Za již tradiční české sváteční jídlo lze považovat dozlatova upečenou kachnu, která je většinou zahalena pod rouškou tajemství, jelikož byla připravena dle starého rodinného receptu. Jenomže každý recept potřebuje kvalitní suroviny, aby byl výsledek dokonalý. Po jaké kachně ale v obchodě sáhnout?

Společnost Vodňanská drůbež je jediným českým zpracovatelem kachního masa v České republice. Na náš trh dodává prvotřídní kachny pocházející výhradně z českých uzavřených chovů, krmené pečlivě kontrolovanými krmnými směsmi a zpracovávané za těch nejpřísnějších veterinárních a hygienických podmínek. Díky tomu si oproti dovezeným kachnám můžete být jisti, že se na váš stůl dostává opravdu to nejkvalitnější a nejčerstvější maso. Na pulty obchodů se chlazené kachny z Vodňan totiž dodávají bezprostředně po svém zpracování. Kachní maso má výraznější, zlehka kořeněnou chuť a je pravdou, že v současné době dochází k navýšení oblíbenosti tohoto masa právě pro svou specifickou chuť.

Další lahůdkou, kterou lze ke svátečnímu obědu připravit, je pečené Zlaté kuře, které naleznete pod značkou Vodňanské kuře. Jedná se o speciálně vyšlechtěné plemeno, které má díky prodloužené době výkrmu mnohem vyzrálejší maso a lahodnější chuť. Barva tohoto plemene je výrazně žlutá, což je způsobeno genetickou dispozicí plemene.

Vyzkoušejte i další lahůdku, kterou v obchodech naleznete pod značkou Vodňanská kachna. Jedná se Originál českou kachní tlačenku, která je na českém trhu zcela výjimečnou lahůdkou. Spojením libového masa, vývaru a jemného koření vznikl neskutečný gurmánský zážitek, který si můžete dopřát, kdykoli máte chuť. Originál česká kachní tlačenka neobsahuje lepek ani umělá barviva, tudíž si na ní může pochutnat opravdu každý. Navíc je tlačenka ručně nalévaná, aby došlo k zachování struktury a vy jste si tak mohli dopřát opravdu poctivé kousky českého kachního masa.