska, ale také vinná masáž! Výtažky z hroznů totiž posilují krevní oběh a imunitní systém, stimulují látkovou výměnu a prokrvují celý organismus. Antioxidant procanidin, který je obsažen v jadércích, pohlcuje volné radikály 50krát silněji než vitamín E a 18krát silněji než vitamin C!

Kde můžete vyzkoušet: Lázně Lednice: www.e-lazne.eu/vinna-kura

Vinná kosmetika

Pokud si chcete vínem hýčkat své tělo a přitom netoužíte po návštěvě salonu, vyzkoušejte vinnou kosmetiku! Domů si tak můžete koupit nejrůznější koupele, sprchové gely, mýdla, peelingy či šampony a vlasové balzámy, jejichž hlavní složkou je právě víno!